Kako su se radovi odvijali došli su na ideju da plafon podignu do samog vrha krova i dodatno nešto urade sa dječijom sobom. S obzirom da živimo u veoma skučenom dijelu Kopenhagena, tako da nismo imali nikakvu estetsku vrijednost od novog krova, jer u velikoj mjeri ništa ne možemo vidjeti. To nas je navelo da izvučemo maksimum iz prostorija unutar tavana i učinimo ih prostranijim i udobnijim za boravak" navodi Morten. Par je inspiraciju pronašao na Instagramu među mnogobrojnim VELUX rješenjima i idejama kako iskoristiti svoj prostor u potkrovlju. Nova dječija soba postala je soba sa iskustvom, okupana dnevnim svjetlom koje dopire kroz VELUX krovne prozore, iskorištavajući u potpunosti novu visinu stropa u sobi. 
Ljuljaška visi sa grede na kojoj se Magnus (2 godine) i Jens (5 godina) mogu ljujati  s pogledom na sunčano ili zvjezdano nebo, dok peti krovni prozor pruža svjetlost i zrak svim novim uglovima u sobi. I ostale prostorije na ovom spratu modernizirane su s novim VELUX krovnim prozorima. "Velika je razlika u ponašanju djece, to je sada mjesto gdje oni žele da budu dok to ranije nije bio slučaj. Radni sto ispod prozora je fantastično mjesto gdje mogu sjediti i crtati, raditi domaće zadatke kada dođe vrijeme, a u međuvremenu to je sjajan prostor za nas odrasle. U večernjim satima djeca mogu leći i gledati u zvjezdano nebo iz svog kreveta, i to je nešto što ostavlja jak utisak na njih" otkriva Morten.

Morten Woldum i Charlotte Sund su poslednjih 6 godina proveli u renoviranju svoje kuće koja datira još iz davne 1924 godine. Kada je došlo vrijeme da se napravi dječija soba, par je odlučio da će sa novim krovom iskoristiti tavnaski prostor, i uz pomoć VELUX krovnih prozora krov otvoriti prema nebu i stvoriti prostor ispunjen dnevnim svjetlom i svježim vazduhom. "Imali smo problema sa lošom unutrašnjom klimom, te smo shvatili da bi bolja izolacija i novi krov riješili naš problem.

 Gornja dva prozora su na elektro upravljanje koji sami regulišu ventilaciju i zatvaraju se sa prvim kapima kiše. Prozore na elektro upravljanje iskombinovali su sa prozorima na ručno upravljanje, dizajnirane tako da prostor između njih bude što uži. "To je sjajno rješenje koje je seobe učinilo divnim kao i donji dio kuće, na šta smo takođe potrošili jako puno vremena i energije. Pruža dobru koheziju mđu spratovima i mislim da smo dobili maksimalnu korist od prostora koji sada imamo" kaže Morten. Ujedno, njihova kuća od cigle povratila je toplinu zahvaljujući novom krovu, boljoj izolaciji i asortimanu VELUX krovnih prozora. " Dobivamo puno od sunca kroz nove prozore, koji sami regulišu ventilaciju tako da je uvijek svježe i udobno u sobama u potkrovlju. Sve dok je ne uspostavite, niste ni svjsni kolilo je važna unutrašnja klima prstora" dodaje na kraju Morten