Rješenja za ugradnju

Svaki posao ugradnje krova zahtijeva vještine i iskustvo, kao i odgovarajuće alate i materijale. Sistem proizvoda za ugradnju kompanije VELUX osmišljen je i optimiziran da podrži tok rada ugradnje. Korištenjem kompletnog sistema proizvoda ugradnje kompanije Velux možete postići najbolje moguće rezultate.

Rješenja za ugradnju

Svaki posao ugradnje krova zahtijeva vještine i iskustvo, kao i odgovarajuće alate i materijale. Sistem proizvoda za ugradnju kompanije VELUX osmišljen je i optimiziran da podrži tok rada ugradnje. Korištenjem kompletnog sistema proizvoda ugradnje kompanije Velux možete postići najbolje moguće rezultate.

  • Uklopite u tačne dimenzije prozora i savršeno spojite s krovnim materijalom. Hidroizolacioni set (tip BFX) i/ili izolacioni okvir (BDX) uključeni su u komplete opšava.

  • Plisirani hidroizolacioni set (tip BFX) stvara spoj koji štiti od curenja/prodiranja vode između krovnog prozora i filcane podloge. Isporučuje se s prilagodljivim drenažnim olukom koji odvodi vodu od vrha krovnog prozora. Uz komplet rješenja za zaštitu od vjetra ZZZ 196 ga možete nadograditi da bude otporan na vjetar.

  • Izolacioni okvir (tip BDX) sa čvrstim i fleksibilnim pjenama za čvrsto i sigurno prijanjanje na krovnu konstrukciju. Doprinosi smanjenju gubitka toplote i toplotnih mostova.

  • Traka za parnu branu (tip BBX), uključujući alat za sastavljanje za hermetičko rješenje koje spriječava ulazak pare i zraka.

  • Unaprijed proizveden dovratnik i horizontalne obloge oko prozora (tip LSB/LSC/LSD) za jednostavnu završnu obradu. Uključuje traku za parnu branu (tip BBX) za hermetički spoj protiv prodora pare i zraka

Novi program proizvoda za sigurnu ugradnju u budućnosti

Komplet opšava Pro

(npr.: EDW MK06 1000)

 Komplet opšava za sve vremenske prilike

Dodatna sigurnost protiv prodiranja vode

Opšav

Hidroizolacioni set BFX

Komplet opšava Energy

(npr.: EDW MK06 2000)

Komplet opšava sa dodatnom izolacijom

Izolacioni okvir BDX doprinosi smanjenju gubitka toplote i toplotnih mostova

 

Opšav

Hidroizolacioni set BFX

Izolacioni okvir BDX

Nivoi ugradnje

VELUX krovni prozori nude dvije visine ugradnje, standardnu i upuštenu.

Upušteni opšavi pružaju elegantnu i pojednostavljenu završnu obradu jer se krovni prozor ugrađuje 40 mm dublje u krovnu strukturu, što znači da manje krovnog prozora viri iznad krovne linije.

Za optimalnu energetsku efikasnost, preporučujemo ugradnju sa izolacionim okvirom BDX koji je uključen u komplete opšava Energy.

Krovni prozor ugrađen na kosi krov
 Standardni nivo 
Krovni prozor ugrađen u udubljenju na kosi krov
 Upušteni nivo 

Standardni nivo ugradnje

Upušteni nivo ugradnje

Zamjenski opšavi

Kombinujte VELUX krovne prozore sa solarnim panelima

Specijalno dizajniran sistem opšava savršeno spaja VELUX krovne prozore s ugrađenim solarnim panelima raznih proizvođača. Naše rješenje osigurava da će se vaš krovni prozor savršeno uklopiti u mrežu solarnih panela uz laku, sigurnu i besprijekornu integraciju. Na taj način se krov optimalno koristi za generisanje solarne energije, dok istovremeno pruža udoban životni prostor s dnevnim svjetlom i svježim zrakom ispod krova.

Dodatna izolacija i zaštita

Majstor ugrađuje prozorski okvir na kosi krov
Izolacioni okvir
Standardni nivo (BDX 2000)
Upušteni nivo (BDX 2000F)
Majstor ugrađuje prozor na kosi krov
Plisirani hidroizolacioni set
Standardni nivo (BFX 1000)
Upušteni nivo (BFX 1000F)

Naši kompleti opšava sadrže sve što vam je potrebno za najbolji mogući rezultat ugradnje.

Izaberite Komplet opšava Pro koji uključuje BFX hidroizolacioni set za ugradnju otpornu na vremenske prilike.

Ili ako želite dodatnu izolaciju, izaberite Komplet opšava Energy koji uključuje i BDX izolacioni okvir za smanjenje gubitka toplote i toplotnih mostova.

 Kao samostojeći proizvod BDX 2000 se može kupiti za kombinovana rješenja ili rješenja ugradnje više prozora.

 

Hermetička ugradnja koja spriječava ulazak pare i zraka

Koristite VELUX parnu branu BBX za hermetičku ugradnju koja spriječava ulazak pare i zraka te spriječava stvaranje kondenzacije na krovnoj konstrukciji. Traka za parnu branu savršeno se uklapa i može se jednostavno postaviti u utor prozora.

Odlična završna obrada enterijera

Ako želite gotovo rješenje za završno uređenje enterijera, VELUX obloge jednostavne su za ugradnju i nema potrebe za dodatnim bojenjem. Napravljene od izdržljivog PVC materijala, VELUX obloge su otporne na vodu, ne zahtijevaju održavanje i savršeno se uklapaju s krovnim prozorima. Jedinstveni dizajn omogućava više prostora za dodatni izolacioni materijal kako bi se spriječili toplotni mostovi.

VELUX obloge se isporučuju sa VELUX trakom za parnu branu BBX.