VELUX vanjska roletna

VELUX vanjske roletne

VELUX vanjska roletna

Vremenske uticaje ostavite vani -
pomoću dobre izolacije i
smanjenja buke

VELUX vanjska roletna

Potpuni mrak
za dobar noćni san

Vanjske roletne

Doživite potpuni mir sa VELUX vanjskim roletnama – vašim vrhunskim rješenjem za sveobuhvatnu zaštitu kad god vam zatreba.

  • Smanjena unutrašnja temperatura u prostoriji tokom ljeta i do 6.4 °C*
  • Potpuno zamračenje prostorije
  • Efikasna toplotna izolacija
  • Smanjenje buke od kiše i grada
  • Zaštita krovnih prozora od provale
  • Električna/solarna verzija sa daljinskim upravljanjem
  • 3 godine garancije

VELUX vanjske roletne poboljšavaju termoizolaciona svojstva krovnog prozora zimi i ljeti. Omogućava vam da potpuno zatamnite prostoriju, štiti krovni prozor u lošim vremenskim uslovima od njegovog oštećenja, prigušuje vanjsku buku od kiše i grada, a takođe pruža stanovnicima potkrovlja savršenu privatnost.

* Podaci iz simulirane južno orijentisane sobe sa dva VELUX krovna prozora najprodavanijeg modela GLL 61 dimenzije MK06 (780 x 1178 mm), jul-avgust 2023, snimljeni u Sarajevu. Zasnovano na VELUX 2023 studiji o uticaju dodataka tokom ljeta.

Boje

Dostupne u svijetlo sivoj boji aluminijuma, tamno sivoj boji aluminijuma (standardno) i tamno sivoj boji aluminijuma s bakrenom oblogom. 

VELUX vanjske roletne uvlače se u bočne klizače izrađene od lakiranog aluminijuma. Isporučuju se i s gornjim poklopcem koji je lijepo integrisan u prozor i koji krije vanjsku roletnu kada se ne koristi.


Koji način upravljanja vanjskom roletnom trebam izabrati?

Kako biste izabrali pravi način upravljanja svojom VELUX vanjskom roletnom, trebate uzeti u obzir položaj svojih krovnih prozora i koliko često predviđate podešavanje položaja vanjskih roletni. Vanjske roletne na solarni i električni pogon imaju daljinsko upravljanje i idealan su izbor za VELUX krovne prozore koji su van dohvata ili za one koji svom potkrovnom prostoru žele dodati dodir inovativnog luksuza.

Daljinsko upravljanje i električni pogon

Vanjskim roletnama na daljinsko upravljanje i električni pogon rukuje se pomoću inteligentnog VELUX daljinskog upravljača koji se isporučuje zajedno s vašim VELUX krovnim prozorom na elektro ili solarno upravljanje. To je intuitivno rješenje koje vam omogućuje jednostavno upravljanje vašim roletnama na daljinu. VELUX daljinski upravljač nudi niz unaprijed definisanih programa za svakodnevnu udobnost i poboljšanu unutrašnju klimu. Možete upravljati roletnama iz svake tačke svoje sobe i uživati u svim funkcijama unaprijed definisanih programa, npr. u mogućnosti podizanja i spuštanja roletni u određene sate.  

Ako je potrebno, roletna se može podići i spustiti ručno pomoću ručke u donjem dijelu roletne.  

Šta ako nemam VELUX krovni prozor na elektro napajanje?  

Ako nemate VELUX krovni prozor na elektro upravljanje, ali biste željeli imati roletnu s električnim pogonom, isprobajte upravljački sistem KUX 100. To će vam omogućiti korištenje električno upravljanih VELUX unutrašnjih ili vanjskih roletni na krovnim prozorima na ručni pogon. Ili isprobajte upravljački sistem KMX 100 i svoj cijeli ručno upravljani krovni prozor pretvorite u automatizovani. Upravljački sistem KMX 100 će vam omogućiti upravljanje s više električnih proizvoda. 

Oba upravljačka sistema uključuju VELUX daljinski upravljač koji će unutrašnju ili vanjsku roletnu učiniti kompatibilnom s tehnologijom io-homecontrol®. Upravljački sistem KMX 100 uključuje i senzor za kišu.

Daljinsko upravljanje i solarni pogon

Vanjskim roletnama na daljinsko upravljanje i solarni pogon rukuje se pomoću daljinskog upravljača koji se isporučuje s roletnom. Ako imate VELUX krovni prozor sa solarnim pogonom, možete koristiti i inteligentni VELUX daljinski upravljač s ekranom osjetljivim na dodir koji se isporučuje s vašim VELUX krovnim prozorom na solarno upravljanje.  
VELUX daljinski upravljač nudi niz unaprijed definisanih programa za svakodnevnu udobnost i poboljšanu unutrašnju klimu. Možete upravljati roletnama iz svake tačke svoje sobe i uživati u svim funkcijama unaprijed definisanih programa, npr. u mogućnosti podizanja i spuštanja roletni u određene sate.  

Ako je potrebno, roletnom sa solarnim pogonom može se upravljati i ručno. Solarna punjiva baterija sadrži dovoljno energije za do 600 operacija, čak i ako nema direktne sunčeve svjetlosti za punjenje.

Uputstvo za ugradnju