Napravite kućnu kancelariju koja će vas učiniti produktivnijim

U doba pandemije morali smo da se prilagodimo novom načinu rada. Ranije je postojala značajnija podjela između posla i kuće. Tada su se mnogi od nas uhvatili u koštac sa novom stvarnošću tako što su postavili privremenu radnu stanicu kod kuće. Sada je rad od kuće postao uobičajen. Ako ste prihvatili kućnu kancelariju kao dio svog novog radnog stila, budite sigurni da je vaša kućna kancelarija odlična!

Dizajnirajte svoj radni prostor kod kuće

Postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir kada dizajnirate svoju kućnu kancelariju. Da li radite od kuće na hibridnoj osnovi ili vam je potrebna kućna kancelarija za puno radno vrijeme? Koliki je vaš budžet? Važno je da odgovorite na ova pitanja kako biste mogli da napravite atmosferu koja vam odgovara. Rad u neoptimalnom okruženju može uticati na vašu produktivnost i opšte blagostanje, uzrokujući neefikasnost i stres. Loše ili neadekvatno osvjetljenje može smanjiti energiju, smanjiti moral i izazvati naprezanje očiju ili glavobolje.

Zapamtite dobre uslove osvjetljenja

Dobro osvjetljenje je jedan od ključnih aspekta za efikasniju i produktivniju kućnu kancelariju. Kada radite za stolom, većinu vremena provodite ispred ekrana što može izazvati naprezanje očiju, glavobolje i druga manja zdravstvena stanja. Možda ste takođe primijetili da se osjećate manje produktivno ili se lakše ometate kada radite od kuće – faktor koji doprinosi može biti nedostatak prirodnog svjetla. Pokušajte da unesete više prirodnog svjetla u svoj radni prostor, što može biti jednostavno, kao primjer pomjerite sto bliže prozoru.

Svjež vazduh održava um bistrim

Svjež vazduh je jedna od najvažnijih stvari u održavanju energije tela i uma tokom cijelog dana. Obavezno dizajnirajte svoju kućnu kancelariju u prostoriji sa odličnom ventilacijom. Ako to nije moguće, razmislite o preuređenju vaše kućne kancelarije kako biste uključili krovni prozor.

Sa krovnim prozorom integrisanim u vašu kućnu kancelariju, dobijate najbolje uslove u pogledu svježeg vazduha i prirodne dnevne svjetlosti.

Napravite produktivnu kućnu kancelariju

Krovni prozori mogu pomoći u stvaranju produktivnog radnog okruženja u vašoj kućnoj kancelariji dodavanjem dnevne svetlosti i omogućavanjem odlične ventilacije. Izlaganje sunčevoj svetlosti poboljšava vašu efikasnost. Međutim, ne bi trebalo da budete zaslepljeni dnevnim svetlom. Razmislite o dobrim roletnama kako biste zadržali svetlost i izbegli odsjaj. Još nekoliko stvari koje mogu poboljšati vaše blagostanje u vašoj kućnoj kancelariji su odličan sto i dobra stolica.

Koristite odgovarajuće materijale

Bez obzira da li odavno radite od kuće ili ste tek počeli, dobra kućna kancelarija je neophodna! Ako nemate veliki budžet, potražite polovni nameštaj ili se okušajte u transformisanju dostupnog nameštaja. Ako imate veći budžet ili vreme i veštine za „uradi sam“, možete renovirati svoju kućnu kancelariju i uključiti krovne prozore da biste stvorili zdraviju atmosferu na radnom mestu.

Sada, kada je hibridni način rada uobičajen, neophodno je stvoriti kancelarijski prostor koji je zdrav i udoban

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.