Vaša funkcija Plan i automatizacija 

Istražite šta funkcija Plan i automatizacija može učiniti za vaš dom, kroz videozapise, članke i česta pitanja.

Instalacija VELUX App Control

Kako pristupiti i kreirati automatizaciju prostorije

Kako pristupiti i kreirati planiranu kontrolu

Kako pristupiti i urediti parametre prostorije

Plan i automatizacija

U maju 2021. zamijenili smo ACTIVE Control sa Schedule & Automations – to je vaša planirana kontrola i automatizacija unutrašnje klime. Uz planiranu kontrolu, možete postaviti vlastite planove za svoje VELUX prozore i dodatnu opremu na elektro i solarno upravljanje kako bi odgovarali vašim potrebama. Uz automatizaciju unutrašnje klime, vaši proizvodi će raditi na osnovu vaših senzora unutrašnje klime ako imate VELUX ACTIVE with NETATMO. Ako imate VELUX App Control, funkcija automatizacije unutrašnje klime je onemogućena jer senzori nisu dio ovog rješenja.

Napomena: kao korisnik VELUX App Control, uvijek možete nadograditi na VELUX ACTIVE dodavanjem senzora unutrašnje klime svom rješenju.

Uklonili smo funkciju ACTIVE control iz aplikacije VELUX ACTIVE with Netatmo, međutim vaši VELUX  prozori i dodatna oprema na elektro i solarno upravljanje će i dalje raditi kao i prije ažuriranja, ako niste napravili nove planove u svojoj aplikaciji. Pogledajte naše videozapise o funkciji Schedule & Automations kako biste bolje razumjeli novu funkciju.
Ne možete koristiti automatizaciju klime s VELUX App Control, jer ova funkcija radi na osnovu senzora unutrašnje klime. Sa senzorima unutrašnje klime, vaši VELUX proizvodi na elektro i solarno upravljanje će se automatski prilagoditi na osnovu temperature, vlažnosti i nivoa CO2 u vašoj kući kao i postavki koje ste podesili. Vaši lični planovi za vaše proizvode uvijek će nadjačati automatizaciju klime.

Napomena: kao korisnik VELUX App Control, uvijek možete nadograditi na VELUX ACTIVE with Netatmo dodavanjem senzora unutrašnje klime vašem rješenju, te ćete na taj način moći imati automatizaciju klime. 

Vi uvijek imate kontrolu nad svojim proizvodima. Stoga – zbog postavke odgode – vaše kontrole prvog prioriteta i zakazana kontrola uvijek će raditi kako želite, bez obzira na ono što kaže automatizacija unutrašnje klime kontrolirane senzorima.
Saznajte više o tome kako funkcionira postavka odgode u tabeli u nastavku.


Vaša metoda kontrole

Vremenska perspektiva

Zaštita od vremenskih uslova

Kontrole prvog prioriteta

  • Korištenje klizača u aplikaciji
  • Korištenje daljinskog upravljača
  • Apple Homekit
  • Glasovna kontrola Siri
  • Glasovna kontrola Ok Google
  • Automatsko zatvaranje iz prikaza prostorije

Pokreni odmah

Ako pada kiša, otvori prozore samo u položaj za ventilaciju

Planirana kontrola

Pokreni odmah

Ne otvaraj prozore ako pada kiša, previše je vjetrovito, previše je hladno, previše je toplo

Automatizacija unutrašnje klime
(uključujući redovno prozračivanje)

Pokreni kada prođe vrijeme odgode nakon aktivacije kontrola prvog prioriteta ili planirane kontrole.

Ne otvaraj prozore ako pada kiša, previše je vjetrovito, previše je hladno, previše je toplo


Kontrolirajte svoj dom pomoću funkcije Plan i automatizacija

U maju 2021. uveli smo funkciju Schedule and Automations u našu aplikaciju VELUX ACTIVE. 
Ova funkcija vam omogućava kreiranje dnevnih planova koji odgovaraju vašim rutinama. 

VELUX APP naspram VELUX ACTIVE

Stigao je novi igrač na tržište, a kao vlasnik VELUX proizvoda na elektro upravljanje sada možete birati između dva rješenja pametnog doma za svoje VELUX proizvode.

U maju 2021. pokrenuta je nova aplikacija VELUX APP (KIG 300 EU). Ovo je rješenje za korisnike pametnog doma, koji žele ostvariti velike prednosti od VELUX ACTIVE, ali još nisu sasvim spremni za automatizaciju klime. U ovom članku ćemo precizirati razliku između ova dva proizvoda.