Ideje za dječije sobe - stvorite savršen prostor za svoju djecu

Stvaranje zabavne i inspirativne sobe za vaše dijete je uzbudljiv proces i za roditelje i za djecu. Postoji mnogo stvari koje možete učiniti da pretvorite sobu vašeg djeteta u kreativan i funkcionalan prostor.

Dječija soba treba da ohrabri rast i učenje, i naravno, da podstakne mnogo smijeha. Postoji toliko mnogo kreativnih rešenja; može biti teško izabrati! Olakšali smo vam ovim idejama za dječiju sobu.

5 savjeta kako da stvorite živahan i razigran prostor za svoje dijete

Obojite sobu omiljenom bojom vašeg djeteta

Počnimo sa najlakšim: boje! Vaše dijete vjerovatno ima omiljene. Naslikajte mural planinskog vijenca, oblaka, životinja ili pejzaža. Pokrijte sobu bojama i stvorite prijatnu atmosferu. Izaberite delikatne tonove, tako da soba ostane svijetla i otvorena. Nijanse žute su veseli i okrepljujući izbor.

Izaberite zabavne tapete

Ukrasite šarmantnim i živahnim tapetama. Postoje neograničene mogućnosti da uradite nešto zabavno i jedinstveno. Ako izaberete nešto svjetlucavo ili blistavo, razmislite o tome da ga držite na jednom zidu.

Budite kreativni (zid od krede, tabla sa klinovima, bavite se hobijima)

Ako vaše dijete voli da crta po zidovima, zašto ne napravite tablu za krede? To je krajnja sloboda za dijete: crtanje šta god želi u svim duginim bojama. Druga opcija je zid plute. Ovo je fleksibilan način da dozvolite svom djetetu da odluči kako želi da ukrasi svoju sobu.

Iskoristite njihove hobije i budite kreativni. Zabavno je za sve!

Izložite njihova umjetnička djela

Neka vaše dijete bude zvijezda njihove galerije. Izložite njihove crteže na zidovima i vidite ponosni izraz na licu vašeg djeteta. Obojite okvire i ukrasite ih školjkama, tjesteninom ili šljokicama!

Budite kreativni sa policama i skladištem

Budite kreativni sa policama i skladištem. Napravite, ofarbajte i ukrasite svoje police i sistem za skladištenje. Istaknite svoje „uradi sam“ vještine i dozvolite djeci da pomognu!

3 prednosti sunčeve svjetlosti

Sunčeva svjetlost nas čini sretnijim

Sunčeva svjetlost poboljšava raspoloženje, pomaže koncentraciju tokom učenja i reguliše cirkadijalni ritam.

Zato nas sunčeva svjetlost čini sretnijima, pametnijima i zdravijima. Uredite prostor za igru ili učenje blizu prozora, u dobro osvjetljenom prostoru.

Spavajte bolje

Djeca tokom dana obavljaju mnogo aktivnosti. Kvalitetan san je neophodan ; potrebno im je 9 - 13 sati sna dnevno, u zavisnosti od starosti. Izlaganje prirodnom dnevnom svjetlu i kvalitetan san idu ruku pod ruku. Visok nivo dnevne svjetlosti omogućava nam da regulišemo ciklus spavanja/budnosti i nivoe koncentracije. Smanjeni nivoi svjetlosti uveče i tamna soba promovišu san noću.

Zdrava klima u zatvorenom prostoru

Pravilna ventilacija je važna za održavanje dobrog kvaliteta unutrašnje klime. Svjež vazduh ima širok spektar prednosti: čini da se osjećamo sretnije, jača naš imuni sistem i pomaže našem mozgu da bolje funkcioniše. Sa krovnim prozorima, moguće je poboljšati protok svježeg vazduha u vašem domu otvaranjem prozora na suprotnim stranama sobe. Svjež vazduh je jednostavan način da se obezbijedi zdravo okruženje u zatvorenom prostoru.

Napravite zdrav prostor pun svjetlosti sa VELUX krovnim prozorima

Osvjetlite i zaštitite njihovu privatnost

Postavljanje krovnih prozora u spavaću sobu vašeg djeteta je fantastičan način da unesete dnevnu svjetlost. Ne samo da vam ovo može uštedjeti dragoceni zidni prostor gdje bi tradicionalni prozori mogli da sjede, već je i krovni prozor postavljen tako da uhvati više dnevne svjetlosti dok se sunce kreće tokom dana, što znači da će soba vašeg djeteta biti prirodno osvijetljena tokom više sati tokom dana. Krovni prozori su takođe odlični za dopuštanje svjetlosti bez žrtvovanja previše privatnosti – jer se mogu postaviti više na zidu.

Postavite roletne za dobar san

Iako je dnevna svjetlost odlična tokom cijelog dana, ne želite da ometa san vašeg djeteta prerano ujutru! Svi VELUX krovni prozori mogu da se ugrade sa roletnama za zamračenje kako bi se soba držala u gotovo potpunom mraku dok ne dođe vrijeme za buđenje. VELUX roletne za zamračenje su takođe dostupne na električni i solarni pogon ako su vaši krovni prozori van vašeg domašaja.

Dječija soba treba da ohrabri rast i učenje, i naravno, da podstakne mnogo smijeha. Postoji toliko mnogo kreativnih rešenja; može biti teško izabrati!

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.