{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Projekat za više prostora i dnevne svjetlosti

Pretvaranje neiskorištenog potkrovnog prostora u toplu i prijatnu zonu za rad od kuće i vježbanje. To je bio prvobitni plan za Jean-Christopha, koji je također imao dnevnu svjetlost na vrhu liste prioriteta. Vlasnik je imao u planu renovirati cijelu kuću i kreirati prostorije u potkrovlju koje će se koristiti za stil rada koji je postao norma proteklih godina: u ovom odvojenom, ali dobro osvijetljenom dijelu kuće se možete lako fokusirati tokom rada od kuće i dobiti motivaciju od sunčeve svjetlosti da radite i na svojoj muskulaturi. Dvostruka svrha ovog projekta je bila povećanje životnog prostora u kući i poboljšanje njene energetske efikasnosti, zajedno sa zahtjevom za više dnevne svjetlosti. Veliku su pažnju posvetili i ulasku dnevne svjetlosti.

Kvalitet i pouzdanost

Vlasnik kuće je bio odlučan da stvori prostor koji će izdržati zub vremena i služiti kao korisna površina kuće dugi niz godina. „Izabrali smo VELUX proizvode jer imaju izuzetno širok asortiman što nam je omogućilo da pronađemo rješenje koje je prevazišlo naša očekivanja u pogledu dnevne svjetlosti. Štaviše, brend VELUX predstavlja zagarantovan kvalitet i pouzdanost kada se radi o renoviranju krovova”, kaže Jean-Christophe, vlasnik kuće. VELUX krovni prozor je savršen za dodavanje dnevne svjetlosti i svježeg zraka u male prostorije, stepeništa i kupatila, a također je napravio i nevjerovatne promjene u ovom određenom tavanskom prostoru. Mogu biti ugrađeni niže, tako da obezbijeđuju i širi pogled od većine krovnih prozora.

Glavne prednosti VELUX krovnih prozora

Kada je krov otvoren, promjena je bila trenutna, a vlasnik kuće je znao da će dobiti ono što želi: „Nova prostorija preplavljena svjetlošću i s pogledom na baštu zahvaljujući VELUX rješenjima. Krovni prozori obezbijeđuju dnevnu svjetlost i udobnost”, kaže Jean-Christophe.

Sarl Leveque

Leveque Entreprise

Izazov je bio unijeti prirodnu dnevnu svjetlost u prostoriju u kojoj prethodno nije bilo otvora. Vlasnici su željeli udobnu sobu jer su tu planirali postaviti kancelariju, ali su također željeli imati i prostora za vježbanje. Bilo je očigledno da ćemo morati dodati prozor. Uvijek je ljepše moći gledati van umjesto samo u zid.

Nova prostorija

„Bio sam veoma zadovoljan i iznenađen; rezultati su bili čak i bolji nego što sam zamišljao. Nova prostorija preplavljena svjetlošću i s pogledom na baštu zahvaljujući VELUX krovnim prozorima”, kaže Jean-Christophe, koji sada uživa u korištenju dodatnog prostora u svom domu. Zahvaljujući krovnim prozorima, prelijep pogled je dostupan i iz potkrovlja, što prostore čini otvorenijim i prozračnijim. To stvara vezu s vanjskim prostorom, unosi prirodu u dom i daje čitavom potkrovlju energičnu, ali istovremeno i prijatnu atmosferu.

"Bio sam veoma zadovoljan i iznenađen"
– Jean-Christophe, vlasnik doma
Želio sam svijetlu i prostranu sobu

„Započeli smo s potkrovnim prostorom bez prozora. Klijent je želio svijetlu, prostranu prostoriju u koju bi mogao ugraditi sprave za vježbanje i kancelarijski prostor. VELUX proizvodi su omogućili ulazak dovoljno dnevne svjetlosti i, najbitnije, omogućili nam da stvorimo više podnog prostora. Imate lijep pogled prema van, čak i kada sjedite na podu.”, Sarl Leveque iz kompanije Leveque Entreprise.

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX krovni prozori (GLL)
Idi na proizvode
Unutrašnje siesta roletne (DKL)
Idi na proizvode

Vanjske solarne roletne (SSS)
Idi na proizvode