Priče o potkrovlju:

Potkrovlje pretvoreno u savršen dom

Priče sretnih vlasnika kuća iz prve ruke o iskustvu sa proizvodima kompanije VELUX.

Četvoročlana porodica preuredila je ranije nekorišteno potkrovlje u Berlinu kako bi odgovaralo njihovim željama: puno prostora za djecu, veliki prostor za život, kuhanje i jelo, kao i dovoljno dnevne svjetlosti.

Marcus Schröger, Urbansky Architekten

Saznajte iz naših priča

  • Bärbel Stolz i njen suprug Sebastian su tražili veći stan za svoju četvoročlanu porodicu. Kada su imali priliku da kupe neizgrađeno potkrovlje stambene zgrade koja datira iz kraja 19. vijeka u jednoj od sporednih ulica Helmholtzplatza, nije bilo dvojbe. Iskoristili su jedinstvenu priliku da kreiraju unikatan dom za svoju jedinstvenu porodicu, a zidovi ispunjeni grafitima brzo su se pretvorili u porodični dom.

  • VELUX krovni prozori savršeno su odgovarali njihovim jedinstvenim potrebama kako sa arhitektonske tako i sa umjetničke tačke gledišta. Poslije postavljanja prozora, svjetlo je ispunilo svaki i poslednji ugao: sve prostorije u bočnom krilu i zadnjoj zgradi imaju velike površine koje praktično zahtijevaju VELUX krovne prozore kao rješenje. Kvalitet prozora bio je važno pitanje, pošto se potkrovlja ljeti često pregrijavaju, a u hladnijim mjesecima teško ih je zagrijati.

  • Bärbel i Sebastian željeli su otvoriti prostor u potkrovlju i ispuniti ga svjetlošću. VELUX krovni prozori i prozori za ravni krov bili su na visini zadatka. VELUX krovni prozori s gornjim vješanjem daju vam potpun, otvoren pogled na vaš horizont i maksimiziraju količinu prirodne dnevne svjetlosti. Prozori za ravne krovove povećavaju osvjetljenje u više smjerova i ravnotežu vidnog polja. Prelijep dizajn VELUX prozora za ravne krovove unosi čaroliju dnevne svjetlosti u vaš dom. Ravan stakleni krov ima dvoslojno ili troslojno zastakljenje koje pruža odlične energetske performanse dok istovremeno smanjuje buku kada pada kiša, grad ili kada je u pitanju saobraćaj.

  • VELUX nudi impresivnu kombinaciju dva krovna prozora dopunjena s dva produžetka prozora koja otvara i preobražava svaku prostoriju. Pruža nevjerovatan pogled na nebo i otvoren prostor. Fiksni donji dio rješenja obezbjeđuje sigurnost, posebno u dječjim sobama.

  • Hodnik je dovoljno velik i svijetao za postavljanje stola za slikanje i izradu predmeta, koji koriste oba djeteta. Udoban krevet u predsoblju direktno ispod najvećeg ravnog krovnog prozora popularno je mjesto za sastanke. „Ovdje se ušuškamo s djecom, ona se igraju zajedno i čitamo im priče. Zahvaljujući električnom motoru, ovaj prozor za ravne krovove se može lako otvoriti daljinskim upravljačem”, kaže vlasnica doma.

Šta vas sprječava da započnete svoje VELUX putovanje?


Pročitajte razobličene mitove i strahove o krovnim prozorima.

Postoje priče kako su potkrovlja uglavnom bučna zbog vjetra i kiše

Smanjenje buke, kao i svaka druga izolacija, uvelike ovisi o kvaliteti korištenih materijala. VELUX rješenja za krovne prozore pružaju izvrsnu redukciju buke i sprječavaju promaju koja ulazi u vaše potkrovlje.

Postoje priče kako se u potkrovlju lako gubi toplina

Toplotna izolacija ključna je za energetsku efikasnost. VELUX rješenja krovnih prozora su dizajnirana tako da vam pomognu da uštedite na računima za energiju zahvaljujući poboljšanim karakteristikama izolacije.

Nastavite čitati

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.