{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Prašnjavi bungalov pretvoren u modernu luksuznu kuću

Ovaj pomalo zastarjeli bungalov u blizini Düsseldorfa, s prozorima od poda do plafona, je naveo porodicu Listmann na razmišljanje. Znali su da je zgrada pamtila bolje dane, ali su bili sigurni da je mogu pretvoriti u mjesto koje odgovara potrebama modernog doba. Ukratko, kupili su kuću i preradili cijeli tlocrt. Bio je to veliki i hrabar potez, ali oni su imali misiju. Ciljevi su bili obnavljanje zastarjelog sjaja prašnjavog eksterijera i dopuna unutrašnjosti otvorenom arhitekturom. Gledajući rezultate, ti ciljevi su definitivno ostvareni.

Uspješno renoviranje

Klasični stil je poboljšan modernizovanim prozorskim površinama i VELUX prozorima za ravne krovove koji čak i najzabačenijim dijelovima kuće pružaju prirodnu svjetlost i svjež zrak. Prelijep dizajn VELUX prozora za ravne krovove donosi čaroliju dnevne svjetlosti u vaš dom. Tanak okvir i nevidljivo krilo vam pružaju maksimalnu količinu dnevne svjetlosti, čak i kada imate ugrađenu roletnu. Ravan stakleni krov ima dvoslojno ili troslojno zastakljenje koje pruža odlične energetske performanse, dok istovremeno smanjuje buku kada pada kiša i kada je u pitanju saobraćaj. Ovo daje prethodno skučenom imanju potpuno novu, otvorenu i svijetlu strukturu. Želja porodice za fleksibilnim životom više generacija je ispunjena.

Glavne prednosti VELUX krovnih prozora

Klasični stil je poboljšan modernizovanim prozorskim površinama i VELUX prozorima za ravne krovove koji čak i najzabačenijim dijelovima kuće obezbijeđuju prirodnu svjetlost i svjež zrak. Stvara lijepu atmosferu naglašavajući klasične elemente zgrade i istovremeno stvarajući moderan, zdrav i suncem ispunjen životni prostor. Bungalov sada više pruža osjećaj moderne vile sa širokim prostorima i interesantnim arhitektonskim dizajnom, koji je naglašen prozorima.

Carola Schober-Listmann,

arhitekta

Renoviranje i proširenje ove veličine je skoro kao izgradnja nove zgrade. Sačuvali smo mnoge elemente stare zgrade i istovremeno smo dodali potpuno nove, što našoj kući daje poseban šarm.

Prostrane sobe ispunjene svjetlom

Ključni element stvaranja prostora pogodnog za život i ljubav je bio unošenje svjetlosti u skrivenije prostore doma, kao i osvjetljavanje najvažnijih životnih prostora. Na primjer, dječja i roditeljska kupatila, stepenište i produžetak bazena su opremljeni VELUX prozorima za ravne krovove kako bi se obezbijedili prirodna svjetlost i ventilacija u zgradi. Iako zatvoreno kupatilo nema vrata, zbog dva VELUX prozora za ravne krovove prostorija i dalje ima dosta svježeg zraka i prirodne svjetlosti, što dom ove porodice čini zdravijim i bezbjednijim.

„Znali smo da želimo prostor u kojem se tradicije susreću s modernim standardima i mislim da je to upravo ono što smo dobili. Čim je dnevna svjetlost obasjala prostor, pomalo zastarjela kuća se prosto razvedrila! Od tog trenutka nadalje, nismo imali sumnje da smo donijeli ispravnu odluku kupovinom i renoviranjem stare kuće”, kaže vlasnik kuće.

Preporučeni VELUX proizvodi
Prozora za ravni krov s ravnim staklom
Idi na proizvode
Prozori za ravni krov sa zakrivljenim staklom
Idi na proizvode
Roletne za zaštitu od toplote (MSU)
Idi na proizvode