VELUX krovni balkon

GDL

VELUX krovni balkon se otvara u sekundi i daje prstor suncu u vašem tavanu. Inovativni balkon pušta svjež vazduh, svjetlost i daje predivan pogled na okolinu. Kao dodatna pogodnost VELUX balkon se savršeno uklapa na krov čak i kada je zatvoren. 

Prednosti

 • Uživajte u prednostima balkona - VELUX  krovni balkon se u sekundi transformiše iz prozora u balkon 

 • Pustite spoljašnostu unutra - pustite više dnevnog svjetla i svježeg vazduha unutra

 • Krovni prozor ili balkon - izbor je vaš - gornja polovina se otvara kao klasični VELUX krovni prozor

Detalji proizvoda

Bijelo farbani
Bor
 • 1
  Dodatna dnevna svjetlost i panoramski pogled

  Dodatna dnevna svjetlost i panoramski pogled

  VELUX krovni balkon balkon omogućava vam da uživate u prirodnom svjetlu i prekrasnom pogledu dok vanjštinu puštate unutra. Prozor se otvara prema vani zbog gornjeg vješanja, što vam stvara dodatni visinski prostor i prekrasan panoramski pogled.

 • 2
  Upravljanje

  Upravljanje

  Gornji dio balkona ima gornje vješanje i otvara se prema vani, dok se donji dio pretvara u ostakljeni dio sa ogradom na bočnim stranama. 

 • 3
  ThermoTechnologyTM

  ThermoTechnologyTM

  Iskusite veću udobnost vašeg doma i niže račune za toplotnu energiju sa VELUX ThermoTechnology™ sistemom. Inovativna upotreba materijala visokih performansi u proizvodnji VELUX krovnih prozora pruža odličnu energetsku efikasnost, izolaciju i hremetički pečat. iskoristite ThermoTechnology™ sistem kao garanciju za odličnu energetsku efikasnost.
  Bijelo farbani
  Bor
 • 4
  Prirodna ventilacija

  Prirodna ventilacija

  Pustite svjež vazduh u vaš dom čak i kada ste odsutni ili spavate, bez da brinete o sigurnosti vašeg doma ili loših vremenskih uslova. Povlačenjem ručke u gornjem dijelu samo jednom otvarate ventilacioni preklop koji propušta svjež i filtriran zrak.
 • 5
  Kako čistiti prozor

  Kako čistiti prozor

  Za čišćenje vanjskog dijela stakla, zarotirajte prozor za 180o. Kako biste jednostavno očistili vanjski dio stakla, krilo prozora mora biti blokirano uz pomoć klizne reze koja se nalazi s donje strane krila. Filter zraka se jednostavno skida i može se očistit uz pomoć usisivača. Prvo zarotirajte prozor, blokirajte ga a potom skinite filter sa njegovih vodilica.
 • 6
  Održavanje

  Održavanje

  Ukoliko želite produžiti dugotrajnost vašeg VELUX krovnog prozora ili jednostavno ga osvježiti, VELUX nudi niz proizvoda u te svrhe: filter za zrak, masa za ogrebotine, mazivo za šarke, boju za novi sjaj prozora.
 • 7
  VELUX unutrašnje i vanjske roletne

  VELUX unutrašnje i vanjske roletne

  Upotpunite svoj VELUX balkon sa nekim od VELUX roletni. VELUX roletne pružaju efektivnu zaštitu od sučeve svjetlosti i toplote. Birajte između vanjskih tendi ili nešto iz širokog asortimana unutrašnjih roletni

Materijali

VELUX krovni prozori iz Premium kategorije, dostupni su u različitim varijantam unutrašnjeg završnog sloja, stakla kao i načina upravljanja. Za više informacija, kliknite na neku od stavki na suprotnoj strani.

 • Unutrašnji, završni  sloj

  Dostupnost u dvije varijante unutrašnjeg završnog sloja - bijelo farbana borovina i borovina premazana bezbojnim lakom na bazi vode.

 • Vanjski, završni sloj
  VELUX krovni prozori iz Premium kategorije imaju sive, aluminijske vanjske poklopce. Takođe imate i mogućnost izbora između bakra, cinka i aluminijuma u boji
 • Karakteristike stakla
  Troslojno staklo

Za profesionalne korisnike

Ukoliko ste ovlašteni majstor, arhitekta ili distributer, na linkovima ispod možete pronaći  više informacija o ugradnji, crtežima i tehničkim detaljima. Ukoliko ste u potrazi za više alata i informacija odaberite dio za profesionalne korisnike gdje možete pronaći dodatne video snimke  o ugradnji, primjeri arhitekata, CE oznake...  Možda će vas zanimati i...