Pogledajte galeriju

RHZ--

Roletna za ublažavanje svjetlosti

Jak efekat zatamnjenja

Kupite u paketu sa vanjskom tendom i uštedite 10%!
Provjerite koje roletne nudimo u setu 2u1!

VELUX roletne za ublažavanje svjetlosti kombinuju platno za potpuno zamračenje i sistem za pozicioniranje u tri položaja pomoću bočnih stopera.

  • Zamračivanje
  • Prolazak svjetlosti sa boje strane roletne
  • Lagano nepropusna tkanina
  • 2 boje
  • Ručno upravljanje
  • Bočni stoperi -pozicioniranje u tri položaja

Možda će vam se svidjeti i

VELUX vanjska roletna sa usporenim zatvaranjem za vanjsku zaštitu od toplote
VELUX duo roletna za zamračenje, roza

Boje

Dostupne boje roletni za ublažavanje svjetlosti RHZ
Kod proizvoda dostupnih odmah dostupna boja je 4219

Rukovanje

VELUX siesta roletne, bijeli bočni kanal
VELUX siesta roletne, aluminijski bočni kanal

Unutrašnjim roletnama ugrađenim na krovne prozore može se lahko upravljati ručno ili pomoću šipke za rukovanje. One su savršeno rješenje za prozore na ručno upravljanje koji su ugrađeni na pristupačnoj visini, a posebno ukoliko želite samo nekoliko puta dnevno promijeniti uslove osvjetljenja. Roletne se moraju postaviti na krilo prozora i sama ugradnja roletne se može obaviti iz unutrašnjosti stana. Prozor se može nesmetano otvarati i zatvarati, čak i kada su roletne mimo funkcije. 

Roletna na ručno upravljanje sa bočnim stoperima može se pozicionirati na prozoru samo u tri položaja.

Ukoliko je krovni prozor ugrađen na visokoj poziciji, gdje se sama roletna ne može dohvatiti rukom, istom možete upravljati uz pomoć šipke za rukovanje i adaptera za roletne.

Imajte na umu da rukovanje krovnim prozorima i roletnama na visokim pozicijama ( gornji dio prozora je na visini većoj od 3m od poda) nije lahko i praktično, tako da preporučujemo naše proizvode na elektro i solarno napajanje kojima rukujete uz pomoć daljinskog.

Jednostavna ugradnja

Ugradite svoje originalne VELUX roletne za 15 minuta

Ugradnja VELUX roletni ne zahtijeva mjerenje, skraćivanje, rezanje niti dodatne alate. Izrađene su za savršeno uklapanje, a sve što vam treba dolazi zajedno sa roletnom. Vaši VELUX krovni prozori imaju unaprijed ugrađene montažne nosače za roletne. Jednostavno kliknite na originalnu VELUX roletnu i dodajte unaprijed ugrađene bočne vodilice.

Uputstva za ugradnju

PDF dokumenti su detaljni, ilustrativne upute koje vas pažljivo vode kroz svaki pojedini korak u procesu ugradnje. Da biste mogli čitati PDF datoteku, na svom urđeaju morate imati instaliran Acrobat Reader. Ovaj alat je besplatan i može se besplatno preuzeti sa stranice Adobe.

VELUX RHZ - ručno upravljanje