Gornje upravljanje

GGL/GGU

Neka vam je svjež vazduh na dohvat ruke uz VELUX krovne prozore sa gronjim upravljanjem. Prozorom sa ručkom u gornjem dijelu se vrlo jednostavno rukuje čak i kada se ispod njega nalazi namještaj. Inovativna ručka u gornjem dijelu vam omogućava da prozor ugradite i niže nego prozor istih dimenzija ali sa ručkom u donjem dijelu, sa prekrasnim pogledom bilo da sjedite ili stojite.

Prednosti

 • Praktičan - čak i sa namještajem ispod

 • Jednostavno rukovanje sa ručkom u gornjem dijelu

 • Niža ugradnja omogućava veću fleksibilnost i bolji pogled

Detalji proizvoda

Bijelo ofarban
Bor
Bijeli poliuretan 
 • 1
  ThermoTechnologyTM

  ThermoTechnologyTM

  Iskusite veću udobnost vašeg doma i niže račune za toplotnu energiju sa VELUX ThermoTechnology™ sistemom. Inovativna upotreba materijala visokih performansi u proizvodnji VELUX krovnih prozora pruža odličnu energetsku efikasnost, izolaciju i hremetički pečat. iskoristite ThermoTechnology™ sistem kao garanciju za odličnu energetsku efikasnost.

  Bijelo farbani
  Bor
  Bez dodatnog održavanja
 • 2
  Prirodna ventilacija

  Prirodna ventilacija

  Pustite svjež vazduh u vaš dom čak i kada ste odsutni ili spavate, bez da brinete o sigurnosti vašeg doma ili loših vremenskih uslova. Povlačenjem ručke u gornjem dijelu samo jednom otvarate ventilacioni preklop koji propušta svjež i filtriran zrak.

 • 3
  Prozori van dohvata ruke

  Prozori na elektro ili solarno napajanje

  Ukoliko vaš prozor treba biti ugrađen na poziciji van dohvata ruke, ili jednostavno želite vrhunsku udobnost, onda je VELUX  krovni prozor na daljinsko upravljanje rješenje koje trebate. VELUX  krovni prozor na elektro ili soalrno upravljanje dolazi sa daljinskim upravljačem osjetljivim na dodir uz pomoć kojeg upravljate prozorom i drugim električnim dodacima. Možete izabrati prozor na elektro ili solarno napajanje.

  Za prozore na solarno napajanje nemate potrebu za dodatnim instalacijama, što ugradnju čini jednostavnijom i jeftinijom. Solarna ćelija postavljena je na vanjski dio prozora.

 • 4
  Kako čistiti prozor

  Kako čistiti prozor

  Za čišćenje vanjskog dijela stakla, zarotirajte prozor za 180o. Kako biste jednostavno očistili vanjski dio stakla, krilo prozora mora biti blokirano uz pomoć klizne reze koja se nalazi s donje strane krila. Filter zraka se jednostavno skida i može se očistit uz pomoć usisivača. Prvo zarotirajte prozor, blokirajte ga a potom skinite filter sa njegovih vodilica.

 • 5
  Održavanje

  Održavanje

  Ukoliko želite produžiti dugotrajnost vašeg VELUX krovnog prozora ili jednostavno ga osvježiti, VELUX nudi niz proizvoda u te svrhe: filter za zrak, masa za ogrebotine, mazivo za šarke, boju za novi sjaj prozora.
 • 6
  VELUX unutrašnje i vanjske roletne

  VELUX unutrašnje i vanjske roletne

  Upotpunite svoj VELUX krovni prozor sa VELUX dodacima. Nudimo različite vrste orginalnih VELUX unutrašnjih i vanjskih roletni, za svačije potrebe. Da li vam je bitna samo funkcionalnost ili ipak brinete i o dizajnu: VELUX ima širok asortiman dekorativnih rješenja koja odgovaraju vašem stilu. 

  Tražite toplotnu zaštitu? Naše vanjske aluminijske roletne smanjuju prodor toplote i do 95%.


Materijali

VELUX krovni prozori iz Standard kategorije, dostupni su u različitim varijantam unutrašnjeg završnog sloja kao i načina upravljanja. Za više informacija, kliknite na neku od stavki na suprotnoj strani.

 • Unutrašnji , završni sloj

  Isporuka moguća u tri varijante unutrašnjeg završnog sloja - bijelo farbani prozor, Nordijski bor ili laminirana borovina oblivena bijelim poliuretanom

 • Vanjski, završni sloj

  VELUX krovni prozori iz Standard Plus kategorije imaju sive, aluminijske vanjske poklopce. Takođe imate i mogućnost izbora između bakra, cinka ili neke druge boje iz ponude

 • Karakteristike stakla
  Troslojno staklo
 • Upravljanje

  Sami izaberite način upravljanja prozorom. Ukoliko je prozor potrebno ugraditi na visini van dohvata ruke ili želite vrhunsku udobnost, onda je VELUX krovni prozor na elektro ili solarno upravljanje najbolje rješenje. VELUX krovni prozor na elektro ili solarno upravljanje dolazi sa daljinskim upravljačem osjetljivim na dodir uz pomoć kojeg upravljate električnim prozorom ili elektro dodacima.

Za profesionalne korisnike

Ukoliko ste ovlašteni majstor, arhitekta ili distributer, na linkovima ispod možete pronaći  više informacija o ugradnji, crtežima i tehničkim detaljima. Ukoliko ste u potrazi za više alata i informacija odaberite dio za profesionalne korisnike gdje možete pronaći dodatne video snimke  o ugradnji, primjeri arhitekata, CE oznake...  

Ukoliko steMožda će vas zanimati i...