Osvjetljenje sobe za djecu: koristite dnevnu svjetlost

Inspirišete rast, učenje i kreativnost kada ugradite krovne prozore u sobu vašeg djeteta. Dodavanje krovnih prozora može poboljšati san djece, pomoći im da se koncentrišu i stvoriti zdravo okruženje za igru u godinama koje dolaze. Ako želite da napravite zabavnu i inspirativnu sobu za svoju djecu, maksimalno iskoristite svoj „peti zid“ (tj. plafon) tako što ćete postaviti krovni prozor kako biste njihovom prostoru dali najbolje moguće osvjetljenje.

3 razloga da dizajnirate dječiju sobu sa dnevnim svjetlom

Postoji mnogo dobrih razloga zašto ćete voljeti krovne prozore u svojoj dječijoj sobi. Hajde da ih pogledamo:

1. Promovišite zdravlje očiju

Da li znate da dnevna svjetlost podstiče razvoj očiju kod djece i mladih? Okružujući svoju djecu sa što je moguće više dnevne svjetlosti od malih nogu, možete im pomoći da razviju zdrave oči.

2. Bolji san

Sunčeva svjetlost pomaže da se postavi cirkadijalni ritam tijela (ciklus spavanja/budnosti) i omogućava mozgu da nauči kada je vrijeme da zaspimo i da se probudimo. Pomozite svojoj djeci da bolje spavaju tako što ćete dizajnirati sobu sa dnevnim svjetlom.

3. Podstiče zdrav rast

Izlaganje dnevnoj svjetlosti ima mnogo nevjerovatnih prednosti, kako fizičkih tako i mentalnih. Dnevna svjetlost takođe utiče na proizvodnju serotonina, što je povezano sa osjećajem blagostanja i sreće kod djece.

Izaberite prave krovne prozore za dječiju sobu

U zavisnosti od vaših želja i potreba, možete birati između širokog spektra krovnih prozora za vašu dječiju sobu. Evo svega što treba da znate:

Krovni prozori sa središnjim vješanjem

Naši krovni prozori sa središnjim vješanjem savršeni su za dječiju ili tinejdžersku sobu. Čak i sa igračkama ili namještajem postavljenim ispod, prozor se može lako otvoriti i zatvoriti pomoću ručke u gornjem dijelu. VELUX krovni prozori sa središnjim vešanjem daju vam svjež vazduh na dohvat ruke.

Prozor do prozora

Dajte svojoj djeci najbolju početnu tačku sa našim rješenjem prozor do prozora. Ovo jedinstveno postavljanje krovnih prozora će udahnuti novi život svakoj prostoriji i maksimizirati količinu dnevne svjetlosti u prostoriji. Otvorite širok pogled i dozvolite vašoj djeci da budu inspirisani okolinom dok provode vrijeme u sobi.

Fiksne kombinacije

Da li ste znali da možete kombinovati kose krovne prozore sa vertikalnim prozorima da biste unijeli dvostruko više dnevne svjetlosti? Povezivanjem krovnog prozora sa fiksnim prozorom ispod, možete na siguran način otvoriti dječiju sobu većem pogledu.

Krovni prozori za ravan krov

Malo stvari je inspirativno koliko i priroda! Sa krovnim prozorima za ravne krovove, možete dozvoliti da dnevna svjetlost sija odozgo kao da dolazi kroz portal u drugi svijet. Dajte svojoj djeci dar inspiracije sa čistim pogledom na nebo.

Roletne

Kad ste već kod toga, ne zaboravite na roletne i druge dodatke kako biste poboljšali doživljaj vaše djece u svojoj sobi:

  • Roletne za zamračivanje: Pružite svojoj djeci najbolju moguću osnovu za dobar san tako što ćete ugraditi roletne za zamračivanje za vaše VELUX krovne prozore.

  • Zaštita od insekata: Ne postoji ništa gore od buđenja sa ujedima insekata. Sa mrežom protiv insekata, vi i vaša djeca ste zaštićeni. Zaštita od insekata je idealna za spavaće sobe i omogućava vam da uživate u dobrom snu bez insekata.

  • Zaštita od toplote: Vaša djeca mogu da se igraju u savršenoj unutrašnjoj klimi sa roletnama protiv toplote

VELUX ACTIVE: promoviše bolji kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru

Omogućite svojoj deci najbolje uslove za igru i kreativnu stimulaciju uz VELUX ACTIVE sa Netatmo kompletom. Povežite svoje VELUX krovne prozore i roletne na VELUX ACTIVE pomoću Netatmo kompleta za automatsku, senzornu kontrolu temperature, vlage i nivoa CO2.

Dodavanje krovnih prozora može poboljšati san dece, pomoći im da se koncentrišu i stvoriti zdravo okruženje za igru u godinama koje dolaze.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.