Super zvučna izolacija

Pretvorite svoj san o dobrom noćnom odmoru u stvarnost. Izaberite VELUX krovne prozore sa super zvučnom izolacijom ako živite u blizini autoceste, aerodroma ili bilo kojeg drugog bučnog područja.

Tim stručnjaka tvrtke VELUX za akustiku je razvio inovativni krovni prozor koji postiže vrijednost zvučne izolacije od zapanjujućih Rw 42 dB – što znači ekstremnu izolaciju od vanjske buke. On također smanjuje zvuk padavina za Rw 7 dB u odnosu na standardni VELUX krovni prozor - to znači da je buka za ljudsko uho prepolovljena.

Karakteristike
  • Ekstremna zvučna izolacija - Rw 42 dB u skladu s normom EN ISO 717-1
  • Smanjenje buke od kiše
  • Dodatna toplotna izolacija
  • Jasan pogled zahvaljujući premazu protiv rošenja na vanjskom staklu koji smanjuje rošenje
  • Dostupni u izvedbi borovine i poliuretana koji ne zahtijeva održavanje.
  • Prozori s gornjim i donjim upravljanjem - pročitajte više
  • Izaberite krovni prozor s ručnim ili daljinskim upravljanjem - pročitajte više

Ekstra energetska efikasnost 

Ovaj prozor dolazi s naprednim trostrukim ostakljenjem koje pruža ekstremnu zvučnu i toplotnu izolaciju. Atmosfera će postati mirnija i toplija, a računi za energiju niži.

Ovdje ne vidite razliku, ali je zato možete čuti.

Kombinacija laminiranog i ekstra debelog stakla pomaže boljoj zvučnoj izolaciji. Posebno konstruisani okvir i krilo čine razliku koju možete odmah čuti. Ali prozor - bilo u završnom sloju borovine ili u završnom sloju koji ne zahtijeva održavanje – izgleda i funkcioniše baš kao i svaki drugi VELUX krovni prozor.

Bez ventilacionog protoka kroz ventilacioni preklop

Prozor funkcioniše jednako kao standardni krovni prozor s gornjim ili donjim upravljanjem, s jedinom razlikom što nema ventilacionog preklopa. To je zbog maksimizacije izolacije buke. Da bi se uživalo u svježem zraku, prozor mora biti otvoren.


Jeste li spremni za kupovinu?