GGU 008230 posjeduje certifikat pasivne kuće za područja hladne klime

Uvodimo GGU 008230 koji je idealan za situacije u kojima se traže građevinske komponente sa certifikatom pasivne kuće. Ovo je prvi i jedini krovni prozor na tržištu sa certifikatom pasivne kuće za građevinske konstrukcije u hladnim klimatskim regijama* kao što je prikazano na geografskoj karti gore.

Ovaj krovni prozor se sastoji od trostrukog vanjskog stakla i dodatnog unutrašnjeg dvostrukog stakla. Sam krovni prozor ima Uw 0,51 W/(m2K) (EN ISO 12567-2), što su najbolje vrijednosti na tržištu.

Krovni prozor napaja se sunčanom energijom. Za veću udobnost se mogu dodati vanjske roletne na solarni pogon ili vanjske tende. Naš jedinstveni daljinski upravljač s ekranom osjetljivim na dodir omogućuje vam da kompletnim rješenjem upravljate na praktičan i intuitivan način.

*zahtijeva montažu u ravni s opšavima EDJ 2000 ili EDN 2000.

 Vrlo vruće, često vlažno
 Vruće
 Toplo
 Toplo/umjereno
 Hladno/umjereno
 Hladno
 Vrlo hladno

Prednosti krovnog prozora za pasivne kuće

Ušteda energije – najbolja na tržištu

Ovaj prozor se isporučuje s unaprijeđenim trostrukim vanjskim ostakljenjem i dodatnim unutrašnjim dvostrukim ostakljenjem - pružajući ekstremnu toplotnu izolaciju. Stoga ćete imati topliji dom i niže račune za energiju.

Povećani komfor s daljinskim upravljačem

Različite aktivnosti u domu, kao što su spavanje, tuširanje i kuhanje povećavaju nivo vlage u našim domovima. Loš kvalitet zraka u zatvorenom prostoru ozbiljno utiče na naše opšte dobro osjećanje, ali nekoliko dnevnih rutina može imati veliki učinak na komfor. Dopustite da vam daljinski upravljač bude pomoćnik. Jednostavno koristite prethodno definisane programe ventilacije i uživajte u automatskom prozračivanju, a da ne mislite o tome.

Ne brinite o kiši – senzor za kišu

Svi naši krovni prozori sa solarnim pogonom isporučuju se sa senzorom za kišu. To znači da se prozor automatski zatvara kad počne kišiti – tako da nikada ne morate brinuti o tome hoće li vam kiša nanijeti štetu. Veoma korisna funkcija kada ste zauzeti, u drugoj prostoriji ili kada niste kod kuće.

Vrste upravljanja

Krovni prozori sa solarnim pogonom otvaranje i zatvaranje prozora čine lakim i uz uštedu energije.

Održavanje

Jednostavno čišćenje zahvaljujući poliuretanskoj površini koja ne zahtijeva održavanje i unutrašnjem dvostrukom ostakljenju koje je moguće otvoriti.

Ostakljenje

Ostakljenje na GGU 008230 specijalno je konstruisano za konstrukcije za pasivne kuće. Za standardne građevinske konstrukcije provjerite naš postojeći program VELUX krovnih prozora.