Istražite naših pet priča o načinima na koje dnevna svjetlost preobražava prostore u omiljena mjesta

Dnevno svjetlo otkriva prave boje, umjetno ne

Kreirajte najbolji prostor za djecu. Ispravna orijentacija, optimalna dnevna svjetlost u radnom prostoru i pogled su osnove koje pružaju pravo rješenje za sobu.

Sunčeva svjetlost i oblaci unose živost u vaš prostor

Ovdje provodimo većinu vremena kada smo kod kuće. Nema zamjene za dnevnu svjetlost. Ona mijenja svoj intenzitet i boju tokom dana. A izloženost dnevnoj svjetlosti može smanjiti osjećaj umora i produžiti dan.

Uslovi osvjetljenja stvaraju atmosferu, dramu i intrigu u prostoriji.

Moderni bungalovi pružaju mnoštvo svjetlosti usmjerenu na mjesta koja najviše koristimo. Osvjetljenje odozgo je idealan način za osvjetljavanje središnjih dijelova sobe. Otvoren strop na sljemenu krova je dio izvrsnog projekta.

Unos sunčeve svjetlosti u prostor je dužnost svakog arhitekte

Pretvaranje praznog potkrovlja u atraktivni stan može pružiti mnoštvo mogućnosti. No, samo dovoljna količina dnevne svjetlosti i prelijep pogled kroz prozore mogu dati potkrovnom stanu pravi šarm.

Svakoj prostoriji je potreban pristup dnevnoj svjetlosti

Kupatilo s prirodnom svjetlošću je san svih koji žive u stanovima. Iskoristite mogućnost kupanja na suncu bez narušavanja privatnosti. Ova mala promjena neće samo povećati zadovoljstvo vlasnika, već će uvećati vrijednost cijele nekretnine.

Strategija osiguravanja dnevnog svjetla mijenja igru kada se radi o dobrom ili lošem dizajnu prostorije

Za efikasan rad, potrebna vam je kancelarija koju ne čini samo sto s računarom. Najvažnije stvari za kancelariju kod kuće su mnoštvo prirodne dnevne svjetlosti, svjež zrak i odgovarajuće zamračenje.