Rješenja za ugradnju

Svaki posao ugradnje krova zahtijeva vještine i iskustvo, kao i odgovarajuće alate i materijale. Sistem proizvoda za ugradnju kompanije VELUX osmišljen je i optimiziran da podrži tok rada ugradnje. Korištenjem kompletnog sistema proizvoda ugradnje kompanije Velux možete postići najbolje moguće rezultate.

Rješenja za ugradnju

Svaki posao ugradnje krova zahtijeva vještine i iskustvo, kao i odgovarajuće alate i materijale. Sistem proizvoda za ugradnju kompanije VELUX osmišljen je i optimiziran da podrži tok rada ugradnje. Korištenjem kompletnog sistema proizvoda ugradnje kompanije Velux možete postići najbolje moguće rezultate.

  • Uklopite u tačne dimenzije prozora i savršeno spojite s krovnim materijalom. Hidroizolacioni set (tip BFX) i/ili izolacioni okvir (BDX) uključeni su u komplete opšava.

  • Plisirani hidroizolacioni set (tip BFX) stvara spoj koji štiti od curenja/prodiranja vode između krovnog prozora i filcane podloge. Isporučuje se s prilagodljivim drenažnim olukom koji odvodi vodu od vrha krovnog prozora. Uz komplet rješenja za zaštitu od vjetra ZZZ 196 ga možete nadograditi da bude otporan na vjetar.

  • Izolacioni okvir (tip BDX) sa čvrstim i fleksibilnim pjenama za čvrsto i sigurno prijanjanje na krovnu konstrukciju. Doprinosi smanjenju gubitka toplote i toplotnih mostova.

  • Traka za parnu branu (tip BBX), uključujući alat za sastavljanje za hermetičko rješenje koje spriječava ulazak pare i zraka.

  • Unaprijed proizveden dovratnik i horizontalne obloge oko prozora (tip LSB/LSC/LSD) za jednostavnu završnu obradu. Uključuje traku za parnu branu (tip BBX) za hermetički spoj protiv prodora pare i zraka

Setovi opšava za besprijekornu ugradnju

Naši setovi opšava sadrže sve što vam je potrebno za najbolji mogući rezultat ugradnje. Odaberite Basic set koji sadrži hidroizolacijsku foliju BFX za ugradnju otpornu na različite vremenske uslove. Ukoliko želite dodatnu izolaciju, odaberite Energy set koji uključuje termoizolacijski okvir BDX koji doprinosi smanjenju gubitka toplote i toplotnih mostova.

Komplet opšava Pro

(varijanta 1000)

 Komplet opšava za sve vremenske prilike

Dostupaj za pojedinačnu ugradnju

Dodatna sigurnost protiv prodiranja vode

Opšav

Hidroizolacioni set BFX

Energy rješenje za ugradnju

(varijanta 2000)

Komplet opšava sa dodatnom izolacijom

Dostupno za pojedinačnu i kombinovanu ugradnju

Izolacioni okvir BDX doprinosi smanjenju gubitka toplote i toplotnih mostova

 

Opšav

Hidroizolacioni set BFX

Izolacioni okvir BDX

Nivoi ugradnje

VELUX krovni prozori nude dvije visine ugradnje, standardnu i upuštenu.

Upušteni opšavi pružaju elegantnu i pojednostavljenu završnu obradu jer se krovni prozor ugrađuje 40 mm dublje u krovnu strukturu, što znači da manje krovnog prozora viri iznad krovne linije.

Krovni prozor ugrađen na kosi krov
 Standardni nivo 
Krovni prozor ugrađen u udubljenju na kosi krov
 Upušteni nivo 

Vrste opšava za standardni nivo ugradnje

Upušteni nivo ugradnje

Zamjenski opšavi

Kombinujte VELUX krovne prozore sa solarnim panelima

Specijalno dizajniran sistem opšava savršeno spaja VELUX krovne prozore s ugrađenim solarnim panelima raznih proizvođača. Naše rješenje osigurava da će se vaš krovni prozor savršeno uklopiti u mrežu solarnih panela uz laku, sigurnu i besprijekornu integraciju. Na taj način se krov optimalno koristi za generisanje solarne energije, dok istovremeno pruža udoban životni prostor s dnevnim svjetlom i svježim zrakom ispod krova.

Termoizolacioni okvir i hidroizolaciona folija

Termoizolacioni okvir BDX izolira oko okvira krovnog prozora, smanjujući gubitak toplote i eliminurajući hladne mostove. Kombinacija čvrste i fleksibilne pjene osigurava jaku, energetski učinkovitu ugradnju na krovnu konstrukciju.

Felksibilni izolacioni okvir se može komprimirati za potrebe brže ugradnje. 

Hidroizolaciona folija BFX osigurava savršeno pristajanje i vodonepropusnost između krovnog prozora, letvica i krovnog filca. Lako se postavlja. Jednostavno postavite na krovni prozor i rasklopite. Podesivi i samonosivi drenažni oluk ukjučn je u BFX. Drenažni oluk odvodi vodu dalje od krovnog prozora ukoliko postoji curenje iznad.

Majstor ugrađuje prozor na kosi krov
Hidrizolaciona folija BFX
Majstor ugrađuje prozorski okvir na kosi krov
Termoizolacioni okvir BDX

Parna brana

Koristite VELUX parnu branu BBX za hermetičku ugradnju koja spriječava ulazak pare i zraka te spriječava stvaranje kondenzacije na krovnoj konstrukciji. Traka za parnu branu savršeno se uklapa i može se jednostavno postaviti u utor prozora.

Unutrašnja obrada

Ako želite gotovo rješenje za završno uređenje enterijera, VELUX obloge jednostavne su za ugradnju i nema potrebe za dodatnim bojenjem. Napravljene od izdržljivog PVC materijala, VELUX obloge su otporne na vodu, ne zahtijevaju održavanje i savršeno se uklapaju s krovnim prozorima. Jedinstveni dizajn omogućava više prostora za dodatni izolacioni materijal kako bi se spriječili toplotni mostovi.

VELUX obloge se isporučuju sa VELUX trakom za parnu branu BBX.

Kombinacije krovnih prozora