{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Postizanje optimalnog pogleda i osvjetljenja

Ako slučajno živite pored mora, zar ne biste željeli stalno gledati u beskrajno plavetnilo i umirujuće vodene talase? To je bio Marettov plan, jer je on želio da u životu ima sve što Palermo nudi. Za uživanje u prirodi iz životnog prostora, u ovom potkrovlju s ravnim krovom su otvoreni veliki prozori na vertikalnim zidovima kako bi se bolje iskoristio pogled na more i otvorile linije pogleda.
Prozori za ravne krovove povećavaju osvjetljenost u više smjerova i ravnotežu vidnog polja. Prelijep dizajn VELUX prozora za ravne krovove donosi čaroliju dnevne svjetlosti u vaš dom. Jedinstven dizajn, tanak okvir i nevidljivo krilo vam pružaju maksimalnu količinu dnevne svjetlosti, čak i kada imate ugrađenu roletnu. Ravan stakleni krov ima dvoslojno ili troslojno zastakljenje koje pruža odlične energetske performanse dok istovremeno smanjuje buku kada pada kiša, grad ili kada je u pitanju saobraćaj, a električne operacije olakšavaju otvaranje i zatvaranje prozora koji su van dohvata.

Glavne prednosti nabavke VELUX krovnih prozora

Uz krovne prozore su prostori u kući duboko osvjetljeni, bez obzira koliko su uski ili skriveni – na svjetlost odozgo ne utječe orijentacija kuće i omogućava da prostori budu duboko osvjetljeni tokom dana.

Svjetlost u ovom prostoru se stalno mijenja, tako da se čini kako se i dom mijenja i kreće bez stvarnog kretanja, dajući aktivnu dinamiku prostoru i odražavajući more koje se stalno mijenja i kreće, kao i samu prirodu.

Prozori su također ključni element raspoloženja u ovom domu: oni stvaraju kontakt sa spoljašnosti. Propustiti takvu priliku na ovakvoj lokaciji bi bio zločin. Panoramski pogled i snažan osjećaj varijacija svjetlosti, kako tokom dana, tako i u različitim godišnjim dobima i vremenskim uslovima stvaraju osjećaj harmonije s vanjskim svijetom.

Prozori iznad glave i vertikalni prozori u istom prostoru poboljšavaju raspodjelu svjetlosti

Svjetlo je bilo ključni element prilikom dizajniranja kuće porodice Maretta. Uz kombinaciju prozora, kuća vam sada daje osjećaj kao da ste na plaži pod suncem, uz savršen pogled i povjetarac s mora. Koegzistencija vertikalnih i prozora iznad glave u istom prostoru omogućava ukućanima da opaze varijacije svjetlosti tokom dana. Prozori za ravne krovove su postavljeni na određenoj udaljenosti od vertikalnih kako bi se vidnom polju dodale orijentacija u više smjerova i ravnoteža, dovodeći osvjetljenje zidu te naglašavajući kretanje svjetlosti.

Maria Eliana Madonia,

arhitekta

U izuzetno svijetlom prostoru se uvođenje dodatne svjetlosti može činiti nepotrebno. Ali uvođenjem svjetlosti kroz vertikalne prozore i s krova, promjene svjetlosti se mogu se pratiti svih 360 stepeni. Rezultat je dom koji se čini kao da se kreće bez stvarnog kretanja, dom koji se stalno transformiše.

Krovni prozori propuštaju novu vrstu svjetlosti

„Iznad svega sam tražio svjetlost i pogled na more, planine i Palermo. Čim smo ušli, supruga i ja smo rekli: ovo je kuća koju želimo. Kako bismo dobili što više svjetla, dodali smo prozore na krov kako bismo obezbijedili drugačiju vrstu svjetlosti. Tokom dana svjetlost se mijenja, donoseći spokoj, mir i dubinu”, Gabriele Marretta, vlasnik kuće.
VELUX vanjskom tendom se može upravljati s bilo kojeg mjesta u prostoriji putem zidnog prekidača koji je spreman za upotrebu. Električne roletne se kreću po aluminijumskim bočnim profilima kako bi se osigurao njihov besprijekoran rad i stabilnost.

"Igra svjetlosti koja ulazi kroz krovne prozore je veoma posebna"
– Gabriele, vlasnik kuće
Kombinacija vertikalnih i krovnih prozora je omogućila formu svjetlosti u više smjerova

Zahvaljujući krovnim prozorima, u prostor je dovedena svjetlost odozgo. Zbog kvaliteta osvjetljenja u više smjerova se čini da se sobe neprestano mijenjaju tokom dana. Kuća se kreće zajedno sa svjetlošću u njoj. U isto vrijeme, roletne pružaju mogućnost blokiranja dnevne svjetlosti, čineći dom koji ima atmosferu plaže savršenim prostorom za odmor ili rad. VELUX vanjska tenda protiv pregrijavanja s crnom providnom mrežastom tkaninom blokira sunce bez kompromitiranja vašeg pogleda. Savršeno za dane bez odsjaja u vašoj kancelariji ili prohladna popodneva provedena u dnevnoj sobi. Mrežica je testirana na otpornost na vjetar, UV zračenja i toplotu te pruža dugotrajne performanse.

Preporučeni VELUX proizvodi
Prozora za ravni krov s ravnim staklom
Idi na proizvode
Roletne za zaštitu od toplote (MSU)
Idi na proizvode
Kupola s ostakljenjem
Idi na proizvode