{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Projektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Velika Britanija je među zemljama u kojima postoje hiljade varijacija kuća u nizu. Radbrook Village, novo naselje Floreat Homesa, profesionalnog graditelja kuća s tog područja, nudi nekoliko vrsta. Radbrook Village je okružen parkovima, nedaleko od centra grada Shrewsbury.

Raskošni vrt okružuje svaku kuću u naselju. Radbrook Village se elegantno stapa sa susjedstvom zahvaljujući svojim diskretnim, tradicionalnim oblicima obloženim crvenim ciglama i dvovodnim krovovima, koje ljudi vole zbog svog prijatnog izgleda.

Kako bi ostali konkurentni na tržištu nekretnina, kompanija Floreat Homes je morala osmisliti koncepte koji zadovoljavaju potrebe porodica koje se stalno razvijaju i nove oblike zajedničkog života.

Kuća ima tri spavaće sobe slične veličine, svaka je oko 12 kvadratnih metara, što omogućava mnoštvo namjena. Jedna se nalazi u prizemlju pored kupatila i može se preurediti kako bi se dobio zaseban ulaz. Dnevni boravak nije povezan ni s jednim drugim prostorom, što omogućava puno fleksibilnosti u korištenju. Najveća prostorija u kući je kuhinja sa trpezarijom. Svodni plafon i rezultujuća raskošna visina prostorije daju prostoru prijatan, svijetao izgled koji velikim, dugačkim prostorijama često nedostaje.

Kuće u nizu u gradu Shrewsburyju s prozorima VELUXProjektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Projektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

S obzirom da se iza kuhinje nalazi praktično skladište, krovni prozori su bili najbolje rješenje za pružanje optimalne količine prirodnog svjetla tamo gdje je najpotrebnije. Krovni prozori su posebno prikladni u područjima s kišnom klimom jer pružaju najmanje dvostruko više svjetla od vertikalnih prozora iste veličine. Osim toga, koriste se za provjetravanje cijele prostorije.

Racionalni raspored ima i neke druge luksuzne karakteristike. Kupatilo opremljeno krovnim prozorom VELUX i svjetlom obasjano stubište čine kuću većom i prozračnijom. Činjenice potvrđuju izgled: strateško pozicioniranje prozora omogućuje optimalnu izmjenu zraka u kući, čineći je ne samo ugodnom, već i zdravom.

Grafički

Projektovanje: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Svaki kvadratni metar prizemlja se optimalno koristi i omogućava maksimalnu fleksibilnost.

Krovni prozor iznad stepenica osvjetljava sami centar kuće, područje kojem obično nedostaje dnevna svjetlost. Kompaktni prvi sprat sastoji se samo od onoga što je apsolutno neophodno – dvije spavaće sobe i kupatila.

Ali to je daleko iznad prosjeka zahvaljujući svijetlom, raskošnom i modernom kupatilu.

VELUX proizvodi koji se koriste u ovom slučaju
VELUX electric roofwindow GGU
Detalji o proizvodu

Detalji projekta

Projekat: Kuće u nizu
Mjesto: Shrewsbury, Ujedinjeno Kraljevstvo 
Arhitekta: Floreat Homes
Godina: 2019.
Fotografije: Torben Eskerod