{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Prerastanje tradicionalne kuće s tri spavaće sobe

Odluka za Patricka i Lauru Jackson da kupe svoju poluodvojenu kuću iz 1930-ih u historijskom Yorku je bila laka. Nekretnina je imala mogućnost za izvođenje prenamjene potkrovlja, nešto što je par znao da će im biti potrebno kako njihova porodica bude rasla. Na dom su gledali kao na platno na kojem mogu oslikati svoju budućnost iz snova. I za ovu porodicu je sve išlo po planu!

Sada, pet godina kasnije, dolaskom na svijet njihovog drugog djeteta, porodica je prerasla svoj tradicionalni dom s tri spavaće sobe, prvobitno raspoređen na dva sprata. Srećom, bili su spremni na radove na kući, koja je sada pretvorena u kuću s četiri spavaće sobe na tri sprata, zahvaljujući laganoj i prozračnoj prenamjeni potkrovlja. To je zapravo bio zabavan projekat koji su jedva čekali da započnu!

Patrick (35 god.) i Laura (34 god.), su advokati koji žive sa sinovima Laurijem (3 god.) i Rudyjem (8 mjeseci). Patrick govori više o projektu: „Na prvi pogled nam je bilo jasno da naš dom ima potencijal za prenamjenu. To je ono zbog čega smo bili najviše uzbuđeni prilikom kupovine. Prvi projekat koji smo preduzeli nakon što smo se uselili bio je jednoetažno proširenje u prizemlju, koje je dizajnirano tako da nam pruži dodatni životni prostor u prizemlju.”
S novim rasporedom, dom je bio udoban za tročlanu porodicu, ali Patrick i Laura znali su da će im trebati više prostora, jer su planirali da povećaju svoju porodicu i požele dobrodošlicu još jednom malom članu. „I dalje nam je bila potrebna dodatna spavaća soba na spratu, posebno kada gledamo u budućnost gdje su djeca sve veća. Dakle, pogledali smo raspoloživi prostor u potkrovlju s našim arhitektom, preduzećem Design4Architecture, i bilo je jasno da postoji velika neiskorištena površina potkrovlja koja može biti pretvorena u nevjerovatan prostor.

Idealno za situacije s prozorima van dohvata

VELUX krovni prozori na solarni i električni pogon su idealni krovni prozori za situacije kada su prozori van dohvata, kao što su svodni plafoni. Ovaj inovativni sistem prozora, roletni i vanjskih roletni na daljinsko upravljanje vam omogućava da ih otvorite i zatvorite samo jednim pritiskom na dugme. Pomoću kontrolnog prekidača, možete lakše i brže doći do svakog prozora. Savršeni za mjesta van dohvate te su vrhunski izbor za svjež vazduh i bolju udobnost u zatvorenom prostoru.

Novim dizajnom i otvaranjem prostora, porodična kuća sada odgovara njihovim potrebama, ali je i ostala zanimljiv, zabavan i svjež prostor. Par je izveo prenamjenu potkrovlja tako da sada imaju glavnu spavaću sobu s kupatilom. Poboljšana je i postojeća sobica na prvom spratu, koju su pretvorili u dječju sobu za Rudyja. Prenamjena potkrovlja im je omogućila uklanjanje plafona u Rudyjevoj sobi za stvaranje zanimljivije sobe. Patrick kaže: „Kada smo postigli dogovor oko prenamjene potkrovlja, željeli smo da obezbijedimo što je moguće više dnevne svjetlosti, pa smo tražili veće VELUX krovne prozore u spavaćoj sobi, zajedno s manjim na stepeništu i u sobici.“

Porodica je radila s Howardom Knowlesom, konsultantom za vanjske fasade i dizajn i lokalnim graditeljem iz preduzeća York Building & Roofing, koji je izveo sve građevinske radove i ugradio četiri VELUX krovna prozora sa središnjim vješanjem krila na elektro upravljanje, od kojih su dva električna, zajedno s VELUX siesta roletnama.

"Znali smo da želimo koristiti VELUX krovne prozore s obzirom na reputaciju brenda u pogledu kvaliteta i izbora proizvoda."
– Patrick, vlasnik kuće

Roletne za potpuni mrak na elektro upravljanje

Savršen izbor za dječju sobu jer mogu blokirati svu dnevnu svjetlost, čineći drijemanje neprekidnijim i smirenijim. Mogu upravljati i toplotom u prostoriji, što je važna prednost, jer mnogi roditelji ne vole koristiti klima uređaj u dječjim sobama. Uz rješenje na elektro upravljanje, roditelji također mogu biti sigurni da su roletne lake za rukovanje i bezbjedne za upotrebu, jer oko prozora nema kablova.

Otvaranje neiskorištenog prostora

Patrick je dodao: „Željeli smo duo siesta roletne da spriječe odsjaj ulične rasvjete u spavaćoj sobi noću, ali i da djeluju kao zaštita od sunca tokom dana kako bi nam pomogle da kontrolišemo toplotu koja ulazi. Kupili smo VELUX roletne za potpuni mrak na elektro upravljanje za sobicu u kojoj spava Rudy, jer je plafon prilično visok i teško ga je dohvatiti. Sve su roletne odlične i zaista smo zadovoljni njima.”

Prenamjena potkrovlja im je bila izazovan poduhvat jer su imali malu djecu u kući, međutim, porodica je veoma zadovoljna prostorom. Umjesto da budu primorani da koriste polovična rješenja u pretrpanom prostoru, oni imaju udoban život u svom domu sa sunčanim, otvorenim i prozračnim prostorima, gdje se djeca mogu igrati, odrasli raditi i odmarati, a svi mogu uživati u kvalitetnom vremenu provedenom zajedno. Patrick je rekao: „Prenamjena našeg potkrovlja nam je omogućila da otvorimo prostor za koji nismo znali da imamo. Uklonili smo plafon iz male spavaće sobe na prvom spratu i iskoristili ono što bi inače predstavljalo skladište ispod strehe u potkrovlju da stvorimo dječju sobu savršene veličine. Sada imamo svijetlu, prozračnu i luksuznu spavaću sobu sa sopstvenim kupatilom, zajedno s dodatnom spavaćom sobom u kojoj djeca mogu uživati.”

"Prenamjena našeg potkrovlja nam je omogućila da otvorimo prostor za koji nismo znali da imamo."
– Patrick, vlasnik kuće
Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor (GLU) sa KMG motorom
Idi na proizvode

Prozirna plisirana roletna (FHL)
Idi na proizvode

Vanjske solarne roletne (SSS)
Idi na proizvode