Donje upravljanje

GPL/GPU

Samo nebo je granica sa prozorima sa ručkom u donjem dijelu. Elegantna ručka smještena je u donjem dijelu prozora, a sam prozor sa ručkom u donjem dijelu dat će vam puni, otvoreni pogled na horizont i povećati količinu dnevnog svjetla. Prozore sa ručkom u donjem dijelu preporučujemo ukoliko je potreban ugradnja na visokom nivou, npr. tamo gdje su visoki parapetni zidovi.

Prednosti

 • Uživajte u panoramskom pogledu, povećajte energetsku efikasnost i uživajte u prirodnoj ventilaciji

 • Ručka u donjem dijelu omogućava ugradnju na visokim pozicijama

 • Povećava količinu dnevne svjetlosti u prostoriji

Detalji proizvoda

Bijelo farbani
Bor
Bez dodatnog održavanja 
 • 1
  ThermoTechnologyTM

  ThermoTechnologyTM

  Iskusite veću udobnost vašeg doma i niže račune za toplotnu energiju sa VELUX ThermoTechnology™ sistemom. Inovativna upotreba materijala visokih performansi u proizvodnji VELUX krovnih prozora pruža odličnu energetsku efikasnost, izolaciju i hremetički pečat. iskoristite ThermoTechnology™ sistem kao garanciju za odličnu energetsku efikasnost.
  Bijelo farbani
  Bor
  Bez dodatnog održavanja
 • 2
  Prirodna ventilacija

  Prirodna ventilacija

  Pustite svjež vazduh u vaš dom čak i kada ste odsutni ili spavate, bez da brinete o sigurnosti vašeg doma ili loših vremenskih uslova. Povlačenjem ručke u gornjem dijelu samo jednom otvarate ventilacioni preklop koji propušta svjež i filtriran zrak.
 • 3
  Kako čistiti prozor

  Kako čistiti prozor

  Za čišćenje vanjskog dijela stakla, zarotirajte prozor za 180o. Kako biste jednostavno očistili vanjski dio stakla, krilo prozora mora biti blokirano uz pomoć klizne reze koja se nalazi s donje strane krila. Filter zraka se jednostavno skida i može se očistit uz pomoć usisivača. Prvo zarotirajte prozor, blokirajte ga a potom skinite filter sa njegovih vodilica.
 • 4
  Održavanje

  Održavanje

  Ukoliko želite produžiti dugotrajnost vašeg VELUX krovnog prozora ili jednostavno ga osvježiti, VELUX nudi niz proizvoda u te svrhe: filter za zrak, masa za ogrebotine, mazivo za šarke, boju za novi sjaj prozora.
 • 5
  VELUX unutrašnje i  vanjske roletne

  Unutrašnje i vanjske roletne

  Upotpunite svoj VELUX krovni prozor sa VELUX dodacima. Nudimo različite vrste orginalnih VELUX unutrašnjih i vanjskih roletni, za svačije potrebe. Da li vam je bitna samo funkcionalnost ili ipak brinete i o dizajnu: VELUX ima širok asortiman dekorativnih rješenja koja odgovaraju vašem stilu. 

  Tražite toplotnu zaštitu? Naše vanjske aluminijske roletne smanjuju prodor toplote i do 95%.


Materijali

VELUX krovni prozori iz Premium kategorije, dostupni su u različitim varijantam unutrašnjeg završnog sloja kao i načina upravljanja. Za više informacija, kliknite na neku od stavki na suprotnoj strani.

 • Unutrašnji, završni sloj
  Isporuka moguća u tri varijante unutrašnjeg završnog sloja - bijelo farbani prozor, Nordijski bor ili laminirana borovina oblivena bijelim poliuretanom
 • Vanjski, završni sloj

  VELUX krovni prozori iz Premium kategorije imaju sive, aluminijske vanjske poklopce. Takođe imate i mogućnost izbora između bakra, cinka i aluminijuma u boji

 • Karakterisitke stakla
  Troslojno staklo
 • Upravljanje

  Sami odaberite način rukovanja prozorom. Ukoliko je vaš prozor potrebno ugraditi na visini koja je van dohvata ruke, ili jednostavno želite potpunu udobnost, onda je VELUX  krovni prozor na elektro ili solarno napajanje idealno rješenje za vas. 

Za profesionalne korisnike

Ukoliko ste ovlašteni majstor, arhitekta ili distributer, na linkovima ispod možete pronaći  više informacija o ugradnji, crtežima i tehničkim detaljima. Ukoliko ste u potrazi za više alata i informacija odaberite dio za profesionalne korisnike gdje možete pronaći dodatne video snimke  o ugradnji, primjeri arhitekata, CE oznake...  

Ukoliko steMožda će vas zanimati i...