Efikasna zaštita od toplote

Podesite 
temperaturu svoje sobe

Prozirna tkanina
čuva vas od pogleda

Vanjske tende

Održite svježinu u sobi efikasnom zaštitom od toplote


Preporučuje se za tip prostorije:
  • Zaštita od toplote
  • Prozirna tkanina
  • Ugrađuje se s unutrašnje strane

Vanjska VELUX tenda blokira sunčeve zrake prije nego što dotaknu prozorsko staklo i smanjuje pasivno grijanje i do 76%*. Ona pomaže da svoju sobu održite ugodnom za toplih, sunčanih dana. Vanjske tende su prozirne, tako da možete i dalje uživati u pogledu.

Pogledajte kako roletna funkcioniše

Boje

Dostupne su kao crna mreža (5060) s prolaznošću svjetla od 14%. 

VELUX vanjske tende mogu smanjiti unos toplote u prostoriju do 76%.

 

Koji način upravljanja roletnom trebam izabrati?

Kako biste izabrali pravi način upravljanja svojom VELUX roletnom, trebate uzeti u obzir položaj svojih krovnih prozora i koliko često predviđate podešavanje položaja roletni.
 
Roletne na solarni i električni pogon imaju daljinsko upravljanje i idealan su izbor za VELUX krovne prozore koji su van dohvata ili za one koji svom potkrovnom prostoru žele dodati dodir inovativnog luksuza.

Ručno upravljanje sa stoperima

VELUX vanjska tenda je vrlo jednostavna za rukovanje. Jednostavno otvorite prozor, rotirajte ga za 180 stepeni i pričvrstite roletnu na dva stopera s vanjske strane donjeg krila. Roletna se može ugraditi iznutra, a vi možete otvoriti i zatvoriti prozor čak i kada je roletna spuštena.

Daljinsko upravljanje i električni pogon

Vanjskim tendama s daljinskim upravljanjem i električnim pogonom rukuje se pomoću inteligentnog VELUX INTEGRA® daljinskog upravljača s ekranom osjetljivim na dodir koji se isporučuje zajedno s vašim VELUX INTEGRA® krovnim prozorom. To je intuitivno rješenje koje vam omogućuje jednostavno upravljanje vašim roletnama na daljinu. VELUX INTEGRA® daljinski upravljač nudi niz unaprijed definisanih programa za svakodnevnu udobnost i poboljšanu unutrašnju klimu. Možete upravljati roletnama iz svake tačke svoje sobe i uživati u svim funkcijama unaprijed definisanih programa, npr. u mogućnosti podizanja i spuštanja roletni u određene sate.  


Ako je potrebno, roletna se može podići i spustiti ručno pomoću ručke u donjem dijelu roletne.  

Šta ako nemam VELUX INTEGRA® krovni prozor na električni pogon?  

Ako nemate VELUX INTEGRA® krovni prozor s električnim pogonom, ali biste željeli imati roletnu s električnim pogonom, isprobajte upravljački sistem KUX 100. To će vam omogućiti korištenje električno upravljanih VELUX unutrašnjih ili vanjskih roletni na krovnim prozorima na ručni pogon. Ili isprobajte upravljački sistem KMX 100 i svoj cijeli ručno upravljani krovni prozor pretvorite u automatizovani. Upravljački sistem KMX 100 će vam omogućiti upravljanje s više električnih proizvoda. 

Oba upravljačka sistema uključuju VELUX daljinski upravljač koji će unutrašnju ili vanjsku roletnu učiniti kompatibilnom s tehnologijom io-homecontrol®. Upravljački sistem KMX 100 uključuje i senzor za kišu.

Daljinsko upravljanje i solarni pogon

Vanjskim tendama s daljinskim upravljanjem i solarnim pogonom rukuje se pomoću daljinskog upravljača koji se isporučuje s roletnom. Ako imate INTEGRA® krovni prozor sa solarnim pogonom, možete koristiti i inteligentni VELUX INTEGRA® daljinski upravljač s ekranom osjetljivim na dodir koji se isporučuje s vašim VELUX INTEGRA® krovnim prozorom.  
VELUX INTEGRA® daljinski upravljač nudi niz unaprijed definisanih programa za svakodnevnu udobnost i poboljšanu unutrašnju klimu. Možete upravljati roletnama iz svake tačke svoje sobe i uživati u svim funkcijama unaprijed definisanih programa, npr. u mogućnosti podizanja i spuštanja roletni u određene sate.  

Ako je potrebno, roletnom sa solarnim pogonom može se upravljati i ručno. Solarna punjiva baterija sadrži dovoljno energije za do 600 operacija, čak i ako nema direktne sunčeve svjetlosti za punjenje.

Uputstvo za ugradnju

Udvostručite svoju udobnost 

Provodimo mnogo vremena u zatvorenom prostoru. Stoga je glavni prioritet učiniti naše domove što udobnijim. Kombinovanje VELUX proizvoda će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoje krovne prozore i osigurate najbolju moguću unutrašnju klimu. Pronalaženje prave ravnoteže toplote, svjetla i svježeg zraka (bez insekata!) često zahtijeva višestruke proizvode za zasjenjenje. S kombinacijom VELUX proizvoda postoji optimalno rješenje za svaku prostoriju.

Energetski efikasna roletna i vanjska tenda

Za praktičnost i udobnost kroz cijelu godinu, kombinacija VELUX energetski efikasne roletne i VELUX vanjske tende je idealna. Ostvarujete efikasnu zaštitu od toplote s našom vanjskom tendom, zajedno s fleksibilnim regulisanjem osvjetljenja, efektom zamračenja i poboljšanom izolacijom s našom energetski efikasnom roletnom.

Roletna za potpuno zamračenje i vanjska tenda

Ako trebate potpuno zamračenje i zaštitu od toplote, kombinovanje VELUX roletne za potpuno zamračenje s našim vanjskim tendama je pametan potez. Možete postići potpuni mrak u svakom trenutku i održati svoju prostoriju svježom za sunčanog popodneva, a da svejedno uživate u dnevnoj svjetlosti i svježem zraku.

Možda bi vam se svidjelo i

7
Razloga za izbor VELUX roletni
  • Savršeno rješenje za vaš VELUX krovni prozor
  • VELUX roletne ugrađuju se za par minutama
  • Za svaki stil postoji odgovarajuća roletna
  • Udobnost je uvijek nadohvat ruke
  • VELUX roletne napravljene su da traju
  • Pogledajte i opipajte tkaninu prije kupovine
  • Pametni dezeni i stilovi