Prozori za odvodnju dima i toplote

Ventilatori za prirodnu odvodnju dima i toplote se obično koriste u zajedničkim pristupnim područjima kao što su stubišta i povezni prostori za anekse, kao i u industrijskim objektima i uredima. Prozor sa sistemom za odimljavanje se aktivira ili automatski putem senzora dima ili ručno razbijanjem stakla na jedinici za aktiviranje sistema odimljavanja. Prirodna ventilacija za svakodnevnu udobnost se aktivira pomoću prekidača ugrađenog u upravljački sistem ili preko pomoćnog zidnog prekidača.

Izvrsna energetska efikasnost

Novi sistem izolacije visokih performansi koristi jezgro termički modifikovanog drveta u kombinaciji s posebnim zaptivačem, za bolju hermetičnost koja smanjuje gubitak toplote i potrošnju energije. VELUX prozor za odimljavanje je također dostupan s trostrukim staklom za maksimalnu izolaciju (samo na odabranim tržištima. Vrijedi od 01.01.2015.).

Isti dizajn kao i kod drugih VELUX krovnih prozora

Vanjski dizajn VELUX prozora sa sistemom za odimljavanje usklađen je s dizajnom standardnih VELUX krovnih prozora, što osigurava vizuelni sklad kada se ugrađuju u isti krov (ako nisu potrebni deflektori vjetra).

Testirano i certifikovano

VELUX sistemi za odimljavanje su testirani i certifikovani prema EN ISO 12101-2 za krovne nagibe 15° - 90°. Dostupno bez deflektora vjetra gdje je potrebno geometrijsko polje otvora, odnosno s deflektorima vjetra gdje je potrebno aerodinamičko polje.
Jeste li spremni za kupovinu?