Dizajnirajte svoju kućnu kancelariju uz pomoć dnevnog svjetla

Nakon pandemije, rad od kuće je postao normalan način života za mnoge od nas. Čak i ako uživate u hibridnoj radnoj situaciji, naizmjenično između kancelarije i kuće, od vitalnog je značaja da stvorite prijatan i opuštajući prostor za rad kada ste kod kuće. Najbolji način da to postignete je da obezbijedite da vaš radni prostor ima puno prirodnog svjetla.

3 razloga zašto bi trebalo da dizajnirate svoju kućnu kancelariju uz pomoć dnevnog svjetla

Da li ste manje produktivni kada radite od kuće? Možda ne dobijate dovoljno prirodnog svjetla. Dobro osvjetljenje je ključno za svaku kućnu kancelariju. Prirodno svjetlo ima višestruke prednosti i izvor je esencijalnih hranljivih materija. Pomaže vam da ostanete budni i može poboljšati vašu produktivnost.

Stolne lampe i plafonska svjetla su odlične, ali ništa nije bolje od prirodnog dnevnog svjetla.

Dnevno svjetlo povećava vašu produktivnost

Dnevna svjetlost ima višestruke prednosti, od kojih je najvažnija povećana produktivnost. Studije su pokazale da što više radimo na prirodnom svjetlu, to imamo veći nivo energije u poređenju sa vještačkom svjetlošću. Izlaganje dnevnoj svjetlosti je, stoga, imperativ za podsticanje kreativnosti.

Postoje i brojne zdravstvene prednosti povezane sa prirodnim svjetlom. U stvari, studija pokazuje da ako dobijemo 30 minuta sunčeve svjetlosti dnevno, možemo bolje da se nosimo sa stresom i anksioznošću. Sveukupno poboljšanje vašeg opšteg blagostanja će povećati vašu sposobnost koncentracije i fokusiranja.

Vaš mozak će vam zahvaliti za dašak svježeg vazduha

Pravilna ventilacija je od vitalnog značaja za održavanje zdrave klime u zatvorenom prostoru. Svjež vazduh ima mnoge prednosti: čini da se osjećamo srectnije, jača naš imuni sistem i pomaže našem mozgu da bolje funkcioniše.

Izbjegavajte naprezanje očiju boljim osvjetljenjem

Vještačko svjetlo je obično zatamnjeno plavom ili žutom bojom, dok prirodno svjetlo obezbjeđuje čisto, bijelo svjetlo koje baca manje sjenki. Prirodno svjetlo pomaže u našoj sposobnosti da jasno vidimo bez dodatnog naprezanja. Svako ko gleda u vještačko svjetlo sa ekrana kompjutera zna da može da izazove veliki napor za naše oči. Naprezanje očiju je često povezano sa sindromom kompjuterskog vida (CVS), koji može izazvati nelagodnost. Istraživanja su pokazala da je moguće značajno smanjiti CVS uz veću izloženost prirodnom svjetlu.

Izaberite prave prozore za svoju kućnu kancelariju

Prilikom odabira najboljeg rješenja dnevnog svjetla za kućnu kancelariju treba uzeti u obzir mnogo faktora. Evo nekoliko savjeta za stvari o kojima treba razmišljati...

VELUX krovni prozori na solarni i električni pogon

VELUX električni i solarni proizvodi mogu se lako otvoriti pomoću unaprijed uparenog zidnog prekidača uključujući senzor za kišu koji automatski zatvara krovni prozor kada počne da pada kiša. Nadogradite se uz VELUX ACTIVE with NETATMO da biste upravljali prozorima sa svog telefona i automatski regulisali unutrašnju klimu (uključujući temperaturu i nivoe CO2) pomoću pametnog senzora unutrašnje klime.

Maksimalno povećajte svjetlost u svom radnom prostoru uz pomoćna rješenja

Rješenje sa prozorom do prozora maksimizira svjetlost u vašoj kućnoj kancelariji. Nudeći dva puta više dnevne svjetlosti nego jedan krovni prozor, potpuno će transformisati vaš radni prostor u svjetao, privlačan prostor koji promoviše produktivnost i koncentraciju.

VELUX krovni balkon – odmorite se na svom balkonu

Izađite na svoj privatni balkon. Uzmite pauzu za kafu i udahnite svjež vazduh uz VELUX krovni balkon. Povežite se sa spoljnim svijetom i stvorite jedinstvenu kućnu kancelariju; rad od kuće nikada neće biti isti.

VELUX Roletne

Dodajte roletne koje nude fleksibilno osvjetljenje i kontrolu nad vašom privatnošću. Birajte između 16 boja i različitih nivoa transparentnosti. Električne ili solarne roletne se preporučuju za krovne prozore van dohvata - i za krajnju udobnost.

VELUX ACTIVE with NETATMO - kontrolišite prozore svoje kućne kancelarije sa našom aplikacijom

VELUX ACTIVE with NETATMO je naša pametna, automatizovana kontrola unutrašnje klime za upravljanje vašim VELUX solarnim ili električnim krovnim prozorima i roletnama koristeći samo vaš telefon. VELUX ACTIVE prati temperaturu, vlagu i nivoe CO2 kako bi osigurao da se vaša soba redovno provjetrava.

Stolne lampe i plafonska svjetla su odlična, ali ništa nije bolje od prirodnog dnevnog svjetla.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.