{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Potkrovlje za porodicu

Bärbel Stolz i njen suprug Sebastian su tražili veći stan za svoju četvoročlanu porodicu. Kada su imali priliku da kupe neizgrađeno potkrovlje stambene zgrade koja datira iz kraja 19. vijeka u jednoj od sporednih ulica Helmholtzplatza, nije bilo dvojbe. Iskoristili su jedinstvenu priliku da kreiraju unikatan dom za svoju jedinstvenu porodicu, a zidovi ispunjeni grafitima brzo su se pretvorili u porodični dom. VELUX prozori savršeno su odgovarali njihovim jedinstvenim potrebama i s arhitektonske i s umjetničke tačke gledišta.

Glavne prednosti VELUX krovnih prozora

Nakon postavljanja prozora, svjetlost je ispunila sve do zadnjeg ćoška: sve prostorije u bočnom krilu i zadnjoj zgradi imaju velika VELUX rješenja za osvjetljenje ili krovne prozore.

Kvalitet prozora je bio važno pitanje, pošto se potkrovlja ljeti često pregrijavaju, a u hladnijim mjesecima ih je teško zagrijati. VELUX nudi prozore s odličnim energetskim bilansom, koji optimiziraju klimu prostora ispod krova. Odlična toplotna izolacija krova i krovnih prozora ne samo da smanjuje gubitak toplote zimi, već i sprječava da stan u potkrovlju postane pretopao ljeti.

Arhitekta Schröger je oklijevao da koristi sistem centralne mehaničke ventilacije, kao što je sada standard u mnogim novim zgradama: „Ugradnja takvog sistema zauzela bi vrijedan životni prostor, a i prilično je zahtjevna za održavanje”, objašnjava on. Zajedno s porodicom Stolz je odlučio da koristi decentralizovanu ventilaciju s prozorskim ventilatorima. VELUX uravnotežena ventilacija – jednostavna alternativa – je bila optimalno rješenje jer stvara zdrav životni prostor i pomaže porodici da iskoriste cijelu površinu svog novog doma.

Mnogo svjetla i prostora

Bärbel i Sebastian željeli su da ispune potkrovlje s puno prostora i svjetlosti. VELUX prozori za kose i ravne krovove bili su na visini zadatka. S elegantnom ručkom na dnu, VELUX krovni prozori s gornjim vješanjem vam daju potpun, otvoren pogled na horizont i maksimiziraju količinu prirodne dnevne svjetlosti.
Prozori za ravne krovove povećavaju osvjetljenje u više smjerova i ravnotežu vidnog polja. Prelijep dizajn VELUX prozora za ravne krovove donosi čaroliju dnevne svjetlosti u vaš dom. Jedinstven dizajn, tanak okvir i nevidljivo krilo vam pružaju maksimalnu količinu dnevne svjetlosti, čak i kada imate ugrađenu roletnu. Ravan stakleni krov ima dvoslojno ili troslojno zastakljenje koje pruža odlične energetske performanse dok istovremeno smanjuje buku kada pada kiša, grad ili kada je u pitanju saobraćaj.

VELUX Quattro je impresivna kombinacija dva krovna prozora dopunjena s dva produžna prozora koja otvara i preobražava svaku prostoriju. Pruža nevjerovatan pogled na nebo i otvoren prostor. Fiksni donji dio rješenja obezbijeđuje sigurnost, posebno u dječjim sobama.

Marcus Schröger

Urbansky Architekten

Hodnici su često zaboravljeni prostori u stanovima koji su poprilično mračni, ali uz dnevnu svjetlost koja ulazi kroz prozore za ravne krovove, dugačak hodnik je postao dodatna soba.

Hodnik je pretvoren u životni prostor

Hodnik je dovoljno velik i svijetao za postavljanje stola za slikanje i izradu predmeta, koji koriste oba djeteta. Udoban krevet u predsoblju direktno ispod najvećeg krovnog prozora popularno je mjesto za sastanke. „Ovdje se ušuškamo s djecom, ona se igraju zajedno i čitamo im priče. Zahvaljujući električnom motoru, ovaj prozor za ravne krovove se može lako otvoriti daljinskim upravljačem”, kaže vlasnica doma.

Preporučeni VELUX proizvodi

VELUX krovni prozori (GGU)
Idi na proizvode

Prozirna plisirana roletna (FHL)
Idi na proizvode

Vanjske solarne roletne (SSS)
Idi na proizvode