Kuhinja je srce doma

Radite renoviranje kuhinje i pokušavate da smislite kako da je planirate? Kuhinja je mjesto gde se život dešava. To je srce doma, gdje se porodica sreće nakon dugog dana i gdje se prijatelji uvijek druže. Kada radite renoviranje kuhinje, potreban vam je dobar plan kako biste prostoru dali podršku koji zaslužuje. Treba vam pomoć da se odlučite odakle da počnete? Bez brige; mi smo tu za vas.

Započnite svoj projekat renoviranja kuhinje

Za dobar početak renoviranja vaše kuhinje ključno je dobro razumijevanje faza uključenih u proces. Ali prije nego što počnete da planirate proces, ostavite malo vremena da pustite mašti na volju.

Dajte sebi vremena da potražite inspiraciju na Pinterestu i Instagramu, uzmite ideje iz kuhinja svojih prijatelja i napravite table sa vizijama i liste želja. Uskoro će doći vrijeme da sortirate svoje ideje i podijelite prioritete u stvari koje "morate da imate" i stvari koje je "lijepo imati". Tada će biti vreme da počnete da razmišljate o svom budžetu.

Razmotrite svoj budžet i odredite prioritete u skladu sa tim

Izbjegnite razočaranje kada renovirate vašu kuhinju tako što ćete procijeniti svoje želje i potrebe, a zatim odredite šta možete da priuštite. Ako odvojite vrijeme da razmotrite svoj budžet i u skladu sa tim odredite prioritete kada su u pitanju vaše želje, kasnije ćete se zahvaljivati. I to nas dovodi do slijedeće tačke.

Mudro planirajte svoj budžet

Planirajte svoj budžet detaljno kako biste izbjegli neugodna iznenađenja i držite se plana. Sigurno znate izreku „vrijeme je novac“. Kada je u pitanju renoviranje kuhinje, to je takođe tačno. Kašnjenja mogu dovesti do vrtoglavog porasta troškova na ovakvom projektu.

Kada planirate svoj budžet, uračunajte što više troškova ranije kako biste bili sigurni da nećete ostati bez novca prije nego što projekat bude završen. Ako angažujete izvođače , pažljivo planirajte zajednički projekat i odredite vremenski okvir radova. Ovo će vam pomoći da izbjegnete maksimiziranje svog budžeta i svoje izvođače možete smatrate odgovornim za izvođenje svog dijela rada na vrijeme.

Napravite vremenski okvir za renoviranje kuhinje i posvetite se tome

Veliki projekti kao što je renoviranje kuhinje zahtijevaju vremenski okvir kako se ne bi beskrajno razvlačili. Razmislite o podjeli projekta na faze, a zatim napravite tabelu na računaru. Podijelite to sa svojim izvođačem da biste uskladili svoja očekivanja. Pustite ih da dodaju svoje procjene i prilagodite raspored prema tome.

Planirajte rušenje i obnovu

Ne zaboravite da planirate rušenje kada radite renoviranje kuhinje. Rušenje je veliki poduhvat koji zahtijeva mnogo planiranja, od toga ko treba da preduzme taj posao do odlaganja otpada.

Sledeći korak je da počnete da gradite svoju novu kuhinju. Ako ste sve izbacili, proces uključuje postavljanje vrata i prozora. Takođe će uključiti kritične radove iza zidova, ispod podova i iznad plafona: vodovod, električne intalacije, grijanje, vazduh i izolacija. Zatim slijedi završna obrada zidova, podova i farbanje, ugradnja ormara i druge opreme i instalacija novih uređaja. Konačno, biće vrijeme za dodavanje detalja i završnih obrada.

Ideje za renoviranje kuhinje - dizajnirajte svoju kuhinju sa dnevnim svjetlom

Kada planirate renoviranje vaše kuhinje, pogledajte gore - tako je, pogledajte gore. Jedna od najupečatljivijih ideja za renoviranje kuhinje počinje sa krovnim prozorima i završava se kuhinjom preplavljenom dnevnom svjetlošću!

Skloni smo tome da gledamo samo prostoriju kada razmišljamo o načinima da poboljšamo naše kuhinje. Vidimo sve zastarjele uređaje, radne ploče koje se ne uklapaju i nedostatak prostora za naše ormare i pultove. Često zaboravljamo da planiramo više dnevne svjetlosti. Ali mi smo tu da vam kažemo šta propuštate!

Pogledajte renoviranje vaše kuhinje u potpuno novom prirodnom svjetlu

Sa krovnim prozorima možete otvoriti svoju kuhinju na način na koji ni sijalice ni sve boje na svijetu nikada ne bi mogle. Uvođenje prirodnog svjetla u vašu kuhinju daće joj podršku koju zaslužuje.

Krovni prozori će preplaviti vašu kuhinju prirodnim svjetlom, što će maksimizirati prostor i dati mu svjetal i moderan osećaj. Dodatno dnevno svjetlo učiniće da vidite svoj dom u potpuno novom svjetlu i odmah će ga učiniti prijatnijim.

3 razloga zašto ćete voljeti krovne prozore u vašoj kuhinji

Evo tri razloga da razmislite o uključivanju krovnih prozora u projekat renoviranja kuhinje.

  1. Uštedite prostor: Kada ugradite krovne prozore u vašoj kuhinji, možete napraviti prostor za odlaganje tamo gde biste obično postavili vertikalne prozore.

  2. Ventilacija: kuhinje imaju tendenciju da zadržavaju mirise, vlagu i fine čestice. VELUX krovni prozori sa solarnim i električnim pogonom savršeni su za provjetravanje vaše kuhinje i brzo uklanjanje dima i mirisa kuhanja.

  3. Bolje osvjetljenje: Prirodno svjetlo pozitivno utiče na naše zdravlje, dobrobit i produktivnost. Dnevno svjetlo će učiniti vaše vrijeme u kuhinji još radosnijim.

Kuhinja je srce doma, zaslužuje svu moguću podršku, uključujući krovne prozore

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.