{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Kada je počelo planiranje renoviranja, ova zgrada u Sloveniji nije imala mnogo osim dobre lokacije. Bilo je očigledno da okolinu treba iskoristiti, ali su i vlasnici željeli imati moderan izgled potkrovlja umjesto klasičnog ambijenta kuće za odmor.

Otvaranje prostora pomoću prozora za ravne krovove

„Ogromni prozori su bili neophodni za stvaranje ovog novog izgleda otvaranjem prostora” – kaže arhitekta. „Prozori na plafonu su dodali dodatni efekat iznenađenja koji sam tražio. Želio sam još više otvoriti prostor, a kanaliziranje sunčeve svjetlosti iz svakog ugla je obavilo posao. Na ovaj način se zapravo osjećate kao da provodite dan na plaži, gdje se sunce kreće iznad vaše glave dok sati prolaze. VELUX nudi kompletan asortiman prozora za ravne krovove koji odgovaraju svim projektima, od inovativnih zakrivljenih i ravnih krovnih prozora do tradicionalnih kupola, tako da je pronalaženje savršene opcije za ovu zgradu bilo tako lako.”

Glavne prednosti nabavke VELUX krovnih prozora

VELUX prozori za ravni krov su dio naše nove generacije krovnih prozora. Prelijep dizajn donosi čaroliju dnevne svjetlosti u vaš dom. Jedinstven dizajn, tanak okvir i nevidljivo krilo vam pružaju maksimalnu količinu dnevne svjetlosti, čak i kada imate ugrađenu roletnu. Krovni prozori za ravan krov imaju dvoslojno ili troslojno zastakljenje koje pruža odlične energetske performanse dok istovremeno smanjuje buku kada pada kiša, grad ili kada je u pitanju saobraćaj.

Meki materijali koji su korišteni u domu su u suprotnosti s oštrim planinskim zrakom vani. Sunce koje je kanalizirano unutra gotovo da stvara most između unutrašnjeg i vanjskog prostora, otvarajući prostor i unoseći osjećaj prirode u dom.

Stan je u centru grada, ali je dovoljno visok da pruži pogled na planine i samo su najviše zgrade, kao što je crkveni toranj, u vidokrugu. Stvaranje gradskog prostora s modernim, ali bezvremenskim elementima i uspostavljanje veze s prirodom bilo je najbolje što se moglo dogoditi ovom prostoru, kombinujući najbolje od oba svijeta.

Preporučeni VELUX proizvodi
Prozora za ravni krov s ravnim staklom
Idi na proizvode
Prozori za ravni krov sa zakrivljenim staklom
Idi na proizvode
Roletne za zaštitu od toplote (MSU)
Idi na proizvode