Ugodna klima čak i tokom
najtoplijih dana

Da li želite spriječiti pregrijavanje vašeg potkrovlja?

Zadržite ugodnu unutrašnju klimu tokom najtoplijih dana
sa VELUX vanjskim aluminijumskim roletnama

Svaki put kada su vani visoke temperature mi to osjetimo i u našim domovima. Najbolje rješenje protiv vrućine su VELUX vanjske aluminijumske roletne koje se ugrađuju brzo i jednostavno, što je presudno tokom toplijih dana osjetite trenutno olakšanje u vlastitom domu.

Zaštita od toplote

Najrazumnija alternativa hlađenja vašeg doma je zaštita. VELUX vanjska rješenja smanjuju pregrijavanje blokirajući sunčeve zrake prije nego one dođu do prozora. Zadržavaju toplotu vani, održavajući hladnu i ugodnu temperaturu u vašoj sobi tokom toplih ljetnih mjeseci.

Ako želite uživati u ugodnom ljetu, trebali biste poduzeti odgovarajuće mjere zaštite od toplote. Uz vanjske aluminijumske roletne, solarne roletne i vanjske tende,vlasnici VELUX krovnih prozora mogu odabrati proizvod koji u potpunosti odgovara njihovim potrebama i optimalno je energetski učinkovito rješenje za svako vruće ljeto.

Pogledajte i ostala rješenja za zaštitu od toplote

heat-protection

Jednostavna ugradnja

Vrijeme potrebno za ugradnju VELUX vanjskih roletni je od 30 to 60 minuta. Dizajnirane su tako se mogu ugraditi iz kuće bez potrebe izlaska na krov. Vanjske roletne su brz i jednostavan način da odmah po ugradnji osjetite olakšanje u vlastitom prostoru tokom vrelih ljetnih dana.

Za ugradnju unutrašnjih i vanjskih roletni na solarno napajanje nije potrebno ožičenje u električna integracija, pokreće ih solarna ćelija. Postupak ugradnje odvijat će se vrlo jednostavno. Idealno rješenje za prozore na ručno upravljanje kao i za već ugrađene prozore.

pogledajte video za ugradnju  vanjske aluminijumske roletne ili  vanjske roletne na solarno napajanje.

easy-installation

Još više koristi

Želite li blokirati svjetlost i buku, kao i toplinu? Koliko su važni prirodna dnevna svjetlost i jasan pogled prema vani tokom dana? Različite sobe zahtijevaju različita rješenja zaštite od toplote u skladu sa njihovom upotrebom.

Vanjske aluminijumske roletne ne samo da čuvaju toplinu, već štite od buke i zatamnjuju prostoriju i pri jakom dnevnom svjetlu. To ih čini idealnim za spavaće i dječije sobe. Nije samo ljeto godišnje doba u kojem možete imati koristi od ovog proizvoda: kada je vani hladno, roletne pomažu uštedu energije, jer poboljšavaju izolaciju krovnih prozora, a čak štite vaš proozor od provale.

Međutim, svako potkrovlje ima prostorije u kojima je dnevno svjetlo neophodno. Za prostorije kojima je potrebna učinkovita zaštita od topline, ali ne trebaju potpuno zamračenje, VELUX vanjske tende su idealno rješenje za to. Pored zaštite od toplote, VELUX vanjske tende propuštaju dnevnu svjetlost i održavaju sobu ugodno svijetlom za igranje ili obavljanje domaćih zadataka naprimjer. Vanjske tende ne blokiraju bogled prema vani.

Ukoliko vam je potrebno da blokirate i dnevnu svjetlost i toplotu, vanjske roletne na solarno napajanje i tkaninom otpornom na vremenske uslove vam to omogućavaju. Ovo je zanimiljivo rješenje koje pokreće solarna ćelija za vrijeme vrućih, svjetlošću ispunjenih ljetnih dana.

Uporedite karakteristike svake od roletni i izaberite ono što vam najviše odgovara.

 

more-benefits

Praktično rukovanje

VELUX vanjske roletne na solarni ili električni pogon pružaju značajan faktor pogodnosti, jer se zaštita od toplote i zatamnjenje mogu aktivirati pritiskom na dugme na unaprijed uparenom zidnom prekidaču koji se isporučuje uz roletnu.

Svim VELUX proizvodima za zaštitu od toplote možete upravljati bilo gdje da se nalazite uz pomoć pametnog telefona i glasovne poruke u kombinaciji sa VELUX App i VELUX ACTIVE pametnim kućnim sistemom, koji je dostupan u prodaji kao dodatna oprema. Ovo takođe omogućava kontrolu proizvoda za zaštitu od toplote na osnovu vanjskim vremenskih podataka. Ako se predviđaju visoke temperature, proizvodi se zatvaraju kako se prostorija ne bi pregrijala.

Pročitajte više o VELUX App >

Pročitajte više o VELUX ACTIVE >

Pronađite ovlaštenog majstora

Pogledajte ostala rješenja

Pronađite najbolje VELUX rješenje za vaše potrebe

Preuzmite vodič

Preuzmite vodič

Kako odabrati odgovarajuću vanjsku roletnu ili tendu?

Kontrolišite svjetlost i temperaturu u vašem potkrovlju uz pomoć VELUX unutrašnjih i vanjskih roletni. Preuzmite naš vodič besplatno i saznajte koje rješenje vam najviše odgovara!

Potrebna vam je pomoć i podrška?

Ukoliko imate pitanja možete se obratiti našem timu za podršku na broj telefona 033 626 494, poslati upit na mail v-bih.reception@velux.com ili pošaljite poruku putem kontakt forme

Svi VELUX proizvodi testirani su da traju. Naše roletne se izvlače hiljadama puta i izlažu se ekstremnim vrućinama, podnose bespoštedne bitke sa kišom i vjetrom. Sve VELUX unutrašnje i vanjske roletne podržane su trogodišnjom garancijom.