Iskoristite svoju spavaću sobu na najbolji način sa ovim idejama za preuređenje

Provodimo mnogo vremena u našim spavaćim sobama. To je mjesto gdje počinjemo i završavamo naš dan, kao i gdje odmaramo svoja tijela i umove. To znači da spavaća soba mora zadovoljiti mnoge potrebe.

Ako želite da preuredite svoju spavaću sobu, postoji mnogo stvari koje treba razmotriti. Sastavili smo listu ideja da biste započeli projekat renoviranja i maksimalno iskoristili svoju spavaću sobu.

Dizajnirajte spavaću sobu svojih snova

Postoji mnogo stvari koje treba uzeti u obzir kada želite da preuredite svoju spavaću sobu. Kako bi trebalo da izgleda? Kako stvoriti optimalno okruženje za dobar san? Šta je sa budžetom? Da li možete da povećate preprodajnu vrijednost vaše kuće renoviranjem spavaće sobe? Da bismo vam olakšali stvari, napravili smo listu stvari koje treba uzeti u obzir prilikom dizajniranja spavaće sobe iz snova.

Počnite tako što ćete napraviti listu svojih potreba i želja

Za spavaće sobe je dizajn enterijera sve: tkanine, boje, biljke i tapete. Mnogo toga se može uraditi sa preuređenjem, ali neke stvari zahtijevaju opsežnije promjene. Ako je vaša spavaća soba previše skučena ili mračna ili joj je potreban novi pod, razmislite o renoviranju spavaće sobe.

Počnite tako što ćete otkriti šta vam je važno u spavaćoj sobi. Šta je neophodno i u čemu možete napraviti kompromis? Neka lista vaših potreba i želja vodi vaš proces.

Izradite budžet i razmislite o uvećanju vrijednosti prostora

Kada shvatite šta želite od preuređenja spavaće sobe, morate razmotriti budžet za renoviranje. Spavaća soba se često može osvježiti jednostavnim trikovima poput nove farbe i namještaja. Međutim, ako želite da transformišete mali ili bazični prostor u luksuznu glavnu spavaću sobu, često je potrebno veliko renoviranje od strane stručnjaka. U zavisnosti od promjena koje želite da napravite u svojoj spavaćoj sobi, trebalo bi da osmislite budžet rano u procesu kako biste vodili svoje izbore.

Ako krećete u veliko renoviranje spavaće sobe, razmislite o tome kako renoviranje može pomoći da se poveća ukupna vrijednost kuće.

Investirajte u kvalitetne proizvode za vaš enterijer

Kada napravite listu onoga što zamišljate za renoviranje spavaće sobe, možete početi da razmišljate o dizajnu enterijera. Mnogi faktori igraju ulogu u mirnom noćnom snu; ulaganje u kvalitetne enterijere može napraviti razliku. Imamo nekoliko prijedloga kako da se dobro naspavate.

  • Pronađite dušek koji vam odgovara. Iako novi dušek može biti skupa investicija, on je od suštinskog značaja za vaš san.

  • Izaberite dobar jastuk. Uz dušek, jastuk je neophodan za dobar san. Zamolite svog lokalnog prodavca kreveta da vam pomogne da pronađete pravi jastuk.

  • Nova farba će ostaviti veliki utisak! Malo stvari može transformisati sobu kao svjež sloj farbe. Izaberite boju koju smatrate umirujućom. Ovo će vam pomoći da dobijete mirniji noćni san.

Kada je moguće, ponovo koristite, reciklirajte i popravite ili kupite polovno.

Spavaća soba je mjesto gde se resetujete - maksimalno iskoristite prirodno dnevno svjetlo

Suprotno popularnom vjerovanju, nije mrak ono što nam pomaže da se mirno naspavamo; to je svjetlo. Sunce pomaže u regulisanju našeg cirkadijanskog ritma i omogućava našim tijelima da znaju kada da spavaju i kada da se probude. Dopiranje prirodnog svjetla u vašu spavaću sobu daje vašem tijelu dar uravnoteženog ciklusa.

Nemojte praviti kompromise sa prirodnom svjetlošću i dobrom ventilacijom

Prirodno svjetlo je puno obogaćujućih vitamina i blagodati koji će pomoći pri poboljšanju vašeg opšteg zdravlja i blagostanja. Stvorite dobro okruženje za spavanje u svojoj spavaćoj sobi pomoću krovnih prozora. Sa krovnim prozorima, ne morate toliko da brinete o problemima privatnosti, zbog ugla pod kojim su postavljeni. I možete održavati svoju spavaću sobu dobro provetrenom cijeli dan i noć.

Razmislite o unutrašnjoj i spoljašnjoj vezi

Zamislite da ležite u svom krevetu i gledate u zvijezde. Dobro zvuči? I mi tako mislimo. Otvorite svoj plafon prema zvjezdanom nebu i uživajte u prelijepim bojama izlaska sunca sa krovnim prozorima. Pozovite unutrašnju i spoljašnju vezu u svoju spavaću sobu za savršen početak i kraj dana!

Suprotno popularnom vjerovanju, nije mrak ono što nam pomaže da se naspavamo; već svjetlo.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.