VELUX unutrašnje roletne

Ublažavanje dolazne svjetlosti

Unutrašnje roletne

Ublažavanje sunčeve svjetlosti i sprečavanje odsjaja


Preporučuje se za tip prostorije:

 • Zaštita od odsjaja
 • Pozicioniranje u bilo kojem položaju
 • Dostupno u 15 boja i dezena

VELUX osnovna unutrašnja roletna je ekonomično rješenje za ublažavanje dolaznog dnevnog svjetla uz poboljšanje privatnosti.

Pogledajte kako roletna funkcioniše

Za svaki stil postoji odgovarajuća roletna

Dostupno u 15 različitih boja i dezena

VELUX unutrašnje roletne ublažavaju svjetlost koja ulazi u sobu. Količina ublažavanja svjetlosti varira, zavisno od boje roletni.

Koji način upravljanja roletnom trebam izabrati?

Kako biste izabrali pravi način upravljanja svojom VELUX roletnom, trebate uzeti u obzir položaj svojih krovnih prozora i koliko često predviđate podešavanje položaja roletni.
 
Roletne na solarni i električni pogon imaju daljinsko upravljanje i idealan su izbor za VELUX krovne prozore koji su van dohvata ili za one koji svom potkrovnom prostoru žele dodati dodir inovativnog luksuza.

Ručno upravljanje s ručkom i pozicioniranje u bilo kojem položaju

Ručno upravljanim unutrašnjim roletnama se vrlo jednostavno upravlja. Roletna je pričvršćena na gornje kućište na krovnom prozoru i uvlači se u bočne klizače što osigurava nesmetan rad i pozicioniranje u bilo kojem položaju. Jednostavno koristite ručku na donjem dijelu roletne i roletnu podižite ili spuštajte po želji. 

Radi lakšeg rukovanja ručno upravljanim roletnama s ručkom, možete kupiti upravljače, produžne dijelove i adaptere za šipke.

Daljinsko upravljanje i električni pogon

VELUX INTEGRA® unutarnjim roletnama na električno napajanje upravlja se pomoću bežičnog zidnog prekidača koji se isporučuje u pakiranju. Zidni prekidač je fabrički programiran pa je pokretanje vrlo jednostavno. Više roletni može biti programirano u jedan zidni prekidač.
 
Roledtna se po potrebi također može podići i spustiti ručno pomoću prečke za upravljanje na dnu sjenila.

VELUX INTEGRA® unutrašnje roletne se spajaju na VELUX INTEGRA® krovni prozor na električno napajanje pa za njihovu ugradnju nije potrebno dodatno ožičenje. No, ukoliko električne roletne želite ugraditi na ručno upravljani VELUX krovni prozor, to možete učiniti upotrebom KUX 100 kontrolne jedinice. 

Daljinsko upravljanje i solarni pogon  

VELUX INTEGRA® unutrašnjim roletnama na daljinsko upravljanje i solarno napajanje upravlja se pomoću bežičnog zidnog prekidača koji se isporučuje u pakiranju. Zidni prekidač je fabrički programiran pa je pokretanje vrlo jednostavno. Više roletni može biti programirano u jedan zidni prekidač.

Po potrebi se sroletnom na solarno napajanje može upravljati i ručno. Solarna punjiva baterija ima dovoljno kapaciteta za 600 otvaranja, čak i ako nema izravnog sunčevog svjetla za punjenje.

 

Uputstvo za ugradnju

Jednostavna ugradnja pomoću sistema VELUX Pick&Click!®

Naši fabrički ugrađeni patentirani nosači za montažu se standardno isporučuju na svakom VELUX krovnom prozoru – i uklapaju se u svaku od naših VELUX roletni uz ugradnju bez muke. Uputstva za ugradnju prilažu se prilikom kupovine roletne.

Uputstvo za ugradnju

Dokumenti u PDF formatu su detaljna, ilustrativna uputstva koja vas pažljivo vode kroz svaki korak u procesu ugradnje. Za učitavanje PDF datoteke na svom računaru trebate imati program Acrobat Reader. Alat je besplatan i može se besplatno preuzeti sa stranice Adobe .

VELUX unutrašnja roletna - ručno upravljanje
VELUX unutrašnja roletna - ručno upravljanje sa stoperima
VELUX unutrašnja roletna - s daljinskim upravljačem i električnim pogonom
VELUX unutrašnja roletna - s daljinskim upravljačem i solarnim pogonomPovećajte komfor kombinovanjem svoje VELUX unutrašnje roletne s ...

Unutrašnja roletna može se kombinovati i s VELUX vanjskim tendama i vanjskim roletnama za dodatnu zaštitu od toplote i VELUX mrežama protiv insekata za prostor bez insekata – čak i kada je prozor otvoren.

Pažnja! Napominjemo i da kombinacija električno upravljanih roletni i roletni sa solarnim pogonom nije moguća.

Vanjske tende

 • Zaštita od toplote
 • Prozirna tkanina
 • Ugrađuje se s unutrašnje strane

Vanjska VELUX tenda blokira sunčeve zrake prije nego što dotaknu prozorsko staklo i smanjuje pasivno grijanje i do 72%*. Ona pomaže da svoju sobu održite ugodnom za toplih, sunčanih dana. Vanjske tende su prozirne, tako da možete i dalje uživati u pogledu.

Vanjske roletne

 • Zaštita od toplote
 • Potpuno zamračenje
 • Izolacija i smanjenje buke

Savršena za svaku klimu ili godišnje doba, VELUX vanjska roletna spriječava da se vaša prostorija prekomjerno zagrije ljeti, zadržava je toplom zimi i omogućuje vam potpuno blokiranje svjetla iz sobe u bilo koje doba dana.

Mreže protiv insekata

 • 100% zaštita od insekata
 • Trajna, prozirna tkanina
 • Ne zaklanja vam pogled

VELUX mreža protiv insekata omogućuje vam da uživate u svježem zraku – bez insekata. Jednostavna je za rukovanje i pristaje na svaki VELUX krovni prozor. Kada se ne koristi, mreža protiv insekata uredno se uvlači u tanko aluminijumsko gornje kućište.

 

Možda bi vam se svidjelo i

Plisirane roletne

 • Blago raspršivanje dnevnog svjetla
 • Fleksibilno pozicioniranje u bilo kojem položaju
 • Izbor od 33 različite boje i dezena

VELUX plisirana roletna je elegantan način za osiguranje privatnosti dok se vaša soba kupa u ugodnom, blagom svjetlu. Može se postaviti bilo gdje na prozor za podešavanje količine dolazne svjetlosti, a i dalje možete uživati u pogledu na okolinu.

Unutrašnje žaluzine

 • Privatnost i regulacija svjetlosti
 • Upravljanje bez uzica
 • Vodootporna i jednostavna za čišćenje

VELUX unutrašnja žaluzina otporna na vlagu i jednostavna za održavanje savršena je za kupatila i kuhinje. Jedinstven dizajn uklanja neprivlačne viseće uzice. Jednostavno nagnite lamele u bilo kojem smjeru kako biste podesili ugao i količinu dolazne svjetlosti.

7
Razloga za izbor VELUX roletni
 • Savršeno rješenje za vaš VELUX krovni prozor
 • VELUX roletne ugrađuju se za par minutama
 • Za svaki stil postoji odgovarajuća roletna
 • Udobnost je uvijek nadohvat ruke
 • VELUX roletne napravljene su da traju
 • Pogledajte i opipajte tkaninu prije kupovine
 • Pametni dezeni i stilovi