Mala renoviranja za energetski efikasne domove

Pored vidljivih efekata klimatskih promjena, sada moramo da se nosimo i sa naglim porastom cijena energije, tako da je ušteda energije postalo dominantno pitanje u domaćinstvima. Energetska efikasnost znači da koristimo manje energije za obavljanje istog zadatka ili za postizanje istog rezultata. Pogledajte naše savjete o tome kako da ostanete na energetski efikasnoj strani života.

Uštedite energiju, uštedite novac

Da biste smanjili troškove komunalija, morate ili smanjiti potrošnju energije ili optimizovati objekte u svom domaćinstvu. Koji god način da koristite, štedite energiju i novac. Ovo je glavni pokretač pisanja ovog članka: da podijelimo neke trikove koji će vam pomoći da istražite kako da vaš dom funkcioniše na energetski efikasnijem nivou.

Šta su energetska efikasnost i očuvanje energije?

Termin „energetska efikasnost“ se odnosi na uređaje koji pomažu u smanjenju potrošnje energije. Često se pominje zajedno sa uštedom energije.

Ušteda energije je praksa korišctenja manje energije da bi se uštedjelo više novca i istovremeno smanjio negativan uticaj na životnu sredinu. Ušteda energije podrazumijeva korišctenje manje gasa, struje i drugih izvora energije koje kupujemo od komunalnih preduzeća. Moramo imati na umu da su resursi naše planete ograničeni, a u međuvremenu, ne možemo zaboraviti ni energetsku krizu sa kojom se danas suočavamo.

Kućna prepravke za uštedu energije

Ogromni računi za komunalne usluge stižu i stižu iako se trudite da uštedite energiju. Jeste li to iskusili? Ugasite ili smanjite grijanje i ugasite svjetla kada izađete iz kuće, zatvorite prozore i podesite temperaturu u prostoriji na normalan nivo. Ali ipak . . . Šta onda nije u redu? Zašto plaćate bogatstvo? Pravi problem je izvan ovih logičkih mjera. Dakle, hajde da zaronimo dublje u ovo pitanje i pogledamo neke druge primere očuvanja energije, one o kojima se ne govori često.

Izolacija svuda: zidovi, pod, plafon, krov

Izolacija je iznad svih drugih rješenja kada je reč o uštedi energije. Kroz izolaciju, možete zadržati prijatnu temperaturu unutra, a nepodnošljivu vrućinu spolja. Ovo će dovesti do pozitivnih promjena u vašem opštem raspoloženju i negativnih promjena u vašem računu za grijanje. Ako se spremate da napravite neka poboljšanja u tom smislu, treba da znate da niste sami. Možete dobiti stručnu pomoć. Prvo, trebalo bi da prikupite sve informacije o vašem objektu—kada je izgrađen, koju vrstu energetskog pregleda ima, itd.—a zatim bi trebalo da se konsultujete sa stručnjacima za izolaciju.

Zamjena prozora i krovnih prozora

Ako ste se uvjerili da izolacija nije jedini problem, postoji dobra druga pretpostavka: prozori, krovni prozori! Ako vam je ljeti u kući prevruće, a zimi prehladno, obratite pažnju na toplotnu izolaciju prozora i krovnih prozora. Krovni prozor može dobro da funkcioniše i nosi svoje prednosti decenijama, ali ako su vaši krovni prozori stariji od toga, toplo se preporučuje da kontaktirate vrhunsku kompaniju stručnjaka za krovne prozore, VELUX. Imajte na umu to da je zamjena krovnog prozora mali poduhvat kada je u pitanju renoviranje doma, dolazi bez ili sa minimalnom prašinom i VELUX preporučeni profesionalci su tu da pomognu od početka do kraja.

Ako izaberete VELUX, možete izabrati tačno pravo rješenje za zamjenu prozora, rješenje rađeno po mjeri uz pomoć majstora koje preporučuje VELUX. Možete odabrati model koji odgovara svim vašim potrebama i na kraju uštedjeti energiju i novac. Ali to nije sve! Novi krovni prozori nude nove mogućnosti izvora svjetlosti. . . zašto ne ugraditi još više krovnih prozora? Ako ste u nedoumici, uvijek se možete obratiti VELUX profesionalcima za savjet.

Nove perspektive krova: bezbijednost, dnevno svjetlo, svjež vazduh i energetska efikasnost

Zamjena krovnih prozora — i renoviranje potkrovlja uopšte — je pristupačno rješenje što se tiče opcija za uštedu energije. Krovni prozori su korisni u svim godišnjim dobima. Sa VELUX roletnama je lako održavati toplotu unutra zimi; s druge strane, možete se zaštititi od vrelih ljetnih dana. Da li biste željeli da saznate više o tome šta možete da uradite?

Solarni kolektori i solarni paneli

Solarni paneli su odlično rješenje za uštedu energije, iako bi to mogla biti velika suma novca za jednu potrošnju. Dobra vijest je da ne morate da birate između solarnih panela i krovnih prozora! Sa dobrim dizajnom, i prozori i paneli zajedno se dobro uklapaju u vaš krov.

Promjena sistema grijanja

To je opcija, da, energetski efikasno grijanje prostora je dobra investicija, ali je vjerovatno i najskuplje i najradikalnije rješenje na našoj listi.

Dakle, ovo je bio naš meni za uštedu energije i energetsku efikasnost. U svakom slučaju, planirate da počnete, VELUX je kompanija koju treba da kontaktirate. VELUX ne nudi samo krovne prozore kao takve, već i kompletne pakete sa važnim detaljima koji štede energiju, pa čak i dodatke kao što su roletne za potpunu udobnost u zatvorenom prostoru.

Pročitajte još članaka

VELUX roof window solutions come with extra benefits

Check out what they are!

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.