Par je već imao ideju da žele VELUX  krovni balkon te su pomoć oko njihove vizije potražili kod stručnjaka za renoviranje potkrovlja DJ Moore Lofts. "Maksimiziranje količine dnevne svjetlosti koju bismo mogli unijeti u naš prostor našlo se visoko na listi prioriteta, zbog čega se javila želja da se ugrade dva VELUX krovna balkona.   Ne samo da su unijeli "wao" efekat, već i količina prirodne dnevne svjetlosti i svježeg vazduha koje su donijeli je nenadmašna. Na drugu stranu spavaće sobe odlučili smo ugraditi krovni prozor kao i u kupatilu, tako da svi zajedno čine prekrasan i prozračan prostor. VELUX roletne za koje smo se odlučili takođe su idealne da nam osiguraju privatnost, ali ipak omogućavaju kontrolu svjetlosti i totalno zamračenje za vrijeme noćnog sna" priča svoju priču Katherine.

 

Kada su razmišljali o dizajnu i stilu prenamjene potkrovlja inspiraciju su obično tražili na Instagramu i Pinterestu, te pokušali dopuniti ostatk svog doma sa puno modernih elemenata ali koji će održati starinu i vrijednost kuće. 
Od trenutka kada su prvi put pogledali kuću sa četiri spavaće sobe u Northamptonu, Katherine i njen suprug Antony Yiannaki primjetili su veliki prostor u potkrovlju i shvatili da postoji potencijal koji mora postati dodatna spavaća soba. 
Katherine (38) fotograf za vjenčanja i Antony (38) komercijalni direktor, odmah su znali da potkrovlje žele pretvoriti u glavnu spavaću sobu sa kupaonicom i sa puno spremišta, ali stavrnost je dovela do mnogo više od toga.
Katherin i Antony žive sa svoje dvije kćeri koje su strae 4 i 6 godina te sa kućnim ljubimcem, i željeli su da se prostor u njihovom domu ravnomjerno proširi kako bi se prilagodio njihovoj rastućoj porodici. " Količina dodatnog prostora koju smo dobili prenamjenom potkrovlja je fantastična kao i spavaća soba i kupaonica. Stara kuća je definitivno izbalansirana sa novim korisnim prostorm u potkrovlju" objasnila je Katherin.
Za Katherin i Antony bilo je važno da stil njihove nove glavne spavaće sobe i apartmana ostane u skladu sa ostatkom kuće i područja u kojem su živjeli. Da bi zadržali karakteristike svog Edvardanskog doma odlučili su se za krovne prozore u kupaonici i spavaćoj sobi kako bi se uklopili u krov kuće a ipak zdržali taj šarm razdoblja.

Pročitajte još inspirativnih priča....