Odlučili su se za 5 VELUX krovnih prozora sa dva načina otvaranja i panoramskim pogledom, kako bi svoje remek djelo spavaće sobe učinili svjetlijim, vedrijim i prozračnijim. "Stvarno smo željeli maksimalan pogled koji smo mogli dobiti kroz prozore, tako da smo se odlučili za one koji kada se otvore stvarju panoramski pogled tako da imate dodatni razlog za uživanje" objasnila je Clarie.
Crpeći inspiraciju iz svog morskog okruženja, Paul je slijedio šemu svijetlih nijansi i pastelnih boja što je dodatno pomoglo da to bude mirno utočište u kojem sada toliko uživaju. "To je vrlo mirno mjesto za provoditi vrijeme jer je zvučno zaštićeno, i kada želite malo tišine, kroz otvoren prozor možete čuti samo cvrkut ptica. Viso nivo dnevne svjetlosti koja preplavljuje prostor sa krovnih prozra, prostor čini tako privlačnim mjestom za opuštanje" završava svoju priču Clarie.

Nakon uspješnog projekta renoviranja potkrovlja njihovih prijatelja, Clarie i Paul Hammond nisu željeli gubiti vrijeme te su počeli istraživati kako da svoje potkrovlje prenamijene u remek djelo spavaće sobe.                                     Clarie (54) radiograf i Paul (57) radiolog dizajnirali su svoje potkrovlje uz pomoć lokalnog arhitkte i grđaevinara. Oduvijek su znali da će VELUX krovni prozori biti dio njihovog projekta jer je dnevna svjetlost ključna stavka dizajna. "VELUX je dugogodišnji brend poznat po pouzdanim i kvalitetnim proizvodima i znali smo da nas neće iznevjeriti" priča Clarie.

Par je imao tri krovna prozora postavljena s jedne strane potkrovlja kako bi stvorili stakleni zid i četvrti prozor na južnoj strani potkrovlja: "Željeli smo taj stakleni zid koji je prostoru dao dodatni "wow" efekat i stvarno se povećala količina dnevne svejtlosti. Četvrti prozor koji se nalazi na južnoj strani takođe osigurava da se dnevna svjetlost ravnomjerno širi po sobi što je nevjerovatno", rekla je Clarie.
Peti prozor ugrađen je u kupaonici: "Željeli smo da i kupaonica ostane svijetla i prozračna kao i ostatak našeg novog apartmana u potkrovlju pa smo i tamo postavili peti prozor kako bismo osigurali protok dnevne svjetlosti kroz prostorije", nastavila priču Clarie.
Imajući na umu udobnost, Clarie i Paul za svoje VELUX krovne prozore odabrali su orginalneVELUX DUO roletne, kombinacija plisirane roletne za ublažavanje svjetlosti i roletne za potpuno zamračenje. "Na južnu stranu smo stavili duo roletnu, jer poluprozirni plateneni sloj omogućava povećanje količine dnevne svjetlosti tokom sunačnih dana i da se prostorija ne zagrije previše. Na ostalim prozorima su roletne za potpuni mrak kako bismo izbjegli potencijalno buđenje u zoru."

Pročitajte još inspirativnih priča...