Bračni par Moloney surađivao je sa građevinskom firmom Atticmasters koja im je predložila da ugrade 4 VELUX krovna prozora  Quattro dizajna kako bi u prostor unijeli još više prirodne dnevne svjetlosti. "U početku smo oklijevali da li smo spremni da izgubimo nešto prostora za odlaganje, ali nakon što su prozori ugrađeni, bili smo oduševljeni prirodnim svjetlom i osjećajem  prostranjenosti koji su im davali. Potpuno su preobrazili potkrovlje i toliko smo oduševljeni što smo ih odabrali.
Emer je bila jako uključena u obnovu potkrovlja a svoju dizajnersku inspiraciju pronalazila je na Pinterest-u, Instagramu, časopisima i TV-u. "Volim da koristim boje s akcentom na čistu neutralnu pozadinu. Željela sam da potkrovlju dam svvijetlu Scandi vibraciju, čemu su VELUX krovni prozori mnogo doprinijeli, a posebno kada se otvore dva gornja prozora u panoramskom stilu. Daju nevjerovatno prostran osjećaj tokom vrelih, ljetnih dana", dodala je Emer.

Kada su Emer i Jerry Moloney započeli sa planiranjem prenamjene potrkovlja, njihov glavni cilj bio je stvoriti dodatni životni prostor i dobiti dodatni prostor za skladištenje u nepristupačnom dijelu kuće. Emer (54) domaćica i Jerry (53) IT menadžer, u početku su bili u nedoumici prenmajene tavana jer nisu bili sigurni koliko će mjesta imati na raspolaganju, ali nakon što su završili projekat prenamjene rezultat je premašio sva njihova očekivanja.

Kada je kuća prvobitno izgrađena prije 25 godina, u glavnom kupatilu kuće bili su ugrađeni VELUX krovni prozori. To jeuklonjeno kako bi se napravilo mjesta za novo stubište prema potkrovlju, ali zahvaljujući pažljivom planiranju nisu ih dočekala neočekivana iznenađenja. "Za nas je bilo od vitalnog značaja da se do potkrovlja može doći stepenicama  a ne samo ljestvama, jer smo željeli da to bude soba sa TV-om i dodatni skladišni prostor, a sada je najveći, najsvjetliji i najtopliji prostor u kući zahvaljujući dobroj izolaciji VELUX krovnih prozora", objašnjava Emer.