Standard Plus daljinski upravljani krovni prozori

GLL/GLU

"Ako tražite najpogodnija rješenja, nudimo i niz automatizovanih krovnih prozora koji vam pomažu da češće provjetravate svoj dom, veoma lako. Nema potrebe da stojite pored svog krovnog prozora da biste ga otvorili ili zatvorili – ili da zaboravite da provjetrite, iz straha da ćete ostaviti prozor otvoren. Prozor je opremljen senzorom za kišu koji vam daje potpuni mir, jer će automatski zatvoriti krovne prozore u slučaju kiše, štiteći vaš dom od oštećenja vodom kada provjetravate."

Brinite o svom domu i porodici uz pomoć solarnih ili električnih krovnih prozora. Unesite svjež vazduh i dnevnu svjetlost da biste stvorili zdrav dom koji se češće provjetrava, za udobnu i energetski efikasnu unutrašnju klimu.

Električni prozor ima osnovni zidni prekidač koji je uključen uz kupovinu za lako otvaranje i zatvaranje.

Koristi

 • Jednostavno rukovanje svim krovnim prozorima uz pomoć daljinskog upravljača

 • Bez rizika kada počne padati kiša - senzor zatvara prozor sa prvim kapima kiše
 • Za zdraviju unutrašnju klimu dodajte VELUX ACTIVE with NETATMO svom prozoru na elektro upravljanje

Ugradnja prozora moguća na krovove nagiba između 15° i 90°

Pogledajte galeriju

Detalji proizvoda

Borovina
Bijeli poliuretan kao završni sloj
 • 1
  ThermoTechnologyTM

  ThermoTechnologyTM

  Iskusite veću udobnost vašeg doma i niže račune za toplotnu energiju sa VELUX ThermoTechnology™ sistemom. Inovativna upotreba materijala visokih performansi u proizvodnji VELUX krovnih prozora pruža odličnu energetsku efikasnost, izolaciju i hremetički pečat. iskoristite ThermoTechnology™ sistem kao garanciju za odličnu energetsku efikasnost.
  Bor
  Bez dodatnog održavanja
 • 2
  Prirodna ventilacija

  Prirodna ventilacija

  Pustite svjež vazduh u vaš dom čak i kada ste odsutni ili spavate, bez da brinete o sigurnosti vašeg doma ili loših vremenskih uslova. Povlačenjem ručke u gornjem dijelu samo jednom otvarate ventilacioni preklop koji propušta svjež i filtriran zrak.
 • 3
  Birajte između solarnog i elektro napajanja

  Birajte između solarnog ili elektro napajanja

  VELUX krovni prozor na elektro ili solarno upravljanje se pokreće uz pomoć motora koji se napaja uz pomoć električne nergije ili uz pomoć sunčeve energije. Za prozore na solarno napajanje nema potrebe za električnim instalacijama, tako da je ugradnja jednostavnija a ujedno i jeftinija. PV solarne ćelije su smještene na vanjskoj strani prozora. 

  Potpuno programiran daljisnki upravljač idealan je za prozore koji se nalaze van dohvata ruke. Ukoliko imate nekoliko proizvoda iste vrste, grupisanjem možete istovremeno upravljati njima. Pogledajte film da vidite kako

 • 4
  Senzor za kišu

  Senzor za kišu

  Svi naši prozori na elektro ili solarno napajanje dolaze sa integrisanim senzorom za kišu. Senzor za kišu automatski zatvara prozor sa prvim kapima kiše, tako da ne morate da brinete da li ste prozor zatvorili ili ne. Vrlo korisna funkcija, ukoliko se nalazite u drugoj prostoriji ili ukoliko uopšte niste kod kuće.
 • 5
  Kako čistiti prozor

  Kako čistiti prozor

  Za čišćenje vanjskog dijela stakla, zarotirajte prozor za 180o. Kako biste jednostavno očistili vanjski dio stakla, krilo prozora mora biti blokirano uz pomoć klizne reze koja se nalazi s donje strane krila. Filter zraka se jednostavno skida i može se očistit uz pomoć usisivača. Prvo zarotirajte prozor, blokirajte ga a potom skinite filter sa njegovih vodilica.
 • 6
  Održavanje

  Održavanje

  IUkoliko želite produžiti dugotrajnost vašeg VELUX krovnog prozora ili jednostavno ga osvježiti, VELUX nudi niz proizvoda u te svrhe: filter za zrak, masa za ogrebotine, mazivo za šarke, boju za novi sjaj prozora.
 • 7
  Unutrašnje i vanjske roletne

  Unutrašnje i vanjske roletne

  Upotpunite svoj VELUX krovni prozor sa VELUX dodacima. Nudimo različite vrste orginalnih VELUX unutrašnjih i vanjskih roletni, za svačije potrebe. Da li vam je bitna samo funkcionalnost ili ipak brinete i o dizajnu: VELUX ima širok asortiman dekorativnih rješenja koja odgovaraju vašem stilu. 

  Tražite toplotnu zaštitu? Naše vanjske aluminijske roletne smanjuju prodor toplote i do 95%.


Želite da kontrolišete sve svoje proizvode sa jednog uređaja?

Kontrolišite svoje solarne ili električne VELUX krovne prozore, vanjske i unutrašnje roletne preko niza uređaja koji vam omogućavaju laku i praktičnu kontrolu nad količinom svježeg vazduha, svjetlosti i temperature u vašem domu.


Materijali

VELUX krovni prozori dostupni su u različiti varijantama završne izrade, ostakljenu i načinu rukovanja. Za više informacija odaberite odgovarajuće opcije.

 • Unutrašnji završni sloj
  Dostupnost u bezbojno lakiranoj borovini ili bijelom poliuretanu bez dodatnog održavanja.
 • Vanjski završni  sloj
  Svi VELUX krovni prozori dolaze sa sivim aluminijumskim poklopcima.
 • Performanse stakla

Za profesionalne korisnike

Ukoliko ste ovlašteni majstor, arhitekta ili distributer, na linkovima ispod možete pronaći  više informacija o ugradnji, crtežima i tehničkim detaljima. Ukoliko ste u potrazi za više alata i informacija odaberite dio za profesionalne korisnike gdje možete pronaći dodatne video snimke  o ugradnji, primjeri arhitekata, CE oznake...  

Možda će vas zanimati i...