RJEŠENJA ZA ODRŽIVI ŽIVOT:

Naši krovni prozori mogu stvoriti bolji i zdraviji zatvoreni prostor za naredne generacije. Napravljene su da traju i izrađene su od certificiranog drveta. U zadnjih 80 godina, od našeg nastanka, uvijek smo nastojali poboljšati naše krovne prozore i učiniti proizvode korisnim za društvo. Ali možemo učiniti još više. Zato smo sebi postavili ambiciozne ciljeve. Do 2041. godine postat ćemo Lifetime Carbon Neutral, uz povećanje održivosti naših proizvoda. Dodaćemo nove karakteristike i nadograditi materijale koji se koriste kako bi naše krovne prozore napravili pametnijim i smanjili njihov ugljični otisak. Tako će 2030. VELUX krovni prozor sadržavati 50 % manje CO2, a ambalaža će biti bez plastike i izrađena od 100 % recikliranog i pojedinačnog materijala.

Zašto? Zato jer je to naša priroda.

WWF i VELUX grup

Zajedno s WWF (World Wide Fund for Nature) postižemo našu historijsku C02 emisiju kroz očuvanje šuma.  Također ćemo smanjiti buduće emisije ugljenika iz našeg ukupnog lanca vrijednosti u skladu s ciljem smanjena na 1,5 ˚C prema Pariškom sporazumu.

Mi to zovemo Lifetime Carbon Neutral.


"Zalažemo se da do 2041. godine postanemo Lifetime Carbon Neutral, tako što ćemo uhvatiti 100 godina CO2 emisija i smanjiti naš budući karbonski otisak."

– David Briggs, generalni direktor VELUX grupe

Šumski projekti s WWF o obnavljanju i očuvanju šuma za hvatanje ugljenika
 Obavezujemo se da ćemo smanjiti buduće emisije kako bismo ispunili plan Pariškog sporazuma od 1,5 °C
WWF i VELUX grup