Zdrav i ugodan život započinje kod kuće. Profesionalni majstori za ugradnu vas čekaju!

VELUX je tu da vas podrži u svakoj fazi ovog jednostavnog projekta zamjene krovnih prozora bez ikakvih muka!

Četiri stvari koje morate uzeti u obzir prilikom pronalaženja savršenog krovnog prozora

Neka bude svjetlost!

Svi vole svijetle, udobne sobe s puno dnevnog svjetla i svježeg zraka, zar ne? Da biste bili sigurni da će sobe imati odgovarajući nivo dnevne svjetlosti, preporučuje se najmanje 10% staklene površine prozora u odnosu na ukupnu površinu poda. Ako želite više svjetla u svom domu, proširenje prozora može biti pravi izbor za vas.

U svakom slučaju, mi smo tu da vam pomognemo da odaberete odgovarajući VELUX krovni prozor!

Kontaktirajte nas i pronađite majstora za ugradnu
Preuzmite e-knjigu i otkrijte sve naše proizvode

Različiti domovi, različiti zahtjevi

Gornji ili donje upravljanje? Ručno ili daljinsko upravljanje? Naši krovni prozori mogu ispuniti sve zahtjeve!

Izbor zavisi od vaših potreba i mjesta ugradnje novog VELUX krovnog prozora. Imamo sve što vam treba!

Kontaktirajte nas i pronađite majstora za ugradnu
Preuzmite e-knjigu i otkrijte sve naše proizvode

Unutrašnje završne obrade za sve vrste soba

VELUX krovni prozori se isporučuju u dvije različite opcije unutrašnje završne obrade – bor i bijeli poliuretan.

Dizajn koji ne zahtijeva održavanje zaštićen je poliuretanskim slojem i posebno je pogodan za prostorije s većom vlagom. Idealno rješenje ne samo za kupatilo i kuhinju. Prirodni izgled drveta spojit će vas s prirodom i učiniti unutrašnjost ugodnijom. U zavisnosti od prostorije u kojoj se nalazi prozor, možemo vas posavjetovati o idealnoj završnoj obradi.

Kontaktirajte nas i pronađite majstora za ugradnu
Preuzmite e-knjigu i otkrijte sve naše proizvode

Dodaci za maksimalnu udobnost

Poboljšajte unutrašnje okruženje roletne za potpuno zamračenje, roletnama za kontrolu svjetlosti ili vanjskim roletnama i iskoristite sve prednosti novog krovnog prozora.

Želite se dobro naspavati u potpunom mraku ili prigušiti svjetlo u dječjoj sobi? Želite da vam dnevna soba bude ugodnija ili želite dodati roletnu otpornu na vlagu u kupatilo? Uz naše dodatke možete napraviti savršenu kombinaciju za novi krovni prozor.

Kontaktirajte nas i pronađite majstora za ugradnu
Preuzmite e-knjigu i otkrijte sve naše proizvode

Potrebna vam je hitna zamjena krovnog prozora?

Zamjena prozora je lakša nego što mislite! Recite nam zašto želite zamijeni prozor kako bismo vam mogli predložiti najbrže rješenje. Kontaktirajte nas!

Zdrav i ugodan život započinje kod kuće

Četiri razloga za zamjenu krovnih prozora

Bolja unutrašnja klima

Je li vaš dom u toplijoj ili hladnijoj klimi? Izolirajte sa termo ostakljenjem male U vrijednosti. Živite u blizini bučnog puta i želite da vaš dom bude tih i ugodan? Ostakljenja za zvučnu izolaciju su savršena za vaš prozor. Bez obzira na klimu ili potrebnu udobnost, VELUX ima rješenje krovnog prozora koje odgovara vašim potrebama. Uz naša specijalizirana ostakljenja možete prilagoditi krovni prozor tako da napravite najbolju moguću unutrašnju klimu. Uživajte u poboljšanoj ventilaciji i odaberite neku opciju iz širokog asortimana zaštite od sunca kako biste dodali završni detalj zamjeni krovnih prozora.

Jednostavna zamjena bez prljavštine

Zabrinuti se zbog neugodnosti oko zamjene starog krovnog prozora? Mnogo je lakše nego što mislite. Naši majstori za ugradnju su obučeni za zamjenu krovnih prozora. U zavisnosti od zadatka, stari krovni prozor se može zamijeniti u roku od jednog dana! Ako želite više dnevnog svjetla i svježeg zraka u svom životu, umjesto jednog postavite više krovnih prozora!

Energetska efikasnost

Svi VELUX krovni prozori su napravljeni da traju, ali naši se proizvodi stalno poboljšavaju. Jeste li znali da ako su vaši VELUX krovni prozori stari preko 20 godina, novi će smanjiti gubitak energije za približno 50%*? Sigurno ćete osjetiti razliku uz novo troslojno staklo VELUX krovnih prozora koje štedi energiju i pruža najveću vrijednost za uloženi novac. Dakle, ako ste tokom hladne sezone zatvarali vrata ranije renovirane sobe, vrijeme je da ponovo imate svoj prostor. Zamjenom prozora osigurat ćete da toplota ostane unutra, a hladnoća vani i možete uštedjeti na računima za grijanje.

*Na primjer: ukoliko zamijenite VELUX krovni prozor kupljen prije 2003 godine, sa novim krovnim prozorm Standard Plus, gubitak toplote će se smanjiti za 60% (stari krovni prozor Uw = 2,8 W/m2K, novi Standard Plus prozor Uw = 1,1 W/m2K). 

Zdraviji i ugodniji dom

Možda niste znali da krovni prozor unosi dvostruko više prirodnog svjetla od vertikalnog prozora iste veličine i stvara neprevaziđeni osjećaj svjetlosti i otvorenosti. Prelazak s jednog krovnog prozora na nekoliko, dva ili tri krovna prozora, ne mora nužno produžiti vrijeme ugradnje, ali će vam znatno poboljšati život uz više prirodnog dnevnog svjetla i više svježeg zraka. Planirajte novi, zdraviji dom već danas!

Zdrav i ugodan život započinje kod kuće

Četiri razloga za zamjenu krovnih prozora

Profesionalni majstori za ugradnju će vas voditi kroz čitav postupak!

VELUX majstori za ugradnu su vaša stručna pomoć za planiranje, odabir i ugradnju novih krovnih prozora, unutrašnjih ili vanjskih roletni kako biste bili sigurni da će ovaj postupak biti jednostavan i bez komplikacija. Kontaktirajte nas i pronađite savršenog partnera za svoj projekat!

Kako se ugrađuje?

Bez problema! Ugradnja krovnog prozora je postupak bez brige i prljavštine, čak i kada vaš stari prozor nije VELUX. Pogledajte video i uvjerite se koliko zamjena prozora može biti jednostavna!

Preuzmite e-knjigu

Preuzmite e-knjigu

Zamjena starih krovnih prozora je lakša nego što mislite. Zanimaju vas prednosti novog krovnog prozora ili kako se prozor pravilno zatvara? Pitate se kako se tačno može zamijeniti vaš krovni prozor? U našoj e-knjizi pronaći ćete sve informacije koje trebate znati o zamjeni prozora! U ovom vodiču saznajte zašto i kada je vrijeme za zamjenu te pogledajte koliko je zaista jednostavna zamjena krovnih prozora.