Zamena krovnog prozora brzo i jednostavno

Da li je vreme da promenite krovne prozore? Ipak, skontati kako to da uradite? Da li ste trenutno u potrazi za profesionalnim partnerom od poverenja? Niste sigurni koliko dugo proces traje? Čitajte dalje da biste saznali odgovore na ova pitanja. Ovim ćemo vas korak po korak voditi kako brzo i lako zameniti krovne prozore!

Novi krovni prozori znači nov horizont

Promena krovnog prozora spada u kategoriju „poboljšanja doma“, a kao i u slučaju svih renoviranja, sigurno želite da se oslonite na profesionalce. Profesionalne proizvode, profesionalne instalatere. Dobra vest je da možete da dobijete oba pod jednim imenom: VELUX. Novi VELUX krovni prozori ne samo da će vaše potkrovlje učiniti svetlijim i učiniti ga većim, već odabirom VELUX kombinacija krovnih prozora ćete uštedeti novac, zahvaljujući boljoj toplotnoj izolaciji. Takođe, novi krovni prozori će povećati vrednost imovine vašeg doma, a njihovo postavljanje je apsolutno dugoročna investicija!

Početak

Bez obzira da li je nadogradnja vašeg potkrovlja novim krovnim prozorima deo tekućeg plana, ili morate da ih zamenite što je pre moguće (jer je sadašnji stari i/ili oštećen na neki način), najverovatnije težite trenutnom rešenju. Poriv ponekad vodi do odlučivanja za „uradi sam“ rešenje, što se uopšte ne preporučuje. Možda ste najbolji majstor u gradu, ipak, zbog složenosti procesa zamene krovnog prozora, savetujemo vam da ne pokušavate, osim ako niste ovlašćeni izvođač radova. Vaš zadatak je da izaberete pravog partnera koji će vam pomoći oko izbora proizvoda i samog procesa ugradnje, a ako izaberete instalatera koji preporučuje VELUX, nećete pogrešiti.

Postoji niz pitanja koja možete postaviti pre instalacije. A evo i niza odgovora na sve njih.

1. Kako mogu da pronađem rješenje za zamjenu krovnog prozora u mojoj blizini?

Prvi korak je pronaći majstora za ugradnju. Postoji mnogo aspekata koje možete uzeti u obzir dok tražite pravog majstora. Koliko je blizu vašem domu? Koliko ih je prethodnih kupaca preporučilo? Kakva je njihova profesionalna pozadina? Dobra vijest je da ne morate da se mučite oko ovih pitanja, samo nas kontaktirajte i mi ćemo vas osloboditi mučenja vezanog za potragu.

2. Kako da opišem posao majstoru?

Prvo pogledajte pločicu sa podacima na vašem trenutnom krovnom prozoru - tamo se nalaze sve vrijedne informacije za majstora. Pločica će reći, na primjer, koja je tačna veličina prozora, pa kada naručite novi, tačno ćete znati specifičnu veličinu. Informacije na pločici će takođe dati signal majstoru da li proces zamjene krovnog prozora treba ili ne treba da ide zajedno sa promjenom obloge.

Ako već imate jedan krovni prozor, razmislite o tome da ih ugradite još da biste dobili više dnevne svjetlosti i imali bolji pogled. . . što sve dovodi do opšteg boljeg raspoloženja.

3. Kada mogu doći da urade ugradnju krovnih prozora?

Majstori koje preporučuje VELUX daće sve od sebe da pronađu dostupne termine za vas i pojaviće se u skladu sa tim. Ne možete računati samo na njihovu stručnost, već i na njihovu pouzdanost.

4. Kako da pripremim prostoriju za zamjenu krovnih prozora?

Očistite prostor ispred prozora, pomjerite sav nameštaj koji bi mogao da smeta i možda uzmite slobodan dan od posla.

5. Koliko vremena traje ugradnja?

Zamjena krovnog prozora smatra se manjim renoviranjem kuće. . . ako to rade profesionalci. Proces bi trebalo da traje do jednog punog radnog dana, ali, naravno, to može da varira u zavisnosti od broja krovnih prozora, vremenskih uslova i vrste zamjene. Krovni prozor se može zamijeniti uz zadržavanje postojeće obloge, što je brzo i jednostavno, ali možda nije moguće u svim slučajevima jer je potrebno 100% podudaranje veličine između okvira krovnog prozora i spoje obloge. Preporučujemo da se zamjena krovnog prozora podudara sa promjenom obloge oko prozora, majstor u tom slučaju može postaviti dodatne izolacione proizvode za vodonepropusno i bolje izolovano rješenje.

6. Koliko će proces biti prašnjav?

U idealnom slučaju, zamjena krovnih prozora podrazumijeva minimalnu prisutnost prašine. Malo brisanje i usisavanje nakon ugradnje će obaviti posao.

7. Koji zadaci postoje nakon obavljenog posla?

Samo malo čišćenja. Ništa više. Za završnu obradu obloge i farbanje možda ćete morati da potražite drugog majstora.

8. Koliko će me sve ovo koštati?

Ukupni troškovi mogu varirati u zavisnosti od nekoliko faktora koji su povezani sa proizvodom (koji tip krovnih prozora i pribora ste izabrali) i koje 'stavke' sadrži stvarni rad sa stanovišta majstora (putna udaljenost i cijena, naknade za parkiranje; krovni materijal, ugradnja van domašaja i zamjena krovne konstrukcije; veličina i težina krovnih prozora; broj radnika; potrebna stručnost, alati, mašine i materijali; uklanjanje starog proizvoda, rukovanje otpadom; priprema ili popravka postojeće obloge uključujući potrebne materijale).

Lakše nego što mislite

Zamjena krovnih prozora uopšte nije komplikovan proces—ako ste izabrali VELUX za svog partnera. Ono što će vam trebati su pravi proizvodi i stručnost koju unosite u vaš dom: oba su dostupna u VELUX-u.

Sada napravite korak dalje i koristite naš konfigurator da planirate zamjenu!

Pročitajte još članaka

VELUX rješenja krovnih prozora imaju dodatne pogodnosti

Provjeri šta su!

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.