{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Zaista posebno mjesto

Ova ljetna vikendica u mjestu Røsnæs u Danskoj dio je spektakularno slikovitog priobalnog pejzaža Zapadnog Zelanda ispunjenog zaštićenim slanim močvarama, rijetkim biljkama, životinjama i zalaskom sunca kojeg vam nikad nije dosta. To je slučaj kod Patricka i Stine Blok – jer ova je spektakularna lokacija glavni razlog zašto oni toliko vole svoje utočište.

Prozori do neba

Ogromni dijelovi prozora, koji se protežu od poda do plafona, također propuštaju puno dnevne svjetlosti u životni prostor porodice – ali šta je s dijelovima kuće okrenutima prema sjeveru? Tu nastupaju VELUX prozori za ravne krovove. Pažljivo su postavili VELUX prozore za ravne krovove kako bi funkcionisali kao svjetlosne osovine u sjevernim i unutrašnjim dijelovima kuće i apsolutno su ključni za porodični doživljaj dnevne svjetlosti.

„Očigledno je da dijelovima kuće koji su okrenuti prema sjeveru i tamnijim dijelovima soba također potrebna dnevna svjetlost i ona dolazi s plafona”, kaže Patrik. „Postavljanje VELUX prozora za ravne krovove je mnogo značilo. Čim su isjekli rupu za prozor za ravne krovove u dnevnom boravku, mogli ste vidjeti kakav će uticaj imati. Bio sam toliko uzbuđen da sam čak i snimio jer je bilo super vidjeti ovu kupu dnevne svjetlosti.”

Porodica

„Izabrali smo VELUX ACTIVE kao naše nove krovne prozore i zadovoljni smo tim izborom. Nikada ne moramo brinuti hoćemo li zaboraviti ih zatvoriti prilikom izlaska, jer oni to rade sami, baš kao što i provjetravaju prostor kada je ljeti vruće. Omogućavanje cirkulacije hladnog zraka je lako, a u danima kada je previše vjetrovito da vrata terase držimo otvorena, otvaramo VELUX prozore za ravne krovove+

U skladu s pejzažom

Imati VELUX prozor za ravne krovove ovdje znači da porodici nije potrebna lampa iznad trpezarijskog stola. Umjesto toga, svjetlost prolazi kroz VELUX prozor za ravne krovove, koji hvata dnevnu svjetlost od izlaska do zalaska sunca.

Unutrašnjost vikendice se uklapa u želju Patricka i Stine da se uklopi s prirodom. Svi zidovi su obloženi furnirom od breze, koji u unutrašnjost unosi blijede boje obale priobalnog pejzaža, a unutrašnjost je jednostavna, harmonična i privlačna – većinom su to Patrickova vlastita rješenja. Ali glavnu ulogu ipak imaju nebo, more i zaista posebna svjetlost ovdje u Røsnæsu.

„Imamo odraz mora tokom cijele godine i zaista je izvanredno osjetiti more kroz prozore. Možemo ležati u krevetu i slušati talase kroz otvorene VELUX prozore za ravne krovove i svjetlost je nevjerovatna.“

Porodica kaže da su najveće prednosti VELUX prozora za ravne krovove idealna klima u zatvorenom prostoru, blizina prirode i arhitektura koja ide u korak s pejzažom.

Pametna rješenja za posebne izazove

„Mogućnost da čujemo i vidimo more i prirodu oko sebe kroz VELUX prozore za ravne krovove nam pružila nam posebnu vezu s okolinom. Također je prilično nevjerovatno koliko svjetlosti propuštaju unutra tokom cijelog dana” – dodaje porodica. Iako je teren bio težak za izgradnju, postavili su pred sebe izazov da ne žele da vertikalni elementi prozora budu okrenuti prema sjeveru. „VELUX rješenja pomogla su nam da uspijemo ostvariti projekat.”

Preporučeni VELUX proizvodi
Prozori za ravni krov sa zakrivljenim staklom
Idi na proizvode
Prozora za ravni krov s ravnim staklom
Idi na proizvode
Roletne za zamračivanje (DSU)
Idi na proizvode