Razmišljate o zamjeni krovnih prozora?

Da li je vrijeme za zamjenu krovnih prozora? To je dobro pitanje i ponekad je teško odgovoriti na njega. Vaši krovni prozori mogu izgledati kao da su u dobrom stanju, ali su izloženi velikom stresu; moraju da podnesu ledenu hladnoću i veliki snijeg zimi, i da izdrže vrelinu ljeti, plus vjetar, kišu, oluje i grad.

Očigledno, VELUX krovni prozori su napravljeni da traju, tehnologija i standardi su se ogromno razvili tokom proteklih nekoliko decenija, a da bi imali siguran i energetski efikasan prozor, stručnjaci savjetuju da ih zamijenite ako su stariji od 20 godina. Ako pratite naš vodič, možete biti sigurni da ćete imati jednostavan proces zamjene krovnih prozora i rješenje koje ćete dugo voljeti!

Zamjena krovnog prozora NIJE "uradi sam" projekat!

Iako je zamjena krovnog prozora lakši proces nego što se misli, to je i dalje profesionalni posao, pa vas molimo da spustite merdevine i dijetlo i potražite iskusnog majstora koji preporučuje VELUX! Profesionalni majstor može da zamijeni stari krovni prozor za samo jedan dan.

VELUX profesionalci će vam pomoći da odaberete pravi tip prozora, a možda će vam čak i savjetovati da ugradite više krovnih prozora koji će – propuštanjem više dnevne svjetlosti – učiniti sobu najboljim mjestom za život/rad/igranje. VELUX profesionalci će vam pomoći da pronađete najpogodnje opcije za rad, vrstu zastakljivanja, unutrašnju završnu obradu i dodatke koji vaš dom čine još udobnijim! Ako ste spremni da kontaktirate VELUX za profesionalni savjet, to možete učiniti ovdje, odmah.

Kako biste želeli da zamijenite svoje krovne prozore? Krenite pažljivo.

Postoje tri tipa procesa zamjene krovnih prozora zasnovanih na vašim starim prozorima i idejama za vaš prostor - ovlašteni majstor će odmah znati i reći vam koji je najpogodniji za prostoriju.

Zamjena krovnih prozora uz zadržavanje obloge oko prozora je najbrže i najjednostavnije rješenje jer na taj način gipsane zidne obloge oko prozora i površine u unutrašnjosti ostaju nepromijenjene. Ovo funkcioniše samo u slučaju da su stari i novi krovni prozori iste marke. Ako se stari VELUX krovni prozor zamijeni novim, pa čak i uz ovu najjednostavniju opciju zamjene, u nekim slučajevima se prozoru može dodati toplotna izolacija.

Da li je vaš krovni prozor drugog brenda? Nema problema, lako se može zamijeniti novim VELUX prozorom tako što se djelimično zahvati u postavu kada se uklanja samo gornji dio trenutne postave. Ova alternativa ima mnoge prednosti jer se novi krovni prozor može ugraditi dublje u krovnu konstrukciju, čime se poboljšava njegova toplotna izolacija. Nakon otvaranja prostora za montažu, lako je moguće dodati još jedan prozor da biste dobili više dnevne svjetlosti.

Treća opcija zamjene krovnog prozora je intervencija u oblozi i dodavanje izolacionih proizvoda. Ovo je odlična opcija za poboljšanje svih slojeva izolacije - u stvari, ovo je najbolji izbor. Takođe, ovo je najbolja opcija ako želite da ugradite više krovnih prozora, u slučaju da želite više dnevne svjetlosti u prostoriji. VELUX izolacioni okvir obezbjeđuje precizno i bezbijedno prijanjanje na krovnu konstrukciju, dok parna brana sprečava kondenzaciju u krovnoj konstrukciji.

Izaberite unutrašnje armature prema vašoj konačnoj ideji!

VELUX rješenja

Uvijek je dobra ideja zamisliti našu završenu prostoriju iz snova i izabrati unutrašnju završnu obradu koja se savršeno uklapa u nju. Sa VELUX-om, to je veoma lako!

Elegantna bijela varijanta završne obrade za prozor koja ne zahtijeva održavanje ima ekskluzivnu strukturu sastavljenu od drvenog jezgra i poliuretanskog omotača i neosjetljiva je na vlagu i temperaturne varijacije. Zbog svoje izuzetne izdržljivosti tokom vremena, ova završna obrada je skoro neophodna ako planirate zamjenu krovnog prozora u kupatilu ili kuhinji; ali se preporučuje i za druge prostorije u kući jer se njegova bijela boja uklapa u svaki stil sobe. Krovni prozori u varijanti od potpunog drveta su premazani prozirnim lakom na bazi vode koji štiti drvo od prljavštine i vlage. Ova završna obrada može biti idealna za prirodna okruženja, a takođe se savršeno uklapa u sobe u rustičnom stilu.

Izolacija je kritični faktor

Kada birate svoj novi krovni prozor, imajte na umu da moderni krovni prozori omogućavaju stvaranje udobnijeg i energetski efikasnijeg doma!

3-struko staklo (koje je sada standardno za sve VELUX krovne prozore) smanjuje gubitak toplote i termalne mostove što rezultira toplijim unutrašnjim temperaturama zimi, a hladnijim ljeti. Sobe sa boljom izolacijom će takođe smanjiti vaše račune za struju. Za povećanu udobnost, možete odabrati krovne prozore sa 3-strukim staklom koji smanjuju buku koju proizvodi kiša i sa premazom koji se lako čisti, a koji pruža jasniji pogled kroz prozor i traje duže.

Maksimalna udobnost pod vašim novim krovnim prozorima

Za maksimalnu udobnost, opremite svoje krovne prozore roletnama! Zatamnjujuće, plisirane, venecijanske, protiv pregrivanja. . . postoje mnoge mogućnosti za roletne koje se mogu postaviti unutra ili spolja. VELUX vanjski proizvodi vam pomažu da zaštitite svoj dom od pregrijavanja tokom ljeta. Vanjske roletne blokiraju sunčeve zrake prijhe nego što uđu u vaš prostor i omogućavaju vam da stvorite ugodnu unutrašnju temperaturu tokom cijele godine. VELUX energetske roletne su dobar izbor ako želite da pojačate toplotnu izolaciju zimi, bez žrtvovanja estetike, a roletne za zamračivanje su šampioni „mirnih noći“ i važna su tačka za razmatranje jer obezbjeđuju ogromno zamračenje u prostoriji.

Kada je maksimalna udobnost u pitanju, ne zaboravite da možete izabrati i automatizovane krovne prozore i dodatke kojima VELUX ACTIVE upravlja na jednostavan način!

Ako razmišljate o zamjeni krovnog prozora, planirajte da imate dodatne ili veće krovne prozore kako biste maksimalno iskoristili prirodno dnevno svjetlo; možete brzo i lako saznati o odgovarajućim rešenjima za kombinovanje prozora onlajn.

Pročitajte još članaka

VELUX roof window solutions come with extra benefits

Check out what they are!

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.