Odluka Patricka i Laure Jackson da kupe njihovu kuću iz 1930-te u historijeskom dijelu Yorka bila je vrlo jednostavna. Kuća je imala dozvolu za sprovođenje preuređenja potkrovlja jer je bračni par znao da će im trebati dodatni prostor kako se porodica bud širila. Danas, 5 godina kasnije, Patrick i Laura su učinili upravot to. Dolaskon njihovog drugog sina, porodica je prerasla svoj tradicionalni trosoban stan, koji je prvbitno bio na dva sprata. Nakon preuređenja, kuća je sada pretvorena u četverosoban dom sa tri sprata.
Preuređenje potkrovlja rezultiralo je novim sadržajem, apartman sa spavaćom sobom. Patrick kaže "Kada smo se odlučili za preuređenje tavana, željeli smo da unesemo što je moguće više dnevnog svjetla, pa smo se odlučili za veće VELUX krovne prozore u spavaćoj sobi i manjim prozorm u stubištu. Znali smo da želimo koristiti VELUX krovne prozore s obzirom na reputaciju i kvalitet proizvoda."
Patrick je dodao "Željeli smo roletne koje stvaraju potpuni mrak kako bismo se noću zaštitili od odsjaja uličnih svjetiljki, a da tokom regulišu sunčevu toplotu koja dolazi s vana. Za Rudijev prostor za spavanje izabrali smo VELUX  proizvode na elektro upravljanje jer je strop prilično visok i teško dostupan."
Patrick (35) i Laura (34), oboje pravnici žive sa sinovima Laurie 3 godine i Rudy, 8 mjeseci.  Slijedeće stvari je Patrick rekao o samom projektu "Na prvi pogled, bilo je jasno da naš dom ima potencijala za preuređenje, i to je ono što nas je najviše obradovalo prilikom kupovine. Prvi projekat koji smo započeli nakon što smo se uselili bilo je prizemlje u prizemlju, koje je bilo zamišljeno da nam pruži dodatni životni prostor"
"I dalje nam je bila potrebna spavaća soba, posebno ako pogledmao u budućnost kada dječaci postanu veći. Sa našim arhitektom Design4Architecture, pregledali smo prostor dostupan u potkrovlju, i bilo je jasno da postoji veliko neiskorišteno potkrovlje koje se može pretvoriti u nevjerovatan prostor", priča Patrick.

Pročitajte još inspirativnih priča....