Dodajte prostorije u potkrovlju da bi vaš dom iz snova bio potpun

Gradite novi dom? Ili se spremate da uradite veliko ili čak manje renoviranje svoje kuće? Izgradite potkrovlje: to je naš savjet. Ili izgradite više soba u potkrovlju. Ako ste već odlučili da to uradite, slijedeće pitanje je šta da radite sa tim uzbudljivim prostorom. Postoji bezbroj dobrih rješenja — pa čak i mnogo boljih.

Ako već imate svoje ideje za renoviranje potkrovlja, nekoliko sliijedećih pasusa će vam i dalje biti od koristi; ovim putem dijelimo neka razmišljanja o tome kako da transformišemo ovaj novostečeni prostor u omiljenu sobu. Spremite se, inspirišite se!

Šta kažete na spavaću sobu u potkrovlju?

Kada razmišljate o idejama za potkrovlje, spavaća soba u potkrovlju može biti prva ideja koja će se pojaviti. I prva stvar koja vam može pasti na pamet sa takvom idejom je slika vas kako gledate u zvijezde dok ležite u svom krevetu. Vau, da, to je potpuno nevjerovatno, ali iskreno, ima mnogo više prednosti u imanju spavaće sobe u potkrovlju od toga.

Prije svega, potkrovlje je — po definiciji — vizuelno i arhitektonski zanimljiv prostor zbog svojih kosih zidova. U njemu dominira prirodna svjetlost, ali naravno, zahvaljujući odgovarajućim dodacima za krovne prozore (kao što su roletne), možete imati potpuni mrak samo jednim pokretom (ili dodirom) i uživati u prijatnom, neometanom snu. Zapamtite: dobro ste odvojeni od ulične buke i glasova sa nižih spratova.

Kada planirate spavaću sobu u potkrovlju, ne ograničavajte svoju maštu samo na krevet i ormar, kada vam kosi zidovi pružaju priliku da stvorite ugodnu atmosferu kao u kolibi koja je idealna za lijep i miran kutak za čitanje, na primjer. Takođe, koristeći prednosti kosine, možete dobiti dodatni prostor za skladištenje na diskretan, skriven način.

Kako bi prostor trebalo da izgleda? Pa, spavaće sobe u potkrovlju privlače sve vrste dizajna enterijera. Na vama je da li ćete izabrati minimalistički skandi stil, japanski stil ili nabaviti stari mesingani okvir kreveta iz prodavnice polovnog nameštaja i učiniti da cijela soba izgleda rustično. Ili bilo kakav stil između. Bilo koji stil odgovara tako inspirativnom prostoru.

Ako već imate svoju voljenu spavaću sobu na nižem spratu, to nije problem. Gore navedene pogodnosti važe i za spavaću sobu za goste. . .

. . . ili dječiju sobu u potkrovlju

Da, djeca će vam biti veoma zahvalna što ste ih tamo smjestili. Oni će cijeniti misterioznost uzbudljivih uglova i blizinu krova. Oni će cijeniti jedinstvenost prostora i koristiće ga u svojim igrama, njihova mašta će stalno biti „na djelu“. Umirujuće šeme boja ili zabavne tapete sa zanimljivim dezenom će konačno pretvoriti dječiju sobu u potkrovlju u magičan prostor. Ako imate dovoljno kvadratnih metara, možete čak i da napravite zone za djecu: pored udobnog prostora za spavanje, oni mogu imati prostirku za igru, radni prostor sa stolom i tablom za crtanje na zidu.

Dalje ideje za potkrovlje

Ako prostor u potkrovlju nije dovoljno velik za ambiciozne ideje, ipak morate iskoristiti ono što imate. Kupatilo u potkrovlju je odlično rješenje. Možete se kupati u kadi i na prirodnom svetlu, a istovremeno, dok ste na nivou krova, uživate u potpunoj privatnosti. Dok se tuširate, možete gledati kroz krovni prozor, posmatrati horizont ili noćno nebo.

Takođe možete napraviti specijalne sobe u potkrovlju tako da možete posvetiti vrijeme svojim hobijima u kući. Zašto obnoviti svoju mjesečnu članarinu za teretanu, ako imate priliku da napravite svoju sobu za vježbanje u potkrovlju? Možete postaviti posebne krovne prozore koji se automatski otvaraju i pomažu pri cirkulaciji vazduha i kontroli temperature. Zašto se voziti kilometrima od kuće do kreativnih radionica, ako imate sopstvenu kreativnu sobu u kojoj su sve stvari vaše, a dizajn cijelog prostora zavisi od vas. . . da ne pominjemo sunce koje će direktno obasjati vaš rad. Možete da napraviteigraonicu za svoju djecu ili za sebe.

Rad od kuće je uobičajen u današnjim vremenima. Ali rad iz kancelarije obasjane suncem u potkrovlju je jedinstven u najvišoj meri. Vaši partneri na Zoom-sastancima će vas vjerovatno pitati kakvu ste nevjerovatnu pozadinsku sliku preuzeli. . . možda neće vjerovati da je to vaša prava pozadina.

Da li želite da na brzinu pogledate unutrašnjost neke kuće prije nego što nastavimo? (Samo za više ideja.)

Bez obzira koje ideje za potkrovlje imate, VELUX krovni prozori im svakako doprinose. Oni vam pomažu da stvorite željenu atmosferu; širok spektar proizvoda i dodatne opreme unapređuje svaki vaš plan. VELUX krovni prozori maksimiziraju količinu dnevne svjetlosti, a sa VELUX roletnama i VELUX proizvodima za zaštitu od sunca možete biti sigurni da ćete imati udobnu klimu u zatvorenom prostoru u svako godišnje doba.

Iskoristite ono što potkrovlje nudi. Puno mogućnosti i mnogo dobrih ideja. Izbor je na vama. Odlična vijest je da ne možete stvarno donijeti lošu odluku, sve ideje za potkrovlje su dobre. (Ali neke su i bolje.)

Pročitajte još članaka

VELUX roof window solutions come with extra benefits

Check out what they are!

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.