Kontrolirajte svoj dom pomoću funkcije Plan i automatizacija


Studije o zraku koji udišemo

Kompanija VELUX svakodnevno radi na osiguranju bolje unutrašnje klimu i više dnevne svjetlosti. Znamo da udisanje lošeg zraka u zatvorenom prostoru može imati negativne posljedice po zdravlje. Kako većinu vremena provodimo u zatvorenom prostoru, 55% ukupnog unosa hrane, vode i zraka tokom života sastoji se od zraka u zatvorenom prostoru iz našeg doma, stoga prirodno udišemo zrak koji dolazi iz zatvorenog okruženja (Sundell, 2004b).

Poređenja radi, dnevno konzumiramo 15 kg zraka, dok većina ljudi konzumira 2 kg vode i hrane dnevno (Nilsson, 2008). To je puno zraka, pa se moramo pobrinuti da svaki dan bude što zdraviji. Kako mnogi trenutno rade od kuće, moramo osigurati da naša unutrašnja klima odražava zdravo okruženje za nas i ljude s kojima živimo.

 

VELUX ACTIVE će pomoći u održavanju zdrave unutrašnje klime

Uz VELUX ACTIVE with Netatmo možete osigurati da održavate dobru unutrašnju klimu danju i noću. Sa svojim senzorima možete dozvoliti da vaš VELUX ACTIVE upravlja vašim VELUX proizvodima kada su Co2, temperatura i vlažnost previsoki ili preniski. To zovemo automatizacijom klime.

Ali u maju 2021. uveli smo funkciju Plan i automatizacija u našu VELUX ACTIVE aplikaciju. Ova funkcija vam omogućava kreiranje dnevnih planova koji odgovaraju vašim rutinama.

Plan i automatizacija

Funkcija planiranja omogućava vam da kreirate prilagođeni plan za svaku prostoriju. Za svaku prostoriju možete kreirati, urediti, omogućiti, onemogućiti i izbrisati automatizaciju. Ovo vam omogućava da prilagodite rad svojih VELUX proizvoda svom domu i ličnom planu.

Razlika između planirane kontrole i automatizacije klime je u tome što pomoću planirane kontrole postavljate zahtjeve. Uz automatizaciju klime, vaši VELUX ACTIVE senzori upravljaju vašim proizvodima kada je to potrebno, kako bi održali zdravu unutrašnju klimu. Vaša planirana kontrola će uvijek nadjačati kontrolu klime, a ručno postavljanje će nadjačati vašu planiranu kontrolu. Na ovaj način uvijek imate potpunu kontrolu nad svojim proizvodima.