VELUX roletne za potpuno zamračenje

Savršen san
uz potpuno zamračenje

Pretvorite dan u noć

Roletne za potpuno zamračenje

Savršen san uz potpuno zamračenje


Preporučuje se za tip prostorije:
  
 • Potpuno zamračenje
 • Pozicioniranje u bilo kojem položaju
 • Izbor od 52 različite boje i dezena, uključujući 12 zabavnih i dinamičnih dezena iz kolekcije VELUX & Disney Dream.
 • Dostupne sa bijelim i brušenim aluminijumskim vodilicama

VELUX roletna za potpuno zamračenje u svakom trenutku osigurava potpuni mrak. Idealna je u spavaćim sobama gdje vam je potrebna potpuna kontrola nad svjetlošću kako bi se osigurao dobar noćni san ili miran kratki san tokom dana.

 

Pogledajte kako roletna funkcioniše

Za svaki stil postoji odgovarajuća roletna

​© Disney. Inspirisano djelima "Winnie the Pooh" autora A.A. Milne i E.H. Shepard.

Dostupna u 42 različitie boje i dezene, uključujući 12 zabavnih i dinamičnih dezena iz kolekcije VELUX & Disney Dream.

VELUX roletne za potpuno zamračenje su testirane kako bi pružile najbolji učinak zamračenja koji se može naći na tržištu. One osiguravaju potpuno zamračenje za apsolutni mrak, bez obzira na njihovu boju. Odaberite dezen koji najbolje nadopunjuje vaš stil i unutrašnje uređenje vašeg prostora.

Bijele vodilice

Brušene alumijijumske vodilice

Dostupne i sa bijelim vodilicama

​Birjate između bijelih ili aluminijumskih bočnoh vodilica. Bijele vodilice će se savršeno uklapati sa vašim bijelim VELUX krovnim prozorima.

Koji način upravljanja roletnom trebam izabrati?

Kako biste izabrali pravi način upravljanja svojom VELUX roletnom, trebate uzeti u obzir položaj svojih krovnih prozora i koliko često predviđate podešavanje položaja roletni.
 
Roletne na solarni i električni pogon imaju daljinsko upravljanje i idealan su izbor za VELUX krovne prozore koji su van dohvata ili za one koji svom potkrovnom prostoru žele dodati dodir inovativnog luksuza.

Ručno upravljanje s ručkom i pozicioniranje u bilo kojem položaju

Ručno upravljane roletne s ručkama su vrlo jednostavne za rukovanje. Roletna je pričvršćena na gornje kućište na krovnom prozoru i uvlači se u bočne klizače što osigurava nesmetan rad i pozicioniranje u bilo kojem položaju. Jednostavno prihvatite ručku na donjem dijelu roletne i roletnu podižite i spuštajte po želji

Radi lakšeg rukovanja ručno upravljanim roletnama, možete kupiti upravljače, produžne dijelove i adaptere za šipke.

Daljinsko upravljanje i električni pogon

VELUX INTEGRA® siesta roletnama na električno napajanje upravlja se pomoću bežičnog zidnog prekidača koji se isporučuje u pakiranju. Zidni prekidač je fabrički programiran pa je pokretanje vrlo jednostavno. Više roletni može biti programirano u jedan zidni prekidač.

 

 
Sijesta roletna se po potrebi također može podići i spustiti ručno pomoću ručke za upravljanje na dnu roletne.

 

 

VELUX INTEGRA® siesta roletne se spajaju na VELUX INTEGRA® krovni prozor na električno napajanje pa za njihovu ugradnju nije potrebno dodatno ožičenje. No, ukoliko električna siesta roletne želite ugraditi na ručno upravljani VELUX krovni prozor, to možete učiniti upotrebom KUX 100 kontrolne jedinice.

 

Daljinsko upravljanje i solarni pogon

VELUX INTEGRA® siesta roletnama na daljinsko upravljanje i solarno napajanje upravlja se pomoću bežičnog zidnog prekidača koji se isporučuje u pakiranju. Zidni prekidač je fabrički programiran pa je pokretanje vrlo jednostavno. Više roletni može biti programirano u jedan zidni prekidač.
 

Ako je potrebno, roletnom sa solarnim pogonom može se upravljati i ručno. Solarna punjiva baterija sadrži dovoljno energije za do 600 operacija, čak i ako nema direktne sunčeve svjetlosti za punjenje.

 

Uputstvo za ugradnju

Jednostavna ugradnja pomoću sistema VELUX Pick&Click!™

Naši fabrički ugrađeni patentirani nosači za montažu se standardno isporučuju na svakom VELUX krovnom prozoru – i uklapaju se u svaku od naših VELUX roletni uz ugradnju bez muke. Uputstva za ugradnju prilažu se prilikom kupovine roletne.

Uputstvo za ugradnju

Dokumenti u PDF formatu su detaljna, ilustrativna uputstva koja vas pažljivo vode kroz svaki korak u procesu ugradnje. Za učitavanje PDF datoteke na svom računaru trebate imati program Acrobat Reader. Alat je besplatan i može se besplatno preuzeti sa stranice Adobe .

VELUX roletna za potpuno zamračenje - ručno upravljanje
VELUX roletna za potpuno zamračenje - s daljinskim upravljačem i električnim pogonom
VELUX roletna za potpuno zamračenje - s daljinskim upravljačem i solarnim pogonomPovećajte komfor kombinovanjem svoje VELUX roletne za potpuno zamračenje s ...

Roletna za potpuno zamračenje može se kombinovati i s VELUX vanjskim tendama i vanjskim roletnama za dodatnu zaštitu od toplote i VELUX mrežama protiv insekata za prostor bez insekata – čak i kada je prozor otvoren.

Pažnja! Napominjemo i da kombinacija električno upravljanih roletni i roletni sa solarnim pogonom nije moguća.

Vanjske tende

 • Zaštita od toplote
 • Prozirna tkanina
 • Ugrađuje se s unutrašnje strane

Vanjska VELUX tenda blokira sunčeve zrake prije nego što dotaknu prozorsko staklo i smanjuje pasivno grijanje i do 72%*. Ona pomaže da svoju sobu održite ugodnom za toplih, sunčanih dana. Vanjske tende su prozirne, tako da možete i dalje uživati u pogledu.

Mreže protiv insekata

 • 100% zaštita od insekata
 • Trajna, prozirna tkanina
 • Ne zaklanja vam pogled

VELUX mreža protiv insekata omogućuje vam da uživate u svježem zraku – bez insekata. Jednostavna je za rukovanje i pristaje na svaki VELUX krovni prozor. Kada se ne koristi, mreža protiv insekata uredno se uvlači u tanko aluminijumsko gornje kućište.

 

Možda bi vam se svidjelo i

Disney i VELUX Dream Kolekcija

 • Potpuno zamračenje
 • Bez štetnih hemikalija
 • 12 zabavnih dezena iz kolekcije Disney & VELUX Dream
Naša nova kolekcija Disney & VELUX Dream je asortiman roletni za potpuno zamračenje dizajniran za mlade – i one koji se osjećaju mladima. Od Mickeya, Bambi i aviona do Minnie, Pooha i princeza – u naših 12 zabavnih i uzbudljivih dezena ima ponešto za svakoga. Ova nova kolekcija kombinuje VELUX funkcionalnost i pouzdanost sa zabavnim i uzbudljivim svijetom omiljenih Disneyevih likova. Savršeno za dobar noćni san ili miran kratak san tokom dana.


Nova kolekcija Disney & VELUX Dream pretvara spavaće sobe u sobe snova.

Duo roletne za potpuno zamračenje

 • Dvije roletne u jednoj
 • Potpuno zamračenje u svaka doba
 • Blago raspršivanje ulaznog dnevnog svjetla

VELUX duo roletna za potpuno zamračenje je kombinacija roletne za zamračenje i plisirane roletne. Ona nudi najbolje od obje varijante: potpuno zamračenje u svako doba i blago raspršeno prirodno svjetlo cijeli dan. Dostupna je u svim bojama roletni za potpuno zamračenje u kombinaciji s bijelom plisiranom roletnom.

Energetski efikasne roletne

 • Efekt potpunog zamračenja
 • Poboljšana izolacija
 • Fleksibilno pozicioniranje u bilo kojem položaju

VELUX energetski efikasne roletne imaju dvostruko plisiranu tkaninu za zamračenje s ugrađenom unutrašnjom aluminijumskom saćastom strukturom koja poboljšava izolaciju do 34%. A budući da nisu fiksirane na gornjem ili donjem dijelu, mogu se postaviti bilo gdje na prozoru radi osiguravanja promjenjivog podesivog zamračenja, osvjetljenja i privatnosti.

 

Vanjske roletne

 • Zaštita od toplote
 • Potpuno zamračenje
 • Izolacija i smanjenje buke

Savršena za svaku klimu ili godišnje doba, VELUX vanjska roletna spriječava da se vaša prostorija prekomjerno zagrije ljeti, zadržava je toplom zimi i omogućuje vam potpuno blokiranje svjetla iz sobe u bilo koje doba dana.

7
Razloga za izbor VELUX roletni
 • Savršeno rješenje za vaš VELUX krovni prozor
 • VELUX roletne ugrađuju se za par minutama
 • Za svaki stil postoji odgovarajuća roletna
 • Udobnost je uvijek nadohvat ruke
 • VELUX roletne napravljene su da traju
 • Pogledajte i opipajte tkaninu prije kupovine
 • Pametni dezeni i stilovi