Krovna terasa

GEL
Da li imate vanjski prostor koji biste željeli iskoristiti ali ne možete zbog kosine krova? VELUX krovna terasa vam daje najbolje od oba svijeta, pristup krovnom prostoru kada je otvorena i mnogo dnevnog svjetla kada je zatvorena.

Prednosti

 • Vaša vrata prema vani  

 • Ekstra osvijetljena unutrašnjost i pogled od poda do stropa

 • Krovni prozor ili terasa - vaš izbor

Detalji proizvoda

Bijelo farbani
Bor
 • 1
  Prozor ili vrata - izbor je vaš

  Prozor ili vrata - izbor je vaš

  Otvorite gornji dio vaše krovne terase isto kao što biste otvorili prozor sa ručkom u donjem dijelu za prirodnu ventilaciju - ili otvorite oba dijela kako biste dobili vrata za izlaz na vašu krovnu terasu. Donji dio je dostupan u opciji otvaranja na lijevo ili na desno.

 • 2
  Upravljanje

  Upravljanje

  Gornji dio balkona ima gornje vješanje i otvara se prema vani, dok se donji dio pretvara u vrata koja mogu da se otvaraju na desno ili na lijevo u ovisnosti od vašeg izbora. 

 • 3
  Prirodna ventilacija

  Prirodna ventilacija

  Pustite svjež vazduh u vaš dom čak i kada ste odsutni ili spavate, bez da brinete o sigurnosti vašeg doma ili loših vremenskih uslova. Povlačenjem ručke u gornjem dijelu samo jednom otvarate ventilacioni preklop koji propušta svjež i filtriran zrak.
 • 4
  Kako čistiti prozor

  Kako čistiti prozor

  Za čišćenje vanjskog dijela stakla, zarotirajte prozor za 180o. Kako biste jednostavno očistili vanjski dio stakla, krilo prozora mora biti blokirano uz pomoć klizne reze koja se nalazi s donje strane krila. Filter zraka se jednostavno skida i može se očistit uz pomoć usisivača. Prvo zarotirajte prozor, blokirajte ga a potom skinite filter sa njegovih vodilica.
 • 5
  Održavanje

  Održavanje

  Ukoliko želite produžiti dugotrajnost vašeg VELUX krovnog prozora ili jednostavno ga osvježiti, VELUX nudi niz proizvoda u te svrhe: filter za zrak, masa za ogrebotine, mazivo za šarke, boju za novi sjaj prozora.
 • 6
  VELUX unutrašnje i vanjske roletne

  VELUX unutrašnje i vanjske roletne

  Upotpunite svoj VELUX balkon sa nekim od VELUX roletni. VELUX roletne pružaju efektivnu zaštitu od sučeve svjetlosti i toplote. Birajte između vanjskih tendi ili nešto iz širokog asortimana unutrašnjih roletni

Materijali

VELUX krovni prozori iz Premium kategorije, dostupni su u različitim varijantam unutrašnjeg završnog sloja, stakla kao i načina upravljanja. Za više informacija, kliknite na neku od stavki na suprotnoj strani.
 • Unutrašnji završni sloj
  Dostupnost u dvije varijante unutrašnjeg završnog sloja - bijelo farbana borovina i borovina premazana bezbojnim lakom na bazi vode.
 • Vanjski, završni sloj
  VELUX krovni prozori iz Premium kategorije imaju sive, aluminijske vanjske poklopce. Takođe imate i mogućnost izbora između bakra, cinka i aluminijuma u boji
 • Karakteristike stakla
  Troslojno staklo

Za profesionalne korisnike

Ukoliko ste ovlašteni majstor, arhitekta ili distributer, na linkovima ispod možete pronaći  više informacija o ugradnji, crtežima i tehničkim detaljima. Ukoliko ste u potrazi za više alata i informacija odaberite dio za profesionalne korisnike gdje možete pronaći dodatne video snimke  o ugradnji, primjeri arhitekata, CE oznake...  

Ukoliko steMožda će vas zanimati i...