Tražite zamjenu za postojeći krovni prozor?

Funkcija za pronalaženje zamjenskog VELUX krovnog prozora.

Kako da odaberem odgovarajući krovni prozor?

Naš kratak vodič vas vodi kroz pet najvažnijih stvari koje morate uzeti u obzir prilikom odabira novog krovnog prozora.

  • Opšta preporuka je da staklena površina prozora u prostoriji treba biti najmanje 10% ili više od površine poda kako bi se osiguralo maksimalno dnevno svjetlo. Pripremili smo pomoć za odabir odgovarajuće veličine VELUX krovnog prozora za vašu sobu.

  • Naši krovni prozori imaju tri različita načina rada koji ispunjavaju različite potrebe. Sve se svodi na to gdje biste željeli postaviti novi VELUX krovni prozor.

  • Svi VELUX krovni prozori se standardno isporučuju s dvostrukim staklom ali, ako vam je potrebno, jednostavno ih možete nadograditi na trostruko staklo. Kakve god da su vaše potrebe, vjerujemo da možemo pronaći odgovarajuće ostakljenje krovnog prozora za vas.

  • Nudimo različite vrste unutrašnje završe obrade vašeg novog krovnog prozora: bijeli poliuretan i prozirni lak. Svaka od njih ima svoje prednosti za različite vrste prostorija, pa ćemo vam pomoći da odaberete pravu.

  • Dodajte VELUX roletne za potpuno zamračenje, vanjske tende ili vanjske roletne kako biste iskoristili sve prednosti novog krovnog prozora. Bilo da se želite dobro naspavati tokom noći ili blokirati sunce, naši dodaci savršeno dopunjuju vaš novi krovni prozor.

Upravljanje krovnim prozorom


Zamjenski krovni prozor se može konfigurisati na različite načine: 

Prava količina dnevnog svjetla


Projekt zamjene je izvrsna prilika za dodavanje većeg broja prozora, samo napravite veći otvor na krovu. Uz više krovnih prozora poboljšavate i uslove prirodnog osvjetljenja u prostoriji. Ako staklena površina prozora iznosi najmanje 10% od površine poda prostorije, bit ćete sigurni da ste omogućili dovoljno prirodnog svjetla za dnevne aktivnosti. Uz dodatne prozore enterijer će biti prostraniji, tako da možete maksimalno iskoristiti postojeća područja za rad, uz bolji pogled i povezivanje s prirodom. 

Unutrašnja završna obrada


Nudimo dvije različite vrste unutrašnje završne obrade za naše krovne prozore:

  • Bijeli poliuretan – prijeđite na bijeli poliuretan, trajniji premaz koji je otporan na vlagu i lako se briše. Idealan je za vlažne prostorije, poput kuhinja ili kupatila, a pogodan je i za dječje i spavaće sobe.

  • Bor – prozirni lak za borovinu sa završnim premazom u tri sloja, pruža isti sjajan kvalitet kao i standardna obrada, ali bez završnog bojenja bijelom bojom. Ova prirodna završna obrada se savršeno uklapa u prirodne enterijere, dnevne ili spavaće sobe.

Unutrašnje i vanjske roletne


Na kraju, ali veoma bitno, naše unutrašnje i vanjske roletne. Ovi VELUX dodaci dodaju novu dimenziju prilagođavanju krovnog prozora i povećanju udobnosti, a jednostavno ih možete ugraditi sami ili ih može ugraditi majstor.

  • Roletne za potpuno zamračenje – maksimalan efekat zamračenja omogućava kvalitetan san u spavaćoj sobi ili dnevno drijemanje u dnevnoj sobi.
  • Vanjske tende – blokiraju sunčeve zrake koji griju krovni prozor i čuvaju svježinu doma tokom sunčanih dana.
  • Vanjske roletne – pružaju zaštitu od vremenskih uslova i omogućavaju mir u vašem domu.

Majstor postavlja novi VELUX krovni prozor na krov s crnim crijepom.