{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Imati sunčan, udoban stan u centru grada, a i dalje biti povezan s prirodom prilika je koju ne možete propustiti. Tako su se osjećali vlasnici ovog stana u Wrocławu u Poljskoj kada su prvi put naišli na projekat izgradnje stanova u potkrovlju velike zgrade.
Život na vrhu zgrade ima mnoge prednosti, uključujući manje zagađenja zraka i buke. Međutim, to uglavnom ima svoju cijenu. Kada je potkrovlje ove zgrade pretvoreno u stanove, želja arhitekte je bila izgradnja prostora gdje se navedene prednosti susreću samo s još više koristi.

VELUX prozori se lako kombinuju, što arhitekturi daje mnogo opcija za kreiranje većeg prozora, koji se savršeno uklapa u prostoriju. Veza s vanjskim prostorom ostvaruje se terasama, pružajući vam dojam da stojite na vrhu svijeta.

VELUX prozori na krovnoj terasi vam pružaju pristup vanjskim terasama kada su otvoreni i puštaju puno dnevne svjetlosti kada su zatvoreni.

Ako želite prelijep panoramski pogled ili prirodniju ventilaciju, možete otvoriti gornji dio prozora krovne terase. Ako želite da izađete van, jednostavno otvorite gornji i donji dio kako biste stvorili vrata.

Arhitekta

Često postoji osjećaj kako su stanovi u potkrovlju zatvoreni i pomalo nepovezani, zbog čega se ljudi u njima ne osjećaju tako prijatno. Kao ljudi, usmjereni smo da gledamo dalje, da imamo vezu s našim okruženjem. Zbog toga smo ugradili kombinovane VELUX krovne prozore, jer pružaju širi pogled i mogu biti ugrađeni niže, tako da pružaju pogled prema van, čak i kada sjedite u prostoriji.

„To je nešto tako posebno” – govori vlasnik jednog od apartmana. „Živimo na vrhu zgrade, ali zahvaljujući ogromnim prozorima uopšte ne liči na potkrovlje. Imamo prelijep pogled, tako da se nikada ne osjećam klaustrofobično. Mnogi stanovi u potkrovlju pružaju osjećaj kao da ste u kutiji sa svjetlosti koja ulazi odozgo, ali ovdje se osjećate kao da ste upravo podignuti u nebo. Pogled, oblaci i način kako sunce udara u sobe pod različitim uglovima u različitim satima – to jednostavno čini da se osjećate povezanim s vanjskim svijetom i prirodom.”

U cijelom je kompleksu korišteno više od 500 VELUX prozora da bi se postigla ova otvorena, osunčana atmosfera u kojoj vlasnici stanova sada mogu uživati svaki dan.

„Izaći na terasu i biti iznad grada ujutru uz šoljicu kafe ili s kauča posmatrati uličnu rasvjetu koja se pali uveče daleko je od kompromisa sa životom u potkrovlju – više se osjećate kao da živite svoj najbolji život na mjestu s jedinstvenim pogodnostima.”

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX sistem za krovne terase (GEL)
Idi na proizvode
VELUX krovni prozori (GPL)
Idi na proizvode

Vanjske solarne roletne (SSS)
Idi na proizvode