Koristite prirodno svjetlo da osvijetlite svoj dom

Prirodna sunčeva svjetlost je jedan od svakodnevnih resursa koji zaista može napraviti pozitivnu razliku u vašem domu. Mnogo je mentalnih i fizičkih koristi od dobijanja prirodnog svjetla u vašem domu.

Stvorite ambijent sa prirodnim svjetlom

Prirodno svjetlo je sva dostupna svjetlost iz prirodnih izvora kao što su sunce ili mjesec. Korišctenjem i uključivanjem prirodnog svjetla u vašem domu kao primarnog izvora, možete stvoriti lijep i topao ambijent u kojem će se svi osjećati opušteno.

Istražite magiju krovnih prozora

Sunce tokom dana putuje po nebu. To znači da fasadni prozori mogu ograničiti količinu prirodnog svjetla koje dopire do vas. Krovni prozor je jedan od najefikasnijih načina da unesete više dnevne svjetlosti u vaš prostor. Dnevna svjetlost odozgo može da prodre kroz vašu kuću, a svaki dan je drugačiji u zavisnosti od vremena.

Udahnite novi život malim sobama

Male sobe uvijek mogu biti izazov za uljepšavanje. Podna lampa može zauzeti previše prostora, a plafonska lampa možda neće biti dovoljna. Krovni prozor može biti značajan izvor svjetlosti otvaranjem veće površine koja bi hvatala prirodno svjetlo.

Uvjerite se da planirate dovoljno dnevnog svjetla

Ako ćete se upustiti u projekat renoviranja kuće, pobrinite se da to uradite kako treba – niko nikada nije žalio što ima „previše“ prirodnog svjetla! Kao pravilo, vodite računa da vaše zastakljivanje bude jednako najmanje 20% površine poda prostorije koja se renovira. Takođe razmislite o planiranju dovoljnog broja krovnih prozora kako biste omogućili dobru i jednaku distribuciju svjetlosti u prostoriji. Ne zaboravite – možete lako da kontrolišete ovo dnevno svjetlo kada je to potrebno uz veliki izbor roletni .

Transformišite svoj svakodnevni život u zatvorenom prostoru

Da li želite da osvježite svoj dom? Sa povećanjem hibridnog rada, provodimo više vremena kod kuće nego ikada ranije. Zbog toga je neophodno imati sjajno životno okruženje. Jedan od načina na koji možete transformisati svoj svakodnevni život u zatvorenom prostoru je efikasno korišctenje krovnih prozora. Krovni prozori donose više prirodnog svjetla u vaš dom.

Iskoristite pogodnosti svjetlosti odozgo

Prirodno svjetlo doprinosi oslobađanja hormona melatonina u tijelu. Melatonin je hormon koji nas čini umornim, tako da uključivanje više prirodnog svjetla u vaš dom pomaže da imamo energiju tokom dana i bolje spavamo noću.

Stvorite harmoniju sa svojom okolinom

Krovni prozori povezuju vaš dom sa prirodnim okruženjem i unose svjež vazduh. Ako u svoju dekoraciju uključite nekoliko velikih podnih biljaka, možete stvoriti osjećaj harmonije koji će koristiti umu, tijelu i duši.

Dopunite svjetlo svojim dekorom

Uvjerite se da vaša unutrašnja završna obrada i ukrasi savršeno odgovaraju prostoriji ispunjenoj svjetlošću. Obojite zidove svoje spavaće sobe u umirujuće zeleno i plavo i gledajte kako jutarnja svjetlost struji da vas nežno probudi. Idite na svjetlije boje u zajedničkom životnom prostoru za živahnu i svijetlu porodičnu sobu i vidite kako privlačni enterijer čini da svi žele da provode više vremena zajedno. Ne zaboravite da postavite svoje biljke tako da imaju dnevno svjetlo koje im je potrebno tokom dana!

Korišctenjem i uključivanjem prirodnog svjetla u vaš dom kao primarnog izvora, možete stvoriti lijep i topao ambijent u kojem će se svi osjećati opušteno.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.