Efikasna zaštita od toplote

Podesite 
temperaturu svoje sobe

Prozirna tkanina
čuva vas od pogleda

Vanjske tende

Održite svježinu u sobi efikasnom zaštitom od toplote

Preporučuje se za tip prostorije:

 • Smanjena unutrašnja temperatura u prostoriji tokom ljeta i do 5 °C*
 • Prozirna tkanina
 • Jednostavno se ugrađuje s unutrašnje strane
 • Ručno ili elektro upravljanje

Vanjska VELUX tenda blokira sunčeve zrake prije nego što dotaknu prozorsko staklo i smanjuje pasivno grijanje i do 76%!. Ona pomaže da svoju sobu održite ugodnom za toplih, sunčanih dana. Vanjske tende su prozirne, tako da možete i dalje uživati u pogledu.

* Podaci iz simulirane južno orijentisane sobe sa dva VELUX krovna prozora najprodavanijeg modela GLL 61 dimenzije MK06 (780 x 1178 mm), jul-avgust 2023, snimljeni u Sarajevu. Zasnovano na VELUX 2023 studiji o uticaju dodataka tokom ljeta.

Tehničke vrijednosti su u skladu sa EN ISO 12564-2, EN 13363-2 i ISO 15099. Efekti se razlikuju prema tipu krovnog prozora i stakla.

Pogledajte kako roletna funkcioniše

Boje

Dostupne su kao crna mreža (5060) s prolaznošću svjetla od 14%. 

VELUX vanjske tende mogu smanjiti unos toplote u prostoriju do 76%.

 

Koji način upravljanja roletnom trebam izabrati?

Kako biste izabrali pravi način upravljanja svojom VELUX roletnom, trebate uzeti u obzir položaj svojih krovnih prozora i koliko često predviđate podešavanje položaja roletni.
 
Roletne na solarni i električni pogon imaju daljinsko upravljanje i idealan su izbor za VELUX krovne prozore koji su van dohvata ili za one koji svom potkrovnom prostoru žele dodati dodir inovativnog luksuza.

Ručno upravljanje sa stoperima

VELUX vanjska tenda je vrlo jednostavna za rukovanje. Jednostavno otvorite prozor, rotirajte ga za 180 stepeni i pričvrstite roletnu na dva stopera s vanjske strane donjeg krila. Roletna se može ugraditi iznutra, a vi možete otvoriti i zatvoriti prozor čak i kada je roletna spuštena.

Daljinsko upravljanje i električni pogon

VELUX vanjskom tendom na električno napajanje upravlja se pomoću bežičnog zidnog prekidača koji se isporučuje u pakiranju. Zidni prekidač je tvornički programiran pa je pokretanje vrlo jednostavno. Više tendi može biti programirano u jedan zidni prekidač.

VELUX vanjske tende na elektro upravljanje se spajaju na VELUX krovni prozor na električno napajanje pa za njihovu ugradnju nije potrebno dodatno ožičenje. No, ukoliko električnu vanjsku tendu želite ugraditi na ručno upravljani VELUX krovni prozor, to možete učiniti upotrebom KUX 100 kontrolne jedinice.

Daljinsko upravljanje i solarni pogon

VELUX vanjskim tendama na daljinsko upravljanje i solarno napajanje upravlja se pomoću bežičnog zidnog prekidača koji se isporučuje u pakiranju. Zidni prekidač je tvornički programiran pa je pokretanje vrlo jednostavno. Više sjenila može biti programirano u jedan zidni prekidač.

Solarna punjiva baterija ima dovoljno kapaciteta za 600 otvaranja, čak i ako nema izravnog sunčevog svjetla za punjenje.

 

Uputstvo za ugradnju

Udvostručite svoju udobnost 

Provodimo mnogo vremena u zatvorenom prostoru. Stoga je glavni prioritet učiniti naše domove što udobnijim. Kombinovanje VELUX proizvoda će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoje krovne prozore i osigurate najbolju moguću unutrašnju klimu. Pronalaženje prave ravnoteže toplote, svjetla i svježeg zraka (bez insekata!) često zahtijeva višestruke proizvode za zasjenjenje. S kombinacijom VELUX proizvoda postoji optimalno rješenje za svaku prostoriju.

Energetski efikasna roletna i vanjska tenda

Za praktičnost i udobnost kroz cijelu godinu, kombinacija VELUX energetski efikasne roletne i VELUX vanjske tende je idealna. Ostvarujete efikasnu zaštitu od toplote s našom vanjskom tendom, zajedno s fleksibilnim regulisanjem osvjetljenja, efektom zamračenja i poboljšanom izolacijom s našom energetski efikasnom roletnom.

Roletna za potpuno zamračenje i vanjska tenda

Ako trebate potpuno zamračenje i zaštitu od toplote, kombinovanje VELUX roletne za potpuno zamračenje s našim vanjskim tendama je pametan potez. Možete postići potpuni mrak u svakom trenutku i održati svoju prostoriju svježom za sunčanog popodneva, a da svejedno uživate u dnevnoj svjetlosti i svježem zraku.

Možda bi vam se svidjelo i

7
Razloga za izbor VELUX roletni
 • Savršeno rješenje za vaš VELUX krovni prozor
 • VELUX roletne ugrađuju se za par minutama
 • Za svaki stil postoji odgovarajuća roletna
 • Udobnost je uvijek nadohvat ruke
 • VELUX roletne napravljene su da traju
 • Pogledajte i opipajte tkaninu prije kupovine
 • Pametni dezeni i stilovi