VELUX APP naspram VELUX ACTIVE with Netatmo

Novi plejer pametnog doma


Stigao je novi igrač na tržište, a kao vlasnik VELUX proizvoda na elektro ili solarno upravljanje sada možete birati između dva rješenja pametnog doma za svoje proizvode na elektro ili solarno upravljanje.

U maju 2021. pokrenuta je nova aplikacija VELUX APP (KIG 300 EU). Ovo je rješenje za korisnike pametnog doma, koji žele ostvariti velike prednosti od VELUX ACTIVE, ali još nisu sasvim spremni za automatizaciju klime. U ovom članku ćemo precizirati razliku između ova dva proizvoda.  


Kako funkcionira?


VELUX ACTIVE prati savremene tehnološke trendove pružajući korisnicima podatke senzora o njihovoj unutrašnjoj klimi, koje nikada ranije nisu mogli dobiti. VELUX ACTIVE koristi ove podatke za automatsko upravljanje VELUX proizvodima kako bi osigurao najbolju moguću klimu u zatvorenom prostoru.


VELUX APP s druge strane ne uključuje senzore i to je glavna razlika između ova dva rješenja. VELUX APP je odlična polazna tačka za ljude koji se žele pridružiti svijetu pametnog doma, ali još uvijek se ne osjećaju komotnim da koriste automatizaciju kontroliranu senzorima.

2 rješenja 1 platforma

Korisnici VELUX APP-a uvijek mogu dodati senzore u svoje rješenje i time nadograditi na VELUX ACTIVE, jer su oba rješenja izgrađena na platformi VELUX ACTIVE with Netatmo.

Kada kao korisnik VELUX APP-a tražite podršku u našim čestim pitanjima, možete pronaći pomoć kroz ista pitanja kao i korisnici VELUX ACTIVE. Iako pitanja podrške u vezi sa senzorima neće biti relevantna za vas.

Karakteristike

VELUX App Control

VELUX ACTIVE with NETATMO

Kontrola putem pametnog telefona

Funkcija grupne kontrole

Plan i automatizacija

Glasovna kontrola

Ok Google, Apple HomeKit

Ok Google, Apple HomeKit

Kompatibilnost

Ok Google, Apple HomeKit i Somfy proizvodi za zaštitu od sunca

Ok Google, Apple HomeKit i Somfy proizvodi za zaštitu od sunca

Automatska zaštita od toplote

Tajmer za ventilaciju

Kontrola unutrašnje klime

-

Ventilacija kontrolirana senzorima

-

Podaci pametnog senzora

-

Podaci o vremenskim prilikama uživo

-

Nadzornici vremenskih prilika

-